Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Is you me - Benoït Lachambre en Louise Lecavalier

desc

woensdag 17 maart 2010 deSingel AntwerpenBert Hertogs

“‘Is you me’ toont hoe weinig je herkent, ook al zie je zo veel” zegt het programmaboekje van de dansvoorstelling met en door Benoît Lachambre en Louise Lecavalier. Op en rond een hellend vlak met een voor een doorsnee danser moordende hellingsgraad speelt de voorstelling zich af die volledig de kaart van bewegingen trekt terwijl Laurent Goldring live met een grafisch computerprogramma lijnen of objecten tekent die op de wanden en op het vlak worden geprojecteerd.

Recensie: Is you me - Benoït Lachambre en Louise Lecavalier

Recensie Het Zwanenmeer - Stichting Klassieke Dans

desc

zondag 21 februari 2010 Stadsschouwburg Sint NiklaasBert Hertogs

Het Zwanenmeer is ongetwijfeld het meest tot de verbeelding sprekende romantische ballet dat ooit geschreven werd. Heel wat ballerina’s dromen om een rol te versieren in dit werk. Compagnie Stichting Klassieke Dans selecteerde zijn ballerina’s uit de balletstudio’s Laffont-du-Toit, een privé dansschool boordevol gedreven hobbydansers om een productie neer te zetten die maar liefst twee uur duurt.

Recensie: Het Zwanenmeer - Stichting Klassieke Dans

Recensie Béjart - Aria, Ce que l’amour me dit en Boléro

desc

donderdag 11 februari 2010 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Een ongezien succes is het Béjart Festival dat Music Hall voor de derde keer organiseert na eerdere edities in 2006 en 2008. Maar liefst twee extra optredens op woensdag en donderdag moesten toegevoegd worden. De vraag naar tickets was zo groot. Alle andere voorstellingen van Aria, Ce que l’amour me dit en Boléro die vrijdag en nog in het Valentijnsweekend 2010 lopen zijn uitverkocht.

Recensie: Béjart - Aria, Ce que l’amour me dit en Boléro

Recensie Béjart - Ballet for Life

desc

vrijdag 5 februari 2010 Stadsschouwburg AntwerpenNathalie Charlier

Music Hall organiseert na eerdere successen voor de derde keer het Béjart Festival. Deze editie reist langs Gent, Brussel en Antwerpen met choreografieën uit de beginjaren van de Franse grootmeester en werk uit de jaren vlak voor zijn overlijden. Wij gaan in de Antwerpse Stadsschouwburg naar Ballet For Life. Deze voorstelling ging in 1997 in Parijs in première.

Recensie: Béjart - Ballet for Life

Recensie Emanuel Gat Dance

desc

donderdag 4 februari 2010 deSingel AntwerpenBert Hertogs

Emanuel Gat. Voor het eerst stond hij samen met zijn dansgezelschap in deSingel. Forsythe en Cunningham zijn Gats voorbeelden. Hier en daar merk je dat ook in Silent Ballet bijvoorbeeld. De voorstelling is een ongekend staaltje dans met een sterke structuur. Perfecte spanning wordt opgebouwd in de timing en de ruimte waarin de dansers zich met elkaar verhouden. Tederheid, genegenheid en breekbaarheid tonen deze 9 dansers in de afstand die ze tot elkaar nemen.

Recensie: Emanuel Gat Dance

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter