Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Origine

desc

zaterdag 5 december 2009 Bourlaschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Origine, de titel van deze dansvoorstelling van Sidi Larbi Cherkaoui, laat het al vermoeden: afkomst is het thema dat de choreograaf hier bespeelt. 4 Dansers selecteerde hij uit de vier verschillende windrichtingen. Voor het Noorden staat de IJslandse Valgerdur Rúnarsdóttir (Vala). Het Zuiden wordt vertegenwoordigd door de Zuid-Afrikaan Shawn Mothupi. De Amerikaanse Daisy Phillips staat voor het Westen en de Japanner Kazutomi Kozuki (Tsuki) voor het Oosten.

Recensie: Origine

Recensie Wim Vandekeybus -nieuwZwart

desc

woensdag 2 december 2009 deSingel AntwerpenNathalie Charlier

nieuwZwart is de nieuwste voorstelling van Wim Vandekeybus en zijn gezelschap Ultima Vez. Deze voorstelling trok al doorheen half Europa en kende een Belgische première afgelopen zomer bij Theater Aan Zee in Oostende. Nu was de Antwerpse deSingel aan de beurt.

Recensie: Wim Vandekeybus -nieuwZwart

Recensie Myth

desc

dinsdag 1 december 2009 Bourlaschouwburg AntwerpenBert Hertogs

20 juni 2007 ging Myth in première in deSingel. Twee en een half jaar later zagen wij de 12 dansers in de Bourla. Wat meteen al opvalt is het veel kleiner speelvlak. Vooral tijdens groepsdansen, wanneer 6 of meer dansers op de scène staan, heb je het gevoel het overzicht kwijt te zijn. Veel bewegingsruimte is er niet. Af en toe wordt er gedanst een de rechterzijkant waarbij de danseres een muur voor zich heeft. Niet alle bezoekers kunnen haar in het publiek zien. Cherkaoui wordt hier dus ruimtelijk beperkt terwijl zijn voorstelling duidelijk voor bredere en misschien ook wel diepere podia gemaakt is. Dat is meteen het grote minpunt.

Recensie: Myth

Recensie Meg Stuart - Do Animals Cry

desc

vrijdag 30 oktober 2009 deSingel AntwerpenNathalie Charlier

Vrienden kies je, je familie niet. Het is een cliché van formaat, maar er zit een grond van waarheid in. Wie kent ze niet, die familiebijeenkomsten waarbij plezier en verveling even snel kunnen toeslaan.

Iedereen is zoon of dochter, vader of moeder, zus of broer. Voor haar laatste productie gaat de van oorsprong Amerikaanse choreografe Meg Stuart dieper in op deze familiale relaties. Een ouder die z’n kinderen goede raad geeft, een kind dat eindeloos vragen stelt. Zoals: Do Animals Cry?

Recensie: Meg Stuart - Do Animals Cry

Recensie Trisha Brown Dance Company

desc

vrijdag 9 oktober 2009 deSingel AntwerpenSascha Siereveld

Het was een verrassende avond en een staalkaart van wat Trisha Brown in haar carrière zoal gepresteerd heeft als choreografe.  Een avond met vier voorstellingen om zo haar oeuvre te overlopen van 1968 tot 2009.

Recensie: Trisha Brown Dance Company

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter