Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Oliver! De musical

desc

zondag 26 december 2010 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Eerlijk? Wij zijn musicalsceptici. Het genre heeft ons wellicht al te vaak ontgoocheld en stuurde ons wel eens vaker met een “is dit alles?”-gevoel naar huis. Slechts zeer zelden, bij les Misérables, Belle en het Beest en Annie hadden we de zin om na het verlaten van de voorstelling een nieuw ticketje te bestellen. “Oliver!” past nu in dat rijtje thuis:  “A musical you love to see twice or even more.”

Recensie: Oliver! De musical

Recensie Jeff Wayne’s Musical version of the War of the Worlds

desc

vrijdag 26 november 2010 Lotto Arena MerksemBert Hertogs

Jeff Wayne’s musical version of War of the Worlds was weer een mooi voorbeeld van een voorstelling die alles en niets tegelijkertijd is. Het is geen musical want er wordt bitter weinig in gezongen, de personages krijgen te weinig body, en er wordt te weinig geacteerd. De enigen die min of meer iets in hun personage leggen zijn Liz McClarnon die we kennen van Atomic Kitten, hier in de rol van Beth en jawel ons jeugdidool Jason Donovan in de rol van de soldaat. Qua vertelstructuur voelen we nauwelijks een spanningsboog aanwezig en de effectjes met vuur en pyro zijn al gauw uitgewerkt.

Recensie: Jeff Wayne’s Musical version of the War of the Worlds

Recensie Crazy Shopping, The Musical

desc

donderdag 11 november 2010 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

“Er zijn kosten aan, en veel” schreven we halfweg deel 2 in onze notities van Crazy Shopping the musical. Deze Nederlandse feelgoodshow gaat er totaal over. Overacting lijkt het codewoord, de Hollandse hysterie is nooit ver weg. De humor is ongezien plat en ook de muzikale arrangementen en het script zijn maar magertjes. Maar de knipooogjes naar andere musicals, de zangprestatie van Casey Francisco als Donna, onze eigen Kapelse Maja van Honsté in een komische bijrol als politieagente en het totaalconcept konden ons wél bekoren.

Recensie: Crazy Shopping, The Musical

Recensie Mega Mindy: De poppenmeester

desc

zondag 31 oktober 2010 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

Hypes komen en gaan. Het is niet anders bij de kids: alleen durft het daar nog sneller te gaan. 2 Jaar na het debuutalbum “Mega Mindy” bleef de opvolger “Tijd voor Mega Mindy” steken op een 26ste plaats als hoogste notering in de hitparade. Dat terwijl het eerste schijfje nog een tweede plek wist te verzilveren. Maar daar stonden dan ook “Ik ben Mega Mindy”, “Mega Mindy Tijd” en “Toby Toby” op. Vreemd dus dat de jongste show rond de twee superhelden “Mega Mindy en de Poppenmeester” de hits laat links liggen en op “Hiep Hiep Hoera” na voornamelijk de nieuwe liedjes brengt. Geen muzikale climax dus in Antwerpen, en opnieuw bewees theater zijn grenzen te hebben want minder geschikt voor achtervolgingscènes.

Recensie: Mega Mindy: De poppenmeester

Recensie Geronimo Stilton: Fantasia

desc

zondag 24 oktober 2010 Planckendael MuizenBert Hertogs

Geronimo Stilton in’t midden

Waar anders dan in Muizen kan de mu(i)sical Fantasia rond de muis Geronimo Stilton in première gaan? In het gezongen toneelstuk voor kinderen tussen 6 en 12 moet Stilton (James Cooke) in het Rijk van Florissant geraken. Want daar ligt prinses Florina (Fleur Brusselmans) te slapen tot ze een kus van een ridder met een puist op de neus krijgt. Dan alleen kan de vloek van Strega (Frank Hoelen) ongedaan gemaakt worden en Florina uit haar eeuwige slaap komen. Het toeval wil dat Stilton ’s ochtends is opgestaan met een puist op zijn – jawel - neus.

Recensie: Geronimo Stilton: Fantasia

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter