Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Dans der Vampieren met Sara Gracia Santacreu als Sarah

desc

donderdag 14 oktober 2010 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Op 24 oktober valt het doek voor de musical Dans der Vampieren in Antwerpen met debutante Anne Van Opstal in de hoofdrol van Sarah. Sara Gracia Santacreu kreeg een gegarandeerde show om als first understudy deze mooie hoofdrol neer te zetten. We zagen haar onzekerheid door de beperkte repetitietijd al snel vervliegen waardoor ze naarmate de musical vorderde snel wist open te bloeien en de rol naar haar hand zette. Haar sterktes: een warmere stem die ook in de hoge noten mooier blendt met die van Hans Peter Janssens. Haar zien acteren, is een waar genot. Allemaal het resultaat van onder andere meer ervaring, na haar eerdere rollen als Mistress in Evita en Liesl in The Sound of Music.

Recensie: Dans der Vampieren met Sara Gracia Santacreu als Sarah

Recensie Tell me on a Sunday

desc

zondag 19 september 2010 Zuiderkroon AntwerpenSascha Siereveld

In heel wat opzichten was “Tell Me on a Sunday” een beetje de tegenhanger van “Dans Der Vampieren”: geen grote cast, maar één zangeres, een eenvoudig decor, geen sierlijke kostuums,  geen dans, kort, met veel emoties, verstaanbaar en muzikaal afwisselend. Met deze productie heeft regisseur Frank Van Laecke alles zo geënsceneerd dat de aandacht van de toeschouwer automatisch uitkomt bij de kern van deze voorstelling: de wondermooie stem van Deborah de Ridder. En toch verliep niet alles geheel volgens plan …

Recensie: Tell me on a Sunday

Recensie Dans der Vampieren + interviews Anne Van Opstal, Sébastien De Smet en Sara Gracia Santacreu

desc

donderdag 9 september 2010 Stadsschouwburg AntwerpenDanny Héroufosse

Vampieren zijn in. Altijd geweest trouwens. Gaande van middeleeuwse Slavische mythes over Bram Stoker’s Dracula tot het klassieke filmpersonage van Nosferatu. Vampieren zijn sexy en hot. Getuige de boeken en verfilmingen van Stephenie Meyer’s Twilight-reeks. Of de nieuwe lingerielijn van modeontwerpster Marlies Dekkers. En ergens daartussen, in de nevelen der tijd, creëerde de Poolse regisseur Roman Polanski in 1967 een cultfilm, The Fearless Vampire Killers. Het cultgehalte moest men zoeken in de ongewone combinatie van zwarte komedie en Hammer Horrorfilms. ‘Stof voor een musical’ dachten onze oosterburen eind jaren ’90. Het werd dus hoog tijd dat dit vleermuisspektakel in ons landje zou opduiken, meer bepaald in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Recensie: Dans der Vampieren + interviews Anne Van Opstal, Sébastien De Smet en Sara Gracia Santacreu

Recensie The Musical Songbook

desc

donderdag 3 juni 2010 Fakkeltheater - Rode ZaalSascha Siereveld

Stany Crets die de regie doet van een optreden met musicalliedjes. Zo’n regie kan toch niet moeilijk zijn: je neemt gewoon een bandje, zet daar een zangeres voor in een mooi jurkje en je laat ze de grootste klassiekers uit het genre brengen. Daar heb je Stany Crets toch niet voor nodig? En inderdaad, dáár heb je Stany Crets niet voor nodig, maar voor deze voorstelling wel. “The Musical Songboek” week op alle punten af van het doorsnee musicalrecital: geen gepolijste uitvoeringen, geen barbiepop in cocktailjurk achter de micro, geen statisch gedoe en geen aaneenrijgen van “greatest hits”. Ann Van den Broeck bracht een heuse theatershow vol energie, variatie, leuke vondsten, verrassende effecten, een gezonde dosis humor en vooral gedurfde, nieuwe arrangementen voor bekende en minder bekende musicalliedjes.

Recensie: The Musical Songbook

Recensie Piet Piraat: De Grote GriezelShow

desc

zaterdag 17 april 2010 Zaal Elckerlyc AntwerpenBert Hertogs

Piet Piraat en zijn vrienden Berend Brokkepap, Stien Struis en Steven Stil hebben allemaal wel iets waar ze bang voor zijn. Brokkepap heeft schrik van spoken. Stil wordt helemaal stil wanneer hij de honderdogige reuzenoctopus van Calamare in de ogen moet kijken. Struis heeft een fobie voor muizen. En ook Piet Piraat zelf blijkt niet de dapperste onder de piraten. Sandul, de boze piratentovenaar, daar durft hij wel eens wakker van te liggen.

Recensie: Piet Piraat: De Grote GriezelShow

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter