Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Pippi Langkous - Pippi zet de boel op stelten

desc

zaterdag 3 oktober 2009 Arenbergschouwburg AntwerpenConcertnews.be

Aan de Arenbergschouwburg heerst een drukte van jewelste. Massa’s pers, hordes bekende Vlamingen met hun gezin en hier en daar een nobele onbekende die eveneens tickets heeft weten te bemachtigen. De meeste kindjes zijn uitgerust met een oranje pruik met vlechtjes en zo hoort het ook op de première van “Pippi zet de boel op stelten”.

Recensie: Pippi Langkous - Pippi zet de boel op stelten

Recensie The Sound of Music

desc

zondag 6 september 2009 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Peter Van De Velde en Ann Lauwereins zijn de sterren in The Sound of Music. Dat is althans onze mening na het bekijken en beluisteren van de première vanop de allerlaatste rij op het balkon. Ook daar is de klank loepzuiver. Maar er gaat toch ook een heel stuk verloren van de mimiek en gebaren. Helemaal bovenaan is er immers in het decor geen Oostenrijkse berg te bespeuren. Je ziet er enkel de groene heuvels.

Recensie: The Sound of Music

Recensie Camelot

desc

vrijdag 21 augustus 2009 Donkmeer in BerlareBert Hertogs

In 2001 ging Camelot in première in Gent. Hetzelfde script werd gebruikt voor deze voorstelling op het Donkmeer in Berlare. Ongetwijfeld kent een openluchtvoorstelling een meerwaarde voor deze musical. Het oogverblindende kader van een meer, echte paarden, een kasteel, mogelijkheden om veel vuur en andere effecten te gebruiken zijn ontelbaar. Daar waar dergelijke zaken in (soms beschermde) zalen steeds vaker verbannen worden om veiligheidsredenen, kan onder de blote hemel meer. Regisseur Frank Van Laecke trekt dan ook alle registers open. Visueel is deze Camelot een straf stukje theater. De belichting, de decors, de kledij zijn ronduit prachtig. Adembenemend is het steekspel dat we vlak voor de tribune te zien krijgen. En ook de zwaardgevechten houden de aandacht scherp. Mooie liefdestaferelen tussen Helen Geets als Guinevere (hier ook “Jenny” genoemd) en Jan Schepens als Camelot krijgen dat extra tintje mee wanneer hun schaduw op het water te zien is.Recensie: Camelot

Recensie Footloose

desc

dinsdag 30 juni 2009 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

De musical Footloose is gebaseerd op de gelijknamige muziekfilm uit de jaren ’80 met Kevin Bacon. Het verhaal is dan ook gekend: Ren McCormack trekt met zijn moeder Ethel weg uit Chicago nadat zijn vader hem en zijn moeder in de steek gelaten heeft. Het duo trekt naar een oom, Wes, in het kleine dorpje Bomont. Het is dominee Shaw Moore die daar de plak zwaait en sinds het auto-ongeluk van vier jongeren uit het dorp is het er verboden om te dansen. Ren, die een heel ander leven gewoon is, heeft het dan ook zeer moeilijk om zich daaraan aan te passen en neemt het op tegen de dominee en zijn regel. Dit verloopt uiteraard niet zonder slag of stoot, niet in het minst omdat hij als en blok valt voor Ariël, de dominees dochter.

Recensie: Footloose

Recensie High School Musical

desc

vrijdag 26 juni 2009 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

High School Musical is hot, zeer hot. Vooral bij jonge meisjes die op de lagere school zitten. Zij vallen collectief in zwijm voor hun idool Zac Efron die het hoofdpersonage Troy Bolton in de films speelt. Disney liet dan ook een theatervoorstelling maken, die nu ook in Antwerpen is aangekomen. Een Nederlandstalige musical. Nu ja, zo Nederlandstalig is die nu ook weer niet als je weet dat ongeveer de helft van de liedjes in het Engels gezongen worden. Maar geen haan die daarnaar kraait. Ook wij – en daar verschieten we zelf van – niet.

High School Musical is schatplichtig aan Grease en nog zovele andere musicals. Gabriëlla Montez  (Nathalie van Gent) is nieuw op de East High school en heeft tijdens de kerstvakantie een vakantielief gevonden. Het toeval wil, dat hij de populairste jongen op dezelfde school is en basketbalspeler van de Wildcats is. Zijn naam: Troy Bolton (vertolkt door Tommie Christiaan). Gabriëlla wordt lid van de Brainiacs, de wiskundefreaks die meedoen met de wetenschapswedstrijd. Wanneer deze wetenschapswedstrijd samenvalt met de belangrijkste basketbalwedstrijd voor de Wildcats, zien Troy en Gabriëlla hun droom aan diggelen. Ze wilden immers samen auditeren voor de musical op school: Romiette en Julio, een naar verluidt “neofeministische bewerking”.

De jongeren moeten nablijven van de lerares drama, mevrouw Darbus (een schitterende rol voor Margot Dames) die hen dieren laat improviseren omdat ze hun gsm gebruikten in de les. Vooral de rups (die we nadien nog een paar keer zien) is hilarisch. Darbus zal in conflict gaan met leerkracht Bolton (coach van de Wildcats) wanneer hij enkele spelers van zijn ploeg ziet nablijven terwijl hij op hen wacht. Cultuur en sport gaan hier in strijd met elkaar, maar zullen later ontdekken dat ze hetzelfde doel voor ogen hebben: samenwerken.

Recensie: High School Musical

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter