Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Sunset Boulevard

desc

donderdag 4 juni 2009 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Ongetwijfeld is Sunset Boulevard de strafste musical die we dit seizoen op de planken zagen van de Stadsschouwburg in Antwerpen. Al komt die traag op gang. Wanneer Simone Kleinsma als Norma Desmond op de bühne verschijnt, trekt ze de musical naar zich. Het verhaal gaat dan ook helemaal over Desmond. Een Hollywooddiva die haar hoogdagen heeft gehad en in het verleden leeft. Ze hoopt echter terug om een grootse rentree, want dat hoort ze liever dan het woord “comeback”. Haar butler, ex-man en ex-regisseur Max (Peter De Smet) doet haar geloven dat die rentree er inzit. Hij schrijft elke dag fanmail, Desmond heeft immers al jaren geen fans meer, maar hij doet haar geloven dat die er nog wel zijn.

Recensie: Sunset Boulevard

Recensie Piet Piraat en het geheim van Lorre

desc

woensdag 8 april 2009 Zaal Elckerlyc AntwerpenBert Hertogs

Piet Piraat gaat tijdens deze voorstelling op zoek naar de schat van Tambadu. Wanneer hij Steven Stil een goudstuk geeft, komt die niet met liters limonade en kilo’s chocolade opdraven, maar wel met een kar met oude voorwerpen. Tussen de voorwerpen zit ook een kooi met de papegaai Lorre. Die zorgt voor heel wat knotsgekke situaties wanneer hij rijmt op zinnen die de vrienden zeggen, of wanneer hij hen nazegt. Vooral Berend Brokkepap lijkt het niet zo met hem te kunnen vinden.

Recensie: Piet Piraat en het geheim van Lorre

Recensie Elisabeth

desc

donderdag 26 maart 2009 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

“Ik had iets compleet anders verwacht” zegt een Westvlaamse musicalfan die achter me zit, terwijl de musical nog maar een kwartiertje bezig is. Want inderdaad, wie zoals zij, een mierenzoet overromantisch verhaaltje verwacht net zoals in de Sissifilms, is eraan voor de moeite.

Recensie: Elisabeth

Recensie Plop en het bezoek van Pinki

desc

donderdag 26 februari 2009 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

Wanneer Lui per ongeluk aardbeienjam over een envelop morst, moet hij op zoek naar de woonplaats van Kabouter Pruts. Gelukkig weet Plop waar die woont en samen met Kwebbel en Klus trekken ze naar het einde van de Beukenlaan. Maar eerst wordt de Ganzenpas gezongen. Pruts blijkt een uitvinder te zijn die uitgenodigd wordt op het gala van de uitvinders. Wie weet, wint hij wel een uitvindersprijs! Zijn nieuwste uitvinding kan kabouters of voorwerpen in een cabine wegflitsen naar een andere plaats. Maar terugflitsen lukt nog niet.

Recensie: Plop en het bezoek van Pinki

Recensie Daens: dernière

desc

zondag 8 februari 2009 Antwerpen X BerchemBert Hertogs

128 Voorstellingen lang schitterde de musical Daens is Berchem. 223 000 Mensen bezochten deze topproductie van Studio 100. En naast deze vele bezoekers moeten we beslist ook de kijkers van de dvd registratie tellen. Een ongezien succes in Vlaanderen. Een Vlaamse creatie die met de hulp van de media en een niet onbelangrijke hype errond al snel de harten van heel wat Vlaamse musicalliefhebbers wist te winnen. Wat achterblijft is een leegte. “Want wie zal de volgende zijn die een productie van dit kaliber uit de grond zal stampen?”, was de vraag die na de laatste staande ovatie op heel wat lippen lag. En straks ligt het voormalig postsorteercentrum Antwerpen X er weer even troosteloos bij, als toen Studio 100 er in trok. Stilaan met de verloedering die zich verder in het gebouw zal inzetten, zullen ook de fijne herinneringen aan deze musical verdwijnen…

Recensie: Daens: dernière

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter