Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie La nuit des rois ★★★1/2

desc

zondag 10 oktober 2021 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Wie filmnews.be de jongste maanden volgde, weet dat we geen fan zijn van films die qua storystelling slepen. Bij La nuit de rois van Philippe Lacôte ligt dat enigszins anders. De verhaalvoering moet hier namelijk voldoende langgerekt zijn voor het hoofdpersonage al kan dat gegeven ons er niet van weerhouden dat we na 75 minuten toch even op onze klok kijken.

Recensie: La nuit des rois ★★★1/2

Recensie Basic Instinct ★★★★

desc

donderdag 7 oktober 2021 Lumière AntwerpenBert Hertogs

De klassieker Basic Instinct van Paul Verhoeven is opnieuw uitgebracht in de cinema. Bijna 30 jaar na de release was het tijd om de film wat op te poetsen. En neen, het gaat dan niet over de Europese versie die voor de preutse Amerikaans censor te expliciet was waardoor de schaar door de seksscènes ging. Naar aanleiding van de drie decennia werd de film namelijk digitaal gerestaureerd zodat de beelden die lang op ieders netvlies blijven branden, zo scherp mogelijk vertoond kunnen worden.

Recensie: Basic Instinct ★★★★

Recensie Venom Let there be carnage ★★★1/2

desc

donderdag 7 oktober 2021 UGCBert Hertogs

Bijna negentig miljoen dollar bracht Venom Let there be carnage in het laatje in zijn openingsweekend in de States. Daarmee doet de sequel het zo’n 10 miljoen beter dan zijn voorganger die uit 2018 dateert, van voor de coronapandemie dus. Bij ons komt de film op 13 oktober in de zalen. Maar dit weekend zijn er al avant-premières.

Recensie: Venom Let there be carnage ★★★1/2

Recensie Les intranquilles ★★★1/2

desc

woensdag 6 oktober 2021 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Met Les intranquilles, dat gefilmd werd in coronatijden wat te zien is in sommige scènes waarin de acteurs mondmaskers dragen, brengt de Belgische regisseur Joachim Lafosse de impact die een bipolaire vader op zijn gezin heeft in beeld. Want inderdaad, de titel van de film, die zo veel wil zeggen als de Onrustigen, staat in het meervoud. Dat Lafosse het onderwerp beheerst, merk je gaandeweg de film, die in het eerste stuk vooral inzoomt op de manische fase van Damien (ontzettend sterk en geloofwaardig neergezet door Damien Bonnard). In het tweede deel komt de depressieve periode de kop op steken waarbij de vader onder andere met geen stokken uit zijn bed te krijgen is. Zijn ziekte putten zowel zijn vrouw Leïla (Leïla Bekhti) als zijn zoon Amine (Gabriel Merz Chammah) uit.

Recensie: Les intranquilles ★★★1/2

Recensie Rookie ★

desc

dinsdag 5 oktober 2021 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Gas geven! Het is wat er bijna de ganse tijd in ons hoofd spookt wanneer we Rookie zien, de allereerste Vlaamse film die uitgebracht werd na de coronacrisis in ons land. De motor van de film die Lieven Van Baelen regisseerde sputtert namelijk verschillende malen en komt zelfs tot stilstand. De titel van de film verwijst naar de Engelse term die een nieuwkomer, een jonge deelnemer, hier in de motorsport beschrijft. Daarvoor wordt Charlie (Valentijn Braeckman) klaargestoomd door zijn nonkel Nicky (Matteo Simoni). Die laatste kan niet meer rijden na een ongeval tijdens een wedstrijd. Hij overleefde de klap, een collega niet. Vero (Veerle Baetens) die ook haar man verloor bij die sport, wil enerzijds haar zoon beschermen en behoeden voor de gevaren van het racen (een ongeval met dodelijke afloop of een leven lang met een fysieke beperking kampen behoren daar onder), maar als hij dit écht wil, wil ze hem niets in de weg staan.

Recensie: Rookie ★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter