Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Pukkelpop 2011 #pp11: minstens 5 doden, 10 zwaargewonden, 3 vechten voor hun leven

desc

Bert Hertogs

Pukkelpop 2011 wordt dan uiteindelijk toch geannuleerd nadat het noodweer dat er iets na zessen losbrak op donderdag 18 augustus 2011 al minstens 5 doden heeft veroorzaakt en 10 zwaargewonden. Het festival betreurt minstens 5 doden (waarvan er 2 te betreuren vielen op de festivalwei zelf, een ander op een camping en 2 aan hun verwondingen bezweken in het ziekenhuis). Verder is de voorlopige balans: 10 zwaargewonden waarvan er 3 voor hun leven vechten. 140 Festivalbezoekers hadden medische verzorging nodig. Daarnaast is er heel wat materiële schade. De Chateau- en Boiler Room tent zijn ingestort, een boom is gevallen op een kraampje van een sponsor, de geluidstoren naast de Main Stage is omgevallen en het terrein omgedoopt tot een modderpoel. De eerste festivalavond afgelasten, was dan ook logisch. De afgelasting van het ganse festival leek een logische keuze. Maar Pukkelpop wou daar aanvankelijk niet van weten en plande optredens op vrijdag en zaterdag. Bedoeling was om in de nacht van donderdag op vrijdag enkele podia terug in orde te brengen alsook de belichting en de geluidsintallaties. Chokri Mahassine kocht de ganse donderdagavond tijd om een beter beeld te krijgen over de situatie. Crisiscommunicatie is duidelijk niet het sterkste ding van Pukkelpop. Kampeerders konden de nacht doorbrengen op de Philips-site en in de Grenslandhallen. Pukkelpop legde extra bussen in. Pukkelpop 2011 #pp11: minstens 5 doden, 10 zwaargewonden, 3 vechten voor hun leven

Coldplay Mylo Xyloto New Album Released October 24, 2011

desc

Bert Hertogs

Coldplay’s fifth studio album, Mylo Xyloto (pronounced my-lo zy-letoe), will be released on October 24 2011. Produced by Markus Dravs, Daniel Green, Rik Simpson with enoxification and additional composition by Brian Eno, Mylo Xyloto follows 2008’s Viva La Vida.

Coldplay Mylo Xyloto New Album Released October 24, 2011

Foster the People niet op Pukkelpop 2011 #pp11

desc

Bert Hertogs

Na afzeggingen van Glasser en Das Pop moeten Mahasinne en co op minder dan een week voor de start van Pukkelpop 2011 aankondigen dat ook Foster The People niet naar Kiewit afzakt.

Foster The People cancelt namelijk al haar Europese festivaldata. De band verontschuldigt zich

Foster the People niet op Pukkelpop 2011 #pp11

Das Pop en Glasser niet op Pukkelpop 2011 #pp11

desc

Bert Hertogs

Door onvoorziene omstandigheden zal Das Pop dit jaar niet optreden op Pukkelpop. Zowel de band als het festival betreuren dit. “We hopen er volgend jaar weer bij te zijn, want Pukkelpop is een van onze favoriete festivals. We zijn teleurgesteld om het dit jaar te moeten missen”, zegt Das Pop.

Das Pop en Glasser niet op Pukkelpop 2011 #pp11

Zebrahead op Pukkelpop 2011

desc

Bert Hertogs

Na passages in 2001 en 2009 staat Zebrahead opnieuw op Pukkelpop. De poppunkers uit Californië weten al meer dan 15 jaar te overtuigen met hun geweldige mix van punk, funk en hip hop. Tel daarbij een grote portie humor in de vorm van enkele hilarische covers en de hits ‘Playmate of the year’ en ‘Falling apart’ en je weet dat het in the Shelter weer een zwaar feestje zal worden. Zebrahead speelt op vrijdag 19 augustus 2011 van 13u00 tot 13u40

Zebrahead op Pukkelpop 2011

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter