Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Jonathan Jeremiah en Twin Atlantic op Pukkelpop 2011.

desc

Bert Hertogs

Jonathan Jeremiah

“De missing link tussen Scott Walker en Nick Drake”. Weekblad Humo kwam dan misschien wat gewaagd uit de hoek met deze vergelijking, maar ook wat ons betreft verdient de negenentwintigjarige Brit Jonathan Jeremiah ze dubbel en dik. ‘A Solitary Man’ heet zijn soulvolle debuutalbum waarop hij met behulp van koperblazers en strijkers referenties naar artiesten als Bill Withers, Frank Sinatra en John Martyn aan elkaar rijgt.

Need a little bit of happiness? Yeah!!!

Jonathan Jeremiah speelt vrijdag 19 augustus.

Jonathan Jeremiah en Twin Atlantic op Pukkelpop 2011.

Cd recensie Ben Harper Give Till It’s Gone

desc

Bert Hertogs

Nummer tien. Give Till It’s Gone, het nieuwe album van Ben Harper, is ondertussen zijn tiende. Na omzwervingen via groepen als The Innocent Criminals, Relentless7 en de supergroep A Fistful of Mercy, gaat Harper terug solo. Give Till It’s Gone is, misschien ook door het feit dat hij het zonder zijn bands moet stellen, een persoonlijke plaat geworden. Harper, die zoals steeds tekstuele pareltjes aflevert, is op dit album beduidend minder vrolijk. Zijn scheiding van actrice Laura Dern speelt duidelijk in zijn achterhoofd. Het is een thema dat we in verschillende nummers terugvinden.

Cd recensie Ben Harper Give Till It’s Gone

Cd recensie Arsenal | Lokemo

desc

Bert Hertogs

Dat Arsenal nog steeds garant staat voor een feestje bewijzen hun succesvolle doortochten in een veelvuldig uitverkochte Ancienne Belgique. Arsenal zorgt trouwens al jaren voor een zonnige en vrolijke zomer. Heren John Roan en Hendrik Willemyns kiezen voor hun vierde langspeler echter een zijweg in te slaan. Lokemo is donkerder geworden en Arsenal ruilde de samba invloeden voor elektrische gitaren. Weg zijn de wereldmuziekinvloeden, het is tijd om te experimenteren.

Cd recensie Arsenal | Lokemo

Antwerps Sportpaleis drijft capaciteit geleidelijk op tot 23 359 in 2013

desc

Bert Hertogs

Tegen september 2013 zal het Antwerps Sportpaleis 23.359 toeschouwers kunnen ontvangen. Dat zijn er bijna 5000 meer dan de huidige capaciteit die op 18.400 ligt. Het Sportpaleis doet dat in 3 fases. De zaal gaat 3 zomers lang dicht tem 15 september. In de zomer van 2011 wordt het ganse balkon vervangen door een nieuw, dat minder steil is (de hellingsgraad verandert van 39 graden naar 27). Heel wat toeschouwers, vooral de ouderen, vonden het behoorlijk eng om daarboven plaats te nemen. Plus: wanneer je op de bovenste rijen op de linker- en rechtertribunes zat, had je een beperkt zicht omdat het balkon letterlijk in de weg hing. Door een nieuw balkon te plaatsen vangt de uitbater dus twee vliegen in één klap. Dat het Sportpaleis zo’n steil balkon had, kwam door de wielerpiste die in de zaal lag. De laatste overblijfselen van die piste gaan er nu definitief uit. Daardoor behoort wielrennen in het Sportpaleis nu ook definitief tot de voltooid verleden tijd. Er is geen toekomst meer voor wielerwedstrijden in een zaal, luidt het verdict van Jan Van Esbroeck. Het duurde tien jaar eer ie ook de laatste believers van het tegendeel kon overtuigen.

Antwerps Sportpaleis drijft capaciteit geleidelijk op tot 23 359 in 2013

4de studioalbum van Simple Plan heet Get Your Heart On!

desc

Bert Hertogs

Op 17 juni 2011 verschijnt het nieuwe album van Simple Plan. Het album met de titel Get Your Heart On! is het vierde studioalbum van de Canadese rockband. De eerste single van het album is de single JET LAG featuring Natasha Bedingfield. 

4de studioalbum van Simple Plan heet Get Your Heart On!

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter