Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Space Jam : A New Legacy ★★1/2

desc

donderdag 15 juli 2021 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een kwarteeuw na het legendarische Space Jam met o.a. Michael Jordan, Bugs Bunny en de nieuwe ster van de Looney Tunes: Lola Bunny (waar we op slag superfan van werden), is er een vervolg. Space Jam : A New Legacy heet ie. Of het een overbodige sequel is? Ja en nee. Vooral voor de Looney Tunes (en de fans) is het goed dat er ein-de-lijk nieuw materiaal is. Alleen is die tweede beduidend minder dan de eerste.

Recensie: Space Jam : A New Legacy ★★1/2

Recensie Fast & The Furious 9 ★★★

desc

woensdag 14 juli 2021 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Het is geen weer om naar een pretpark te gaan. Wat zou je er ook gaan doen? Als er wat te veel wind waait, zijn sommige attracties gewoon gesloten… Dus is een 4DX-film in Kinepolis Antwerpen meemaken gewoon een zeer goed alternatief. Zeker als Fast & The Furious 9 op het menu staat. Lees: veel achtervolgingen, racende wagens, man op man gevechten én de film biedt zelfs 2 mannen uit de ghetto (die het zelf niet kunnen geloven) in de ruimte in een wagen met een raketmotor … Je kan het allemaal beleven met onder andere bewegende stoeltjes, (miniem) gespetter, lichteffecten, geklop in de rugleuning, wind en luchteffecten. Blijkbaar waren we niet de enigen die voor dit pretentieloos entertainment wilden kiezen op woensdagavond. De zaal was uitverkocht en ook in ons land gaat het zeer goed met de box office voor deze film.

Recensie: Fast & The Furious 9 ★★★

Recensie Black Widow ★★★1/2

desc

donderdag 8 juli 2021 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Fase Vier van de Marvel Cinematic Universe is begonnen met Black Widow. Fans van Marvel kunnen zich alvast in de handen wrijven. Alleen al dit jaar staan er naast deze release nog drie Marveltitels op het programma in de bioscoop: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings volgt in september, Eternals in november en Spider-Man: No Way Home in december. In 2022 volgen Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, Black Panther: Wakanda Forever: waar zeer sterk naar uitgekeken wordt, niet alleen om de vraag beantwoord te krijgen wat Marvel gaat doen na de dood van acteur Chadwick Boseman die het hoofdpersonage speelde, en The Marvels. Daarna zijn in deze fase nog Ant-Man and the Wasp: Quantumania, Guardians of the Galaxy Vol. 3, Fantastic Four en Blade te zien. Black Widow is een degelijke film die bij momenten meer wegheeft van een James Bondfilm dan een superheldenfilm. Maar laat een ding duidelijk zijn: deze komt absoluut het best tot zijn recht in de cinema.

Recensie: Black Widow ★★★1/2

Recensie Petite Maman ★★★★1/2

desc

maandag 5 juli 2021 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Petite Maman van Céline Sciamma is een mooie universele film over verlies en hoe daarmee omgaan. De schoonheid van deze Franse prent zit in hoe ontzettend naturel Joséphine Sanz als Nelly en Gabrielle Sanz als Marion achtjarige kinderen spelen. Ze zijn immers zelf nog kind. Wanneer Nelly met de jokari van haar moeder Marion speelt aan het huisje van haar grootmoeder dat haar vader aan het leegmaken is, vliegt het balletje een boom in. De elastiek begeeft het omdat ie met de jaren verduurd is geraakt. Terwijl ze op zoek is naar haar balletje, ontdekt Nelly verderop een meisje van haar leeftijd dat er gelijkaardig als zij uitziet. Zij is bezig een boomhut te maken. Het meisje heet Marion. Nelly ontmoet dus haar eigen mama als die even oud is als zij, en haar mama haar dochter wanneer ze als kind al droomt van het moederschap maar nog niet aan kinderen kan beginnen. De twee, die beiden enig kind zijn, schieten goed met elkaar op. Nelly zal samen met Marion Marions verjaardag vieren kort voor die  geopereerd wordt opdat dezelfde spierziekte als die haar moeder heft (die met een wandelstok moet gaan) zich niet zou ontwikkelen bij haar op latere leeftijd.

Recensie: Petite Maman ★★★★1/2

Recensie The Croods: A New Age ★★1/2

desc

zaterdag 3 juli 2021 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Met The Croods: A New Age komt er een sequel in de zalen op de eerste die in 2013 uitkwam. Vraag ons niet hoe die was, we weten het gewoon niet om de heel eenvoudige reden dat we die nooit gezien hebben. Met een volledig wit blad papier trokken we dus naar de bioscoop maar eerst zochten we ons suf naar een belangrijk kleinood - ‘waar hebben we die 3D-bril weer gestoken?’- om de 3D-versie te kunnen bekijken.  The Croods: A New Age is ons – wellicht worden we met onze 41 lentes en recent een tweede Modernavaccin in onze bovenarm geprikt wellicht te oud voor dit soort tekenfilms - te druk, te hyper. De prent fokt dan ook kinderen op wat achter ons constant ‘shht’- geluidjes opleverde van andere toeschouwers. Neen, dat aspect van de bioscoop hebben we de afgelopen zeven maand nu eens niet gemist.

Recensie: The Croods: A New Age ★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter