Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Cd recensie: Phil Collins: Going Back

desc

Bert Hertogs

20 Juni 2004, toen hebben we voor het laatst iets live gehoord van Phil Collins op TW Classic. Daar stond hij als headliner met zijn “First Final Farewell Tour”. Een van de memorabelere momenten van de afgelopen TW Classics was het optreden volgens ons. De titel van de tour was humoristisch: heel veel artiesten kondigen hun laatste tour aan maar daarna volgen er nog een handvol afscheidstournees. Toch leek het er lang op dat we van Collins niets meer zouden horen. Gezondheidsproblemen staken de kop op: rond de eeuwwisseling werden de eerste gehoorproblemen gemeld. Later in het eerste decennium van de nieuwe eeuw bleek dat hij moeizaam kan drummen door een gedeeltelijke verlamming. Het mag dan ook een klein mirakel zijn, dat de man ondanks de beperkingen “Going back” creëerde, een album vol Motown- en soulcovers.

Cd recensie: Phil Collins: Going Back

Amika en Ik: nieuw album Amika uit op 18 oktober 2010

desc

Bert Hertogs

Vanaf 18 oktober ligt de nieuwe CD van Amika ‘Amika & Ik’ in de winkels. De CD bevat 13 nieuwe liedjes van de tv-reeks Amika. De reeks speelt zich af op manege De Paardenhoeve van de rijke familie De La Fayette, met het witte paard Amika in de titelrol. Merel is één van de vaste bezoekers van de manege en bouwt in het geheim een bijzondere band op met Amika.

Amika en Ik: nieuw album Amika uit op 18 oktober 2010

Cd recensie Bart Peeters: De ideale man

desc

Bert Hertogs

De Ideale Man, het nieuwe album van Bart Peeters is een melting pot van kleuren en geuren. Na 49 minuten hebben we een zeer divers gevoel omdat er zoveel stijlen passeren. Maar ook omdat geniale nummers tussen minder interessant materiaal staan. Peeters’ stem klinkt bij enkele nummers ook behoorlijk vermoeid en soms lijkt hij over weinig marge te beschikken met zijn hoge noten. Het album is zo heterogeen qua stijlen en niveau dat we ons afvragen of die handel buiten de theaterzalen wel veel herbeluisterd zal worden. Na enkele luisterbeurten valt ons immers op dat we het een en ander beginnen te skippen.

Cd recensie Bart Peeters: De ideale man

Jill en Lauren naar Junior Eurovisie Songfestival 2010 in Minsk

desc

Bert Hertogs

Jill & Lauren gaan naar het Junior Eurovisiesongfestival in Minsk op 20 november 2010. Dat beslisten de kijker thuis en de vakjury van Junior Eurosong 2010. De VRT wist er de spanning in te houden. Een technisch probleem zorgde ervoor dat het publiek 3 minuten aan een stuk mocht applaudisseren, de dansers en Juniors stonden klaar, maar de band met “Superidee” op wou maar niet starten. De ironie wil dat we kort nadien het logo van Junior Eurosong op het scherm te zien kregen en het nummer “Et c’est parti” te horen kregen terwijl we nog langs geen kanten vertrokken waren.

Jill en Lauren naar Junior Eurovisie Songfestival 2010 in Minsk

Jill & Lauren in finale van Junior Eurosong

desc

Bert Hertogs

Jill & Lauren staan vrijdag in de finale van Junior Eurosong 2010. Ze haalden het met hun liedje ‘Get Up!’ van Emile. Jill & Lauren zijn na DnA en Ferre de derde finalist. De vakjury was uitermate lovend over de song en de performance van het duo. Ook wij, de redactie van concertnews.be, tipten Jill & Lauren eerder al als favoriet om voor ons land naar Minsk te gaan.

Jill & Lauren in finale van Junior Eurosong

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter