Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie The Best of Natalia ★★1/2

desc

dinsdag 7 september 2021 VTMBert Hertogs

‘Meent ze dat nu echt? Dat ze hoopte dat Boom of In my blood in de top 5 van The Best of Natalia zou staan?’ vragen we ons af. De Kempische Tina Turner blijft er nochtans lange tijd voor gaan, al grapt ze er na verloop van tijd ook over en wordt het de running gag. Voor haar waren dat namelijk ook hits én recentere. Vraag is wat je als artieste een hit kan noemen. Beide haalden niet de top 5 van de hitparade. Nu bon, Fragile not broken, deed dat ook niet. Sterker nog, die song haalde zelfs de top 10 niet wat Boom net wel lukte. In my blood bleef in 2016 steken op de zestiende plek. The Best of Natalia werd uiteindelijk best wel voorspelbaar. Met op 5: Fragile not broken, gevolgd door Risin op 4 en Higher than the sun op 3 (beide goed voor de tweede stek in 2004), de break upsong I want you back die in datzelfde jaar het hoogst genoteerd geraakte op de tweede plek en I’ve only begun to fight (sommige collega’s van Natalia gooien daar nog een ‘just’ tussen als ze refereren naar de song wat niet ‘just’ is n.v.d.r.), een strijdlied, veroverde ook hier net als in de charts van 2003 de eerste plek. Haalden onder andere de lijst niet: Glamorous / Where She Belongs, Sisters Are Doing It For Themselves, Hallelujah en Without You, maar dat waren samenwerkingen en/of covers. En een cover maken van een cover daar past The Best of kennelijk (voorlopig) nog wel voor in tegenstelling tot Liefde voor muziek.

Recensie: The Best of Natalia ★★1/2

Recensie Tien om te Zien Live ★★★1/2

desc

woensdag 1 september 2021 VTMBert Hertogs

Wat een (product placement) feestje is Tien om te Zien live in Middelkerke geworden! Zeker in het begin van het programma lijkt het wel alsof we op de voorstelling van de najaarsprogrammatie van vtm zijn aanbeland (de flop Villa Zuid-Afrika op vtm2, The Best Of, The Voice, Liefde voor muziek live). De voorbije weken werd het programma vakkundig gehypet door de gespecialiseerde pers. Er werd zelfs gewag gemaakt om het populaire tv format van weleer terug wekelijks op antenne te brengen dan eenmalig voor deze bijna twee uur durende uitzending. Laat het alstublieft uit! Want als Tien om te Zien live iets bewijst dan is het wel dat op drie recente nummers na zowat de ganse line up met nieuwe songs compleet miscast is.

Recensie: Tien om te Zien Live ★★★1/2

Recensie The Best of De Kreuners ★★★

desc

dinsdag 31 augustus 2021 VTMBert Hertogs

The Best of De Kreuners op vtm is eigenlijk een format dat verdacht veel wegheeft van Liefde voor muziek. Met dat verschil dat de gewone man op de straat gevraagd wordt naar zijn favoriete nummers van een bepaald artiest of band. Op die manier komt de tv show tot een top 5 van songs waar 5 andere artiesten voor gezocht worden om die live te brengen in de Ancienne Belgique voor de artiest of band in kwestie waarrond de uitzending draait. Het gevoel een auditie te doen, krijgen diegenen die aan het coveren slaan daarbij. Ann Lemmens is de host van dienst, rakelt met de band herinneringen op met beelden uit de oude doos, anekdotes enz. Dat De Kreuners in het voorprogramma van U2 gespeeld heeft, het de eerste rockband is die in het Nederlands zong, ze in het begin hun muziekcarrière combineerden met full time jobs en op café hingen en kortom hun droom beleefden, wordt bijvoorbeeld aangehaald. Maar het is uiteindelijk vooral de muziek die centraal staat in dit programma.

Recensie: The Best of De Kreuners ★★★

Recensie Storm Lara ★★★1/2

desc

maandag 23 augustus 2021 StreamzBert Hertogs

Met Storm Lara drijft regisseur Kadir Ferati Balci vakkundig de spanning op naar het scenario van Daan Gielis. In deze vierdelige dramareeks op Streamz neemt Balci alle tijd, de eerste aflevering is aan de trage kant, om de eerste turbulenties te tonen waarin de twee hoofdpersonages Rafik (Wouter Hendrickx) en Lara (Ella Leyers) in terecht zijn gekomen. Hij is radiotechnicus, zij radiopresentatrice van ‘Lara in de nacht’, dat tussen twee en vier uur ’s nachts uitgezonden wordt voor wie ’s nachts werkt of vroeg moet opstaan voor de ochtendshift. Op social media krijgt ze het stevig te verduren, Lara, en Eric Van Malder zal vannacht meeluisteren. Hij denkt eraan om het duo op straat te smijten, verwijt Lara een gebrek aan empathie met de luisteraar wat de slechte luistercijfers kan verklaren. Als een kil ijskonijn komt ze dan ook over als ze in gesprek met hen gaat. Ella schittert in het geïnteresseerd zijn faken, dat zo eigen is aan heel wat figuren die voor de radio werken en televisie. Maar haar personage mag wel een knappe emotionele boog maken, tot inzicht komen dat ze steeds haar carrière en zichzelf voorop heeft geplaatst en dat ten koste kwam van haar gezin. Verder stelt Storm Lara ook dat wat BV’s tonen op social media fake is, en ze te veel (niet zelden negatieve zaken) wegfilteren waardoor de valse perceptie ontstaat dat ze alles op een rijtje hebben en constant gelukkig rondlopen op deze aardkloot.

Recensie: Storm Lara ★★★1/2

Recensie F*** You Very, Very Much ★★★1/2

desc

zondag 1 augustus 2021 StreamzBert Hertogs

F*** You Very, Very Much, de jongste serie van auteur en co-regisseur Bert Scholiers (Charlie en Hannah gaan uit) die samen in de regiestoel kroop met Jonas Govaerts (‘Welp‘) kent een cast om u tegen te zeggen. In de bijrollen zien we bijvoorbeeld o.a. Gene Bervoets, Andrew James Van Ostade, Ruth Becquart, Tiny Bertels, Arne Sierens, Katelijne Damen, Damiaan De Schrijver, Peter De Graef, Katelijne Verbeke, Sofie Decleir, Chris Nietvelt (die een alomtegenwoordige yogalerares speelt die haar eigen geen smartphoneregels overtreedt), Titus De Voogdt en Els Olaerts aan het werk naast gastperformances van o.a. Kevin Janssens en Ella Leyers. Eerlijk, ook na enkele afleveringen waren we geneigd om af te haken, en weg te zappen. Maar dan is er vertelster Frances Lefebure als An die je rechtstreeks als kijker aanspreekt en je aanmoedigt om verder te kijken: ‘Ik beloof dat uw kijkinspanning beloond zal worden’.

Recensie: F*** You Very, Very Much ★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter