Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Dans ton coeur ★★★★1/2

desc

woensdag 4 juli 2018 Sloepenweg AntwerpenBert Hertogs

Cie Akoreacro doet het weer op Zomer van Antwerpen: tribunegestamp, een staande ovatie, mega applaus en gejoel van het publiek bekomen op de wereldpremière van hun jongste voorstelling ‘Dans ton coeur’. 5 jaar na hun fenomenaal Klaxon ***** op Zomer van Antwerpen, brengt het gezelschap met 1 vrouw een zeer feministische voorstelling. Een die indrukwekkende acrobatie (op de grond onder andere hand op hand, hoofd op hoofd, rondtollend op het podium met het cyr wheel en in de lucht tijdens een adembenemende head balancing trapeze act en trapeze act) overgiet met een heerlijke saus aan poëzie en theatraliteit. Een man en een vrouw leren elkaar kennen in de fabriek. Tijdens het bandwerk loopt er het een en ander in het honderd en van het een komt het ander. Ze worden verliefd, kussen, en beginnen een eigen nestje te bouwen.

Recensie: Dans ton coeur ★★★★1/2

Recensie OVO van Cirque du Soleil

desc

donderdag 8 maart 2018 Lotto Arena MerksemBert Hertogs

De lente is al vroeg in het land dit jaar. Cirque du Soleil brengt met Ovo namelijk het insectenrijk naar de Lotto Arena. Een veelkleurige en erg poëtische voorstelling is het geworden die spek voor de bek is voor de allerjongsten en ook tieners wel kunnen smaken. Denken we maar aan de straffe eindact met trampolines en een 19,5 meter brede en 9 meter hoge klimmuur waartegen de trapezewerkers te keer gaan. De volwassenen zien we dan weer kind worden in deze prachtige omgeving die je fantasie op hol doet slaan. Een mooi voorbeeld is de vlieg The Foreigner die aan komt draven met een groot ei (‘Ovo’ is Portugees voor ei). Hij is een ontzettende aandachtszoeker die meteen voor de charmes valt van het lieveheersbeestje The Ladybug en haar het hof maakt zoals een verleider op Temptation Island: ‘Hey baby’, haar achternafluiten en ‘rrrr’ grommen, … You name it. Hij doet het. Wanneer zij haar zinnen op een knappe man gezet heeft in het publiek, pookt ze de jaloezie op van de vlieg. Wanneer hij afgewezen is door The Ladybug probeert Master Flipo, het hoofd van de insecten community die slim maar ook een beetje excentriek is een oplossing te zoeken. Hij plukt een vrouw uit het publiek. Maar daar valt ie aanvankelijk niet voor. Pas wanneer hij haar een hoofddeksel heeft opgezet en vleugeltjes zoals het lieveheersbeestje valt hij als een blok voor haar. Het levert een geweldig leuke scène op. Zeker wanneer The Ladybug niet veel later op het toneel verschijnt en er het hare van denkt...

Recensie: OVO van Cirque du Soleil

Recensie Effet Bekkrell

desc

zaterdag 6 januari 2018 Spoor Oost AntwerpenBert Hertogs

Een erg rebelse voorstelling die circus wel opnieuw lijkt uit te vinden. Dat serveren de vier jongedames - Fanny Alvarez, Sarah Cosset, Océane Pelpel en Fanny Sintès - van Effet Bekkrell. Een rock ‘n rollvoorstelling ook waarbij ze meteen mondstukken indoen. Een bitchfight volgt al snel tussen twee van hen waardoor het geheel even een mengeling van worstelen en (hand)acrobatie lijkt en zo behoorlijk verfrissend overkomt. Wat we verder te zien krijgen, is acrobatie aan de verticale barre, koorddans, (lucht)acrobatie aan het koord en via de wipplank maar dat alles niet op een klassieke, gekende manier gepresenteerd. Met stip is Effet Bekkrell dat geregissseerd werd door Julien Lefeuvre en Florent Pasdelou dan ook de meest vernieuwende voorstelling geworden van Wintervuur.

Recensie: Effet Bekkrell

Recensie Le Vide

desc

zaterdag 30 december 2017 Spoor Oost AntwerpenBert Hertogs

Absurd theater dat kenden we al. Maar absurd circus. Dat is zelfs voor ons na negen en half jaar nieuw. De mythe van Sisyphus, dat is het uitgangspunt van ‘Le Vide’ – Essai de cirque door acrobaat Fragan Gehlker, violist en rolschaatser Alexis Auffray en Maroussia Diaz Verbèke die instond voor de dramaturgie. Adrien Maheux tekende dan weer voor de regie. Lukken in mislukken, is nog nooit zo mooi geweest en hoewel acrobatie altijd al gespeeld heeft met dat mislukken – zelden gaat iets spectaculairs van de eerste keer goed om zo de spanning op te bouwen bij het publiek – staat net dat in deze productie centraal. Net zoals Sisyphus die door Zeus gestraft is en daardoor een zwaar rotsblok de berg op moet krijgen maar steeds bovenaan dat blok opnieuw ziet wegrollen naar beneden. In een eindeloze loop moet ie dus constant hetzelfde herhalen, tussen hoop op deze keer wel lukken en uiteindelijk vaststellen dat ie alweer mislukt. Op die manier straft Zeus hem voor zijn hoogmoed.

Recensie: Le Vide

Recensie Masse Critique

desc

zaterdag 30 december 2017 Spoor Oost AntwerpenBert Hertogs

Een steengoede voorstelling werd ‘Masse Critique’ van het Franse gezelschap Lonely Circus helaas niet. De productie kende dan wel zijn Belgische première tijdens Wintervuur op Spoor Oost, de reacties van enkele toeschouwers achteraf logen er niet om. ‘Ik vond dat er goeie stukken in zaten maar ook heel wat mindere.’ leek de consensus. Vier acrobaten staan op een muurtje van kalksteen en proberen daar in evenwicht te blijven wanneer ze van plaats veranderen. Het muurtje brokkelt af en ze proberen nog in een grappige maar geforceerde houding die stenen terug op te rapen. Zo wordt een man horizontaal daarna diagonaal gehouden terwijl ie over het muurtje helt. Maar dat mag uiteindelijk niet baten, alles gaat tegen de vlakte.

Recensie: Masse Critique

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter