Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Tir Arthur ★★★★

desc

zaterdag 30 september 2023 Schouwburg NoordSascha Siereveld

“De wereld ga ni nor de kloten, de wereld is naar de kloten!” Het is het levensmotto van de verbitterde Arthur Van Hooylandt die op de kermis de schietbarak ‘Tir Arthur’ uitbaat. Teleurgesteld in de wereld, het stadsloket en zijn mislukte huwelijk met Miranda van frituur Miranda, geeft hij ongezouten zijn mening over anderen: “Ik zeg et gelijk asda tis!” Schrijver Erik Vlaminck baseerde het personage uit zijn roman Suikerspin op ware feiten en in de theatervoorstelling ‘Tir Arthur’ kruipt Warre Borgmans in de huid van deze doorwinterde foorkramer. In een poëtisch Antwerps neemt hij het publiek mee in de wereld van de kermis en haar uitbaters. Hij wordt daarbij live muzikaal begeleid door Bo Spaenc en Johan Vandendriessche. De gedetailleerde omschrijvingen van herkenbare scènes, het gebruik van een geraffineerd en rijk Antwerps in combinatie met het spel, de timing en het stemgebruik van Warre Borgmans maken ‘Tir Arthur’ tot een voorstelling waarbij je schaamteloos kan genieten van en lachen met de miserie van Arthur Van Hooylandt.

Recensie: Tir Arthur ★★★★

Recensie Dit lijkt een beetje op een cactus ★★★★1/2

desc

zondag 24 september 2023 StuivenbergwijkBert Hertogs

Muziektheater op locatie terwijl je een parcours wandelt. Dat leveren locatietheatergezelschap Bad van Marie,  muziektheatergezelschap Walpurgis en het elektrische gitaarkwartet Zwerm met Dit lijkt een beetje op een cactus. Wat zo leuk is aan dit concept is dat je nooit helemaal weet wat nu precies bewust deel uitmaakt van de productie, wat dus realiteit is en waar de fictie start en stopt. Wij hadden zelfs een vermoeden dat iemand mee aan het wandelen was met ons, zich voordeed als een toeschouwer maar dat eigenlijk niet was.

Recensie: Dit lijkt een beetje op een cactus ★★★★1/2

Recensie Zo vader zo zoon ★★★1/2

desc

vrijdag 22 september 2023 Fakkeltheater Rode ZaalBert Hertogs

Reikhalzend keken we uit naar Zo vader zo zoon. Het is namelijk niet zo dat – in tegenstelling tot sommige journalisten van populaire media die om het tij te keren van hun uitstervend lezerspubliek/abonnees met voordelige jongerenabonnementen beginnen zwaaien - we het Fakkeltheater in de Hoogstraat platlopen. Maar soms moet je ook een signaal durven geven naar de Sam Verhoevens van deze wereld en bij uitbreiding de commerciële sector. Dat je als kwaliteitsmedium de ballen aan het lijf hebt om vriendelijk te bedanken voor een première in de KVS bijvoorbeeld en kiest voor de klucht Zo vader zo zoon! van Jon Van Eerd door het Farcetheater.

Recensie: Zo vader zo zoon ★★★1/2

Recensie Schaambot 1/2

desc

vrijdag 15 september 2023 DE Studio AntwerpenBert Hertogs

“Content warnings: Seksueel geweld / taalgebruik + misogynie / misogynoir + racisme + Niet geschikt voor minderjarigen” hangt er aan een briefje op de deur van de Grote Zaal van deStudio bij Schaambot. We voelen plaatsvervangende schaamte. Het is al ver gekomen dat de creatieve sector zich met disclaimers als deze gaat bezig houden. Om wat te doen eigenlijk? Zich in te dekken tegen iets of iemand? Wat een zwaktebod!

Recensie: Schaambot 1/2

Recensie We gaan deur! ★

desc

donderdag 14 september 2023 corso BerchemBert Hertogs

Bijzonder grote schoenen heeft de cast van We gaan deur! te vullen wanneer we zien dat hun productie exact hetzelfde decor gebruikt als dat van Skagens ‘Deurdedeurdeur’ dat ook op haar beurt gebaseerd was op ‘Noises off’ van Michael Frayn uit 1982. 8 jaar geleden zagen we die voorstelling van Skagen en in de coronaperiode ook nog eens via streaming. Het leek dus alsof het gisteren was, dat we deze productie te zien kregen. We herinneren er ons nog van dat het eerste deel nogal sleept omdat dat leest als een langgerekte uitwerking van de personages en al een beetje het theatergebeuren en alles eromheen uitkleedt, om dat finaal te strippen in deel twee en drie.

Recensie: We gaan deur! ★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter