Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

DVD Recensie: Het Huis Anubis Show: de graal van de eeuwige vriendschap

desc

Bert Hertogs

“Wie wint dit gevaarlijk spel? Wie lijdt de nederlaag? Keert hier ooit de rust terug? Dat is nog maar de vraag.” Met die vraag, uit het lied “Kunnen stenen iets vertellen” opent de allereerste Huis Anubisshow. Al gauw bleek de show een schot in de roos, zowel in Nederland als in Vlaanderen geraakte de show moeiteloos uitverkocht. Extra optredens waren noodzakelijk. Studio 100 besloot dan ook om een DVD van deze show te maken en die ligt nu in de winkels. En terecht, want Huis Anubis was wat ons betreft de beste theatershow die het productiehuis uit Schelle het afgelopen theaterseizoen liet zien.

DVD Recensie: Het Huis Anubis Show: de graal van de eeuwige vriendschap

Dvd recensie: Helmut Lotti: Time to Swing

desc

Bert Hertogs

Het is ondertussen alweer een half jaar geleden dat de dvd opnames gebeurden in de Roma te Borgerhout. Toen streek Helmut Lotti met de Golden Symphonic Orchestra onder leiding van André Walschaerts neer in deze zaal die van 1928 dateert. We voelden op die achtste augustus al aan dat dit de perfecte zaal was om een Swingdvd op te nemen. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Dvd recensie: Helmut Lotti: Time to Swing

Cd recensie Hannelore Bedert: Wat Als

desc

Bert Hertogs

“Geef mij dissolvant om u uit te wissen”, Hannelore Bedert begint al meteen stevig op haar debuutplaat “Wat als” waar meteen al elektrische gitaar en drums worden bovengehaald. Bitterzoete liedjes horen we. Bedert houdt van die spanning tussen twee tegengestelden. Soms verpakt ze een nummer in een lieflijk pakje terwijl het eigenlijk om afscheid nemen gaat, afscheid nemen van een relatie. Het meest bittere van al lijkt ons ‘Smaak’. Een nummer over een afgelopen relatie. Maar de vrouw in kwestie geraakt niet van haar lief af. De tekst is behoorlijk hard, ideaal voor mensen waarvan hun lief het net uitmaakte. Ook hier is de verpakking lieflijk, met toetsen, gitaar en drum die de begeleiding voor hun rekening nemen. Ook “Kleine ode” dat enkel door piano wordt begeleid, is een nummer over afscheid nemen van elkaar. Het is ook introspectief, want het gaat niet louter om de ander die in de fout ging. ‘Ik heb waarschijnlijk ook wat teveel lijken in mijn kast” zingt Bedert.

Cd recensie Hannelore Bedert: Wat Als

Cd recensie: Green day: 21st century breakdown

desc

Bert Hertogs

Het is alweer van 2004 dat de heren van Green Day een nieuwe plaat op ons loslieten. Nu is het eindelijk zover. Zanger-gitarist Billie Joe Armstrong, bassist Mike Dirnt en drummer Tre Cool hebben hun tijd genomen om dit achtste studioalbum bij elkaar te schrijven en op te nemen.

Cd recensie: Green day: 21st century breakdown

DVD recensie: Free Souffriau zingt Ann Christy: Een beetje AnNders

desc

Bert Hertogs

Goud haalde Free Souffriau al met haar cd met Ann Christycovers. En ook de DVD registratie van haar concerten in Antwerpen X doet het goed in de charts. Studio 100 scoort dus met deze kwaliteitsvolle muziekregistraties. Maar dé winnaar is de overleden zangeres zelf. Haar liedjes werden opgefrist en op deze manier terug onder massale belangstelling gebracht. Ook de originele nummers worden opnieuw massaal aangekocht. Een fijn en misschien onverwacht aanzuigeffect creëert Studio 100 hierdoor.

DVD recensie: Free Souffriau zingt Ann Christy: Een beetje AnNders

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter