Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<

Cd recensie Bruce Springsteen: Working on a dream

desc

Bert Hertogs

Bruce Springsteen heeft een nieuw album uit dat hij samen met zijn The E-street band heeft opgenomen. Springsteen draagt het album op aan Dan Federici, die lid was van zijn band en die vorig jaar stierf. Verder dankt hij zijn band voor de mirakels die ze elke avond opnieuw op een podium brengen.

Cd recensie Bruce Springsteen: Working on a dream

Cd recensie Axelle Red: Sisters and Empahy

desc

Bert Hertogs

19 Nieuwe nummers telt het jongste album van Axelle Red. Opvallend, de Limburgse zingt voor het eerst voornamelijk in het Engels. Slechts twee tracks, “En desous de zéro” en “Présidente” brengt ze in het Frans.

Axelle Red neemt hiermee een risico, zo horen we. Wel: het leven is aan de durvers. Stilstaan is achteruitgaan. Red gaat daarentegen helemaal vooruit. “Sisters and empathy” werd een oerdegelijke dubbelaar. Om het risico min of meer te beperken deed ze beroep op Michael Toles, Lester Snell, Jeff Anderson en Damon Duewhite. Zij schreven al eerder mee aan platen van Axelle Red. Maar ook Belgische artiesten wist ze te strikken.

Cd recensie Axelle Red: Sisters and Empahy

Cd recensie Akon: Freedom

desc

Bert Hertogs

Toegegeven, echte fans van het R&B-genre zullen we nooit zijn. Toch wist Akons Freedom ons gedeeltelijk te overtuigen. Vooral de eerste vier nummers dan.

Want al teveel merken we dat R&B vooral de B, de blueskant bedient. Dat zorgt vaak voor zagerige nummers waar we in verschillende dancings al staand in slaap worden gewiegd. Niet zo bij Akon dus. Vooral de eerste helft van zijn nummers op zijn jongste plaat, konden ons overtuigen. Achteraan gaat ook hij de wel zeer trage en repetitieve toer op.

Cd recensie Akon: Freedom

Cd recensie Absynthe Minded: Absynthe Minded

desc

Bert Hertogs

Hun vierde plaat heet gewoon Absynthe Minded. Uiteraard staan de eerder uitgebrachte single “Heaven knows” dat over de chemie tussen 2 gaat en seks erop. Daarnaast is er ook nog Envoi, die als tweede single uitkwam, naar een gedicht van Hugo Claus dat Bert Ostyn vertaalde en bewerkte naar het Engels. Dat gebeurde initieel op uitnodiging van Poetracks, een initiatief in Nederland waarbij singer-songwriters gevraagd werd in hommage aan Claus een gedicht van hem op muziek te zetten.

Cd recensie Absynthe Minded: Absynthe Minded

<<
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter