Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie If I fall ★★★1/2

desc

vrijdag 31 maart 2023 Zuiderpershuis AntwerpenSascha Siereveld

“Het is allemaal de schuld van sociale media!” Je hoort die uitspraak geregeld vallen en meestal heeft men het dan over de negatieve invloed van die media op onze maatschappij. Heel wat ouders en opvoeders stellen zich dan ook terecht heel wat vragen bij de invloed van sociale media op de opgroeiende jeugd. Schrijver Wanne Synnave en componist Sam Verhoeven hebben in hun musical ‘If I fall’ hiervan het centrale thema gemaakt. Een enthousiaste groep jongeren met o.a. Lotte Villays, Lars Rogiers, Zion Luts, Emma Vanthielen, Maud Verstraeten, Lucas Geldof en Noah Apers brengt het verhaal van Jack Baker, een leerling van Riverside High, die samen met zijn kompaan Justin een app laat ontwikkelen waarin groepjes leerlingen andere groepjes uitdagen. Wanneer Mia Rodriguez slachtoffer wordt van deze nieuwe app roept dit heel wat vragen op over verantwoordelijkheid en groepsdruk. The Singing Factory weet zo opnieuw een voorstelling te brengen die maatschappelijk relevant is. Lotte Villays en Lars Rogiers zijn daarin het levende bewijs dat er in Vlaanderen heel wat jong talent rondloopt.

Recensie: If I fall ★★★1/2

Recensie Rapunzel de Musical ★★★1/2

desc

zondag 26 maart 2023 Stadsschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

In 1812 publiceerden de gebroeders Grimm het sprookje van Rapunzel. Sindsdien zijn er heel wat variaties verschenen van het verhaal van het meisje met de lange, blonde haren dat door een heks opgesloten wordt in een toren en bevrijd wordt door een prins op een wit paard. En toch weten Deep Bridge en Stany Crets in hun ‘Rapunzel de Musical’ het eeuwenoude verhaal weer relevant te maken voor de dag van vandaag door er een verfrissende plottwist aan toe te voegen die aansluit bij thema’s van vandaag. Sandrine, Helle Vanderheyden, Jasmine Jaspers en Liv Van Aelst leveren een heerlijke dosis ‘woman power’ en trakteren het publiek op fenomenaal sterke zangpartijen. Het is alleen jammer dat de oubollige muzikale arrangementen van Ad Van Dijk hun vocale krachttoer niet helemaal tot hun recht doet komen.

Recensie: Rapunzel de Musical ★★★1/2

Recensie Red Star Line Spektakelmusical ★★★★★

desc

zondag 19 maart 2023 Studio 100 Pop-Up Theater PuursSascha Siereveld

Met ‘Red Star Line Spektakelmusical’ heeft Studio 100 de musical vibes weer helemaal te pakken. Hun nieuwste productie combineert het verhaal van de migratie naar Amerika in de jaren ’20 van de vorige eeuw met de aanstekelijke muziek van Steve Willaert. Het verhaal van de liefde tussen Jan en Marie wordt door regisseur Frank Van Laecke beeldig vorm gegeven. Hij maakt daarbij gebruik van grote decorstukken met technische hoogstandjes en een gigantische cast, maar weet evenzeer de rijdende tribunes zo te gebruiken dat de meest intieme scènes in hun volle puurheid tot hun recht komen. De kostuumontwerpen van Yan Tax en de danschoreografieën van Martin Michel transporteren je moeiteloos naar de periode van de drooglegging in de roerige jaren ’20. ‘Red Star Line Spektakelmusical’ is een reis van de pensenkermis in de Vlaamse polders naar de nachtclubs in de bruisende grootstad New York. Het is een reis terug in de tijd naar een tijdperk van grote dromen van een beter leven ergens ver hier vandaan. Het is een reis naar het hart van twee geliefden die vastklampen aan de hoop met een oceaan van obstakels tussen hen in.

Recensie: Red Star Line Spektakelmusical ★★★★★

Recensie Legally Blonde ★★★★

desc

donderdag 9 februari 2023 Stadsschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

Met ‘Legally Blonde’ brengt Au Fond Producties een vrolijke, feel good musical met een hoop jong talent en vlotte choreografieën, verpakt in roze en afgewerkt met een grote glitterstrik naar de Stadsschouwburg van Antwerpen. Helle Vanderheyden schittert in de rol van de sexy blondine Elle Woods die meer kaas gegeten heeft van mode dan van rechten, maar toch in Harvard wil studeren omwille van de liefde. Lars Cuynen is de verrassende nieuwkomer in de Vlaamse musicalwereld en hij bewijst met zijn vertolking van Emmett dat hij heel wat talent in huis heeft. Dat mag trouwens ook gezegd worden over de volledige cast. Au Fond Producties heeft dan misschien niet meteen de meest bekende namen op de affiche staan, maar ze bewijzen met hun cast eens te meer dat er in Vlaanderen een jonge generatie klaarstaat in de coulissen om haar plaats in de spotlights op te eisen. Loes Van den Heuvel kunnen we moeilijk nog bij de jonge, aanstormende generatie rekenen, maar ook zij presteerde boven verwachting. We waren onder de indruk van haar vocale talenten en … haar ‘buig en oeps’.

Recensie: Legally Blonde ★★★★

Recensie Frozen ★★★★

desc

donderdag 12 januari 2023 Theatre Royal Drury LaneBert Hertogs

Frozen the musical is zijn tweede jaar ingegaan in het Londense Theatre Royal Drury Lane. Emily Lane was tijdens het eerste jaar de tweede cover voor de rol van Anna die Stephanie McKeon toen speelde. Nu maakt Emily deel uit van de hoofdcast voor die rol. De grootste verandering is de rol van Kristoff. Die wordt door de Nederlander Djavan van de Fliert neergezet. Hij tekent voor een uitstekend professioneel debuut op het podium, meteen op de West End en mag na de show een warm applaus ontvangen van het Londense publiek. Hij heeft dan ook een dankbare rol, die van de man die nuchter naar de liefde kijkt, verliefd wordt op Anna die zijn tegenpool lijkt te zijn. Zij is immers erg passioneel in alles en laat haar gevoelens en gedachten de vrije loop gaan. Van de Fliert en Lane hebben het – hoewel het lengteverschil enorm is – duidelijk naar hun zin op het podium. Ze brengen hun songs bijzonder goed. En wat helemaal top is, is dat hun stemmen perfect met elkaar blenden onder andere in ‘What Do You Know About Love?’.

Recensie: Frozen ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be