<<    >>

Recensie Tiësto & David Guetta | Tomorrowland 2020 ★★★★

desc

zondag 26 juli 2020 PapilionemBert Hertogs

De lijst DJ Mag Top 100 dj’s plaatst Tiësto op de achtste plaats. Dat is minstens 10 plaatsen te laag naar onze mening. Maar bon, die lijst is vooral een populariteitspoll waar je als artiest in eerste instantie je marketingleger op moet afsturen om je fans te laten stemmen. Het heeft dus weinig om niet te zeggen niets te maken met de dj kwaliteiten van de artiest in kwestie, laat staan met de appreciatie ervan door het brede publiek. Zeker, vorig jaar deliverde Tiësto niet op Balaton Sound Festival. Maar dit jaar stond de Nederlander er wel op de eerste editie van het digitale festival Tomorrowland. En hoe!

Recensie: Tiësto & David Guetta | Tomorrowland 2020 ★★★★

Recensie Tomorrowland 2020 ★★1/2

desc

zondag 26 juli 2020 PapilionemBert Hertogs

Concertnews.be ging naar Tomorrowland 2020, de digitale editie die voor het eerst plaatsvond op het fictieve eiland Papilionem, Latijn voor ‘Vlinder’. Eén van de organisatoren, Michiel Beers, liet optekenen dat het digitale festival een budget had dat vergelijkbaar is met een dure Hollywoodfilm. Wij stuurden dan ook onze meest kritische film- én concertjournalist naar het digitale festival. Dit zijn onze bevindingen:

Recensie: Tomorrowland 2020 ★★1/2

Recensie Katy Perry | Tomorrowland 2020 ★★★1/2

desc

zaterdag 25 juli 2020 PapilionemBert Hertogs

Met een korte set van een klein kwartier koos de Amerikaanse bubblegumpopzangeres Katy Perry duidelijk om haar imago extra te ondersteunen. In het virtuele decor van Tomorrowland 2020 kwam ze in een luchtballon aan de Main Stage aangevlogen. De ballon zelf had de vorm van een clown. ‘Hello Tomorrowland. I’m Katy Perry and I hope you can smile with me tonight’ zo introduceerde ze haar openingssong ‘Smile’ dat voorzien werd van een regen aan smiley’s. De eighties waren kortom nooit veraf. En haar vier muzikanten? Die zaten goed verstopt onder een hoge hoed.

Recensie: Katy Perry | Tomorrowland 2020 ★★★1/2

Recensie Kapitein Winokio ★★★★

desc

zondag 19 juli 2020 Ghelamco Arena GentBert Hertogs

Wie onder andere te weten wil komen hoe de tarantella en de tango klinkt, kan daarvoor terecht bij Kapitein Winokio en zijn Zomer en Zee tournee. In kleine bezetting, samen met Mevrouw de Poes en muziekmatroos Ivanov op accordeon, bracht ie vooral liedjes uit z’n jongste plaat ‘Aan zee’ aangevuld met enkele klassiekers. De Kapitein trok voluit de kaart van de interactie (zoals bv. mee krijsen als een meeuw in ‘Meeuwenlied’, lalala meezingen in ‘Broodnodig’ of luchtblokfluit spelen in  een andere lied) met het publiek dat gewillig meedeed. Kortom: een heerlijk middagje zingen en dansen op een zeer creatieve manier werd het in de Ghelamco arena.

Recensie: Kapitein Winokio ★★★★

Recensie Mama’s Jasje ★★★★1/2

desc

zondag 12 juli 2020 Ghelamco Arena GentBert Hertogs

‘Het was de max’ klinkt het tevreden uit de mond van Peter Vanlaet na zijn allereerste optreden voor een publiek na de lockdown. Ook zijn pianist Didier De Ruytter beaamt: ‘Het deed deugd om opnieuw te mogen spelen.’ Niet dat Mama’s Jasje de voorbije weken stillag, de band speelde wel eens op een tuinfeest of een ander privé-feest links en rechts, maar dat was altijd voor slechts een handvol mensen. Nu opnieuw mogen optreden, en dat nog wel in de Ghelamco Arena voor 400 man … Je zag gewoon dat zowel de band als het publiek heel veel honger had in dit concert. Resultaat: een topoptreden waarbij zo waar de meest intimistische en doorleefde songs in deze akoestische bezetting het meest indruk maakten in deze grote arena.

Recensie: Mama’s Jasje ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter