Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Pretty Woman De Musical ★★★★★

desc

zondag 8 oktober 2023 Beatrix Theater UtrechtSascha Siereveld

In 1990 werden de harten verwarmd toen de wereld kennis maakte met de keiharde zakenman Edward Lewis die langzaamaan verliefd werd op sekswerkster Vivian Ward. Richard Gere en Julia Roberts maakten deze combinatie van het ‘Assepoester’-verhaal en ‘My Fair Lady’ tot een onvergetelijke romcom. Dankzij Stage Entertainment kan je nu in het Beatrix Theater in Utrecht opnieuw genieten van dat absolute feel-good-gevoel met ‘Pretty Woman De Musical’. Dit keer nemen Jan Kooijman en Shanna Slaap je mee naar het Hollywood van de jaren ’80 om je onder te dompelen in een bad van romantiek. In tegenstelling tot Vivian hoef je daarbij geen walkman op te zetten, maar mag je volop genieten van de muziek van Bryan Adams en Jim Vallance terwijl je meegenomen wordt op een sprookjesreis naar ware liefde.

Recensie: Pretty Woman De Musical ★★★★★

Recensie You are my sunshine ★★★

desc

donderdag 5 oktober 2023 Fakkeltheater Rode ZaalSascha Siereveld

Wat speelt er zich af in het brein van een comapatiënt? Er zijn heel wat theorieën, maar niemand weet het met zekerheid te vertellen. In de musical ‘You are my sunshine’ van Deep Bridge deelt schrijver en regisseur Stany Crets zijn idee over de wachtkamer van de comapatiënt. Het resultaat is een vermenging van het bewustzijn uit de film ‘Vanilla Sky’ met de interne logica van ‘Groundhog Day’. Combineer dit met het gegeven dat de innerlijke leefwereld van twee onbekende vrouwen met elkaar verweven is via één en dezelfde favoriete plek en je hebt een boeiende mix om een goed verhaal mee te creëren. En daar stoot Stany op de grenzen van het genre musical. Wat oorspronkelijk het idee was voor een film heeft zich niet goed genoeg weten te vertalen naar de planken. Zelfs de geweldige prestaties van actrices Ann Van den Broeck en Sophie Janssens weten dan de meubels niet te redden.

Recensie: You are my sunshine ★★★

Recensie Les Misérables ★★★★1/2

desc

zaterdag 1 juli 2023 Chasse Theater BredaSascha Siereveld

Het is geen toeval dat deze productie van ‘Les Misérables‘ zes Musical Awards, waaronder de publieksprijs, in de wacht wist te slepen. Producent De Graaf & Cornelissen Entertainment wist in samenwerking met Cameron Mackintosh dan ook een geweldige cast samen te stellen die (in het geval van Freek Bartels zelfs letterlijk) de sterren van de hemel zingt. Milan van Waardenburg en Freek Bartels zijn de twee sterke mannen en antagonisten Jean Valjean en Javert. Met hun intens spel en hun geweldige stemmen nemen ze het publiek mee in de jacht op gerechtigheid met elk hun eigen waarheid. Channah Hewitt kruipt in de huid van de onfortuinlijke Fantine en weet met ‘Mijn Droom’ de toehoorders in het hart te raken. Sem Gerritsma speelt de rol van Cosette en klinkt in ‘In Mijn Hart’ als een nachtegaal die gevangen zit in een gouden kooi en verliefd kijkt naar de buitenwereld, in dit geval de mooie Marius, vertolkt door Michael Muyderman.  Vajèn van den Bosch opent als Eponine de tweede akte dan weer met een meesterlijke uitvoering van het bekende liedje ‘Heel Alleen’. Want dat heeft ‘Les Misérables’ uiteraard ook nog: het staat bol van liedjes die elke musicalliefhebber bekend in het gehoor liggen. Het is niet voor niets dat deze klassieker al meer dan 35 jaar op de planken staat en nog steeds volle zalen trekt. Tegenwoordig is het draaiend platform verdwenen en vervangen door geweldig knappe decors van Matt Kinley die de sfeer van het Frankrijk uit het begin van de negentiende eeuw perfect  weten op te wekken. Dus het enige wat je als publiek moet doen, is achterover leunen in je stoel en je mee laten nemen op een turbulente en emotionele reis door de wereld van Victor Hugo. Of zoals de Engelsen het zo passend weten te zeggen: “Sit back and enjoy the show.”

Recensie: Les Misérables ★★★★1/2

Recensie Heathers the musical ★★★★

desc

vrijdag 30 juni 2023 The Other Palace LondenBert Hertogs

‘You were mad’ en ‘You were the most incredible audience we had’. Het zijn maar enkele complimenten die de cast van Heathers the musical terecht aan haar publiek geeft na een zinderende voorstelling. Geen gewone. Neen, op vrijdagavond maakten we een sing-a-long versie mee die perfect op maat gemaakt is voor de die hard fans. Hoe zo’n voorstelling eruit ziet? Wel, de musical wordt gespeeld zoals ie altijd gespeeld wordt. Maar het bijzonder enthousiaste publiek – dat gilt, krijst, en applaudisseert na songs - krijgt uitzonderlijk de lyrics ook mee op papier. De in fluo geel aangeduide teksten mogen ze dan meezingen (of -brullen als je wil). Bij wat niet aangeduid is, wordt verwacht dat de acteurs en actrices die passages alleen voor hun rekening nemen. Op die manier ontstaat er een onwaarschijnlijke interactie tussen fans en cast die van de avond een wel heel speciale maken.

Recensie: Heathers the musical ★★★★

Recensie Once ★★★★

desc

zaterdag 10 juni 2023 Fakkeltheater Zwarte ZaalBert Hertogs

11 jaar geleden won Once maar liefst 8 Tony Awards waaronder die van beste musical, beste acteur en beste script. De buskermusical die Enda Walsh schreef met de muziek en lyrics van Markéta Irglová en Glen Hansard baseerde zich op de gelijknamige film die John Carney regisseerde en in 2007 te zien was in de bioscoop. Once is daarbij de enige musical die zowel een Oscar (voor het nummer ‘Falling slowly’), een Grammy Award (voor het album), Olivier Award als Tony Award in de prijzenkast heeft staan. In de zwarte zaal van het Fakkeltheater hernam het amateurgezelschap De Speling haar succesvolle Vlaamse versie die kans maakt op het Landjuweel 2023. Dat deze musical de longlist haalde, is niet meer dan terecht.

Recensie: Once ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter