Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Kim Wilde ★★★★

desc

maandag 15 april 2024 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Haar laatste show van haar Europese tour 2024 bracht Kim Wilde naar Antwerpen. Haar tiende concert speelde ze op een maandag. Zelden zijn dat legendarische avonden weten wij in die zestien jaar dat we naar concerten gaan. Maar de 63-jarige Britse bleek de uitzondering op de regel en bouwde een vet feestje in de Stadsschouwburg met een slimme set die naar een grandioze finale toewerkte tussen vijf na negen en twintig voor tien waarin we werkelijk al haar grootste hits opgespaard de revue hoorden passeren. De miserie van de natte, winderige, onweerachtige, onstuimige dag en bij uitbreiding de bijzonder onzekere omstandigheden op geopolitiek en economisch vlak waarin we leven hadden helemaal plaats geruimd voor de zorgeloze en vooral fun vibes van de 80’s.

Recensie: Kim Wilde ★★★★

Recensie Plastik bags ★★★★

desc

dinsdag 26 maart 2024 DE Studio AntwerpenBert Hertogs

Voor onzen tijd, van 1977 tot 1980 speelden Gene Bervoets, Karl Eriksson, Gowie Meeusen, Ben Bervoets en Bo Spaenc in een punkband: Plastik bags. Hun keywords waren rauw, luid, surrealistisch, absurd, in het Antwerps, chaotisch en toch ook wel arty. In 1996 en 2018 waren er al enkele reünies. Maar nu vonden de heren, aangevuld met onder andere een jonge generatie koor- en andere leden de tijd rijp om hun debuutplaat op de wereld los te laten.

Recensie: Plastik bags ★★★★

Recensie Hellmut Lotti goes metal ★★★

desc

donderdag 21 maart 2024 Het Depot LeuvenBert Hertogs

Wat hebben Regi, Clouseau en Helmut Lotti met elkaar gemeen? Ze hadden alle drie vorig jaar nood aan een hype om zich terug/steviger op de Vlaamse muziekkaart te plaatsen. In het geval van Helmut Lotti gebeurde dat op Graspop met Hellmut Lotti goes metal, bij Clouseau op Pukkelpop en bij Regi in het Sportpaleis. Het zegt veel over wat er nodig is om voldoende concerttickets aan de man of vrouw te kunnen brengen. Maar de vraag is maar hoe duurzaam dergelijke hypes zijn op de lange termijn. Hellmut Lotti gaf in Het Depot – ‘Wie had dat ooit gedacht dat ik hier zou optreden?’ – te kennen met een nieuwe plaat bezig te zijn waaruit ie ‘Outroar the thunder’ liet horen. Lotti gaat dus verder op de ingeslagen weg. Toch voelden we al de eerste tekenen van enige metaalmoeheid optreden bij hem en zijn band.

Recensie: Hellmut Lotti goes metal ★★★

Recensie Taylor Swift The Eras Tour ★★★

desc

vrijdag 15 maart 2024 Disney+Bert Hertogs

Goed nieuws voor de Swifties die geen ticket konden bemachtigen voor Taylor Swift The Eras Tour omdat haar shows hopeloos uitverkocht zijn, of als de hoge ticketprijzen hen deed afhaken. Het concert is nu namelijk volledig te zien op Disney+ nadat je er eerder ook al voor terecht kon in de bioscoop. Het voordeel van streaming? Dat je de mindere momenten, en zo zijn er wel wat, van de drie uur en half durende stream gewoon kan doorspoelen.

Recensie: Taylor Swift The Eras Tour ★★★

Recensie Tom McRae ★★★1/2

desc

dinsdag 12 maart 2024 Het Depot LeuvenBert Hertogs

Spontane chaos. Daar ging de Britse singer-songwriter Tom McRae voor in het Depot. Toch zeker naar het eind van zijn set tijdens ‘Mend your heart’ waarbij hij een hartslag toverde uit zijn akoestische gitaar door er met een drumstok op te bonken wanneer er een toeschouwer flauwgevallen was in de foyer waar het concert doorging. Dat het er warm was had de artiest al van in het begin vastgesteld maar dat ie net tijdens die song iemand neer zou krijgen ‘I think I broke a heart’ had ie niet verwacht.

Recensie: Tom McRae ★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter