Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Snelle Zonder jas naar buiten ★★★1/2

desc

donderdag 15 april 2021 NetflixBert Hertogs

In de docu Snelle Zonder jas naar buiten ontdek je op Netflix waarom Snelle nu in een burn-out zit. Alle elementen zitten namelijk in de song by song die op video vastgelegd werd. Dat ie kampt met een identiteitscrisis, de groeipijnen van een artiest die vaststelt dat het wel allemaal heel erg snel gaat, dat je nog maar 10% van je tijd aan je muziek kan besteden en dat 90% naar andere zaken gaat, dat je geleefd wordt met andere woorden. En dan is er nog die druk, die je dagelijks voelt. En het minste wat je eventueel verkeerd doet kan uitvergroot worden op social media. Dan word je in geen tijd afgezet als ‘arrogant’. Snelle geeft ook gewoon grif toe moeilijk ‘nee’ te kunnen zeggen tegen opportuniteiten die op z’n pad komen, ook dat is een risico voor burn-out. Hij beseft maar al te goed dat de tijd van de beginjaren, waar alles nog zorgeloos en gewoon nog een kick was voorbij is. Hij hunkert naar die tijd. Op z’n vijfentwintigste al nostalgisch over de pubertijd dus ... 

Recensie: Snelle Zonder jas naar buiten ★★★1/2

Recensie Thunder Force ★★★

desc

zaterdag 10 april 2021 NetflixBert Hertogs

Thunder Force van Ben Falcone is gewoon een heerlijke guilty pleasure die eens goed lacht met zowat alle ingrediënten van het superhero filmgenre. Zelfs wanneer de dialogen – net zoals vaak het geval is bij dergelijke films – even een ontzettend zwak niveau halen, is de prent zich daar zelf van bewust en doorprikt men dat. In dit geval door de ravissante Taylor Mosby als Tracy even fijntjes het heldenduo Emily Stanton (Octavia Spencer) en Lydia Berman (Melissa McCarthy) er op te wijzen dat hun scène stilaan het soapniveau bereikt heeft. Geweldig.

Recensie: Thunder Force ★★★

Recensie The Tunnel ★★★★

desc

woensdag 7 april 2021 DVD & VODBert Hertogs

Een adembenemende thriller is het Noorse The Tunnel van Pål Øie. Ook door het gebrek aan degelijke films binnen dit genre in het home entertainment segment op dit moment omdat de Hollywoodstudio’s de meeste van hun kleppers binnen dit genre door de coronapandemie op slot houden, is dit een absolute must-see voor liefhebbers van het genre. Het is ook gewoon grootse cinema. Al van bij de start trekt de productie de kaart van het weidse en het licht van het Noorse sneeuwlandschap en de bergen, versus de enge donkerte van zijn tunnels. Het is een enorme verdienste van cinematograaf Sjur Aarthun dat die er al vanaf de eerste scènes in slaagt een claustrofobische sfeer te creëren rond het onderwerp van deze film. Hij verwijst in een shot ook naar de bijna dood-ervaring met licht aan het einde van de tunnel. Doe daarbij de sterke acteerprestaties van de cast die voldoende tijd krijgt om hun personages voldoende psychologische body te geven zodat je als kijker er een emotionele band mee krijgt en een verhaal waar mensen overgeleverd zijn aan zichzelf, zelfredzaam dienen te zijn, en je hebt een prent die moeiteloos onder de huid kruipt.

Recensie: The Tunnel ★★★★

Recensie Wonder Woman 1984 ★★★★1/2

desc

dinsdag 6 april 2021 YoutubeBert Hertogs

Hoe heerlijk is het om ein-de-lijk nog eens een blockbuster te kunnen zien? Weliswaar niet op het grote scherm omdat de bioscopen al sinds oktober vorig jaar in ons land opnieuw dicht zijn om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Warner Bros wacht niet op de heropening en heeft in ons land dan ook besloten om de film meteen aan te bieden voor al wie die thuis wil zien. Een slimme zet want de straffe releases binnen het home entertainment segment blijven wat uit omdat ze uitgesteld worden zodat Wonder Woman 1984 wat ons betreft een leemte invult. Een sterke feministische superheldinfilm past ook perfect bij de huidige tijdsgeest.

Recensie: Wonder Woman 1984 ★★★★1/2

Recensie Crazy about her ★★★★1/2

desc

dinsdag 16 maart 2021 NetflixBert Hertogs

Wat een heerlijke hartverwarmende Spaanse romcom is Crazy about her (originele titel: ‘Loco por ella’)! De prent die Dani de la Orden regisseerde vernieuwt het genre door zijn gelaagde humor maar vooral ook door de kaart te trekken van inclusie. ‘Common People’ van La Bien Querida is dan ook het titelnummer van deze film, een song die het verlangen uit om te kunnen leven zoals gewone mensen. De sterktes van Crazy about her zijn niet alleen de ontzettend originele invalshoek door een man (Adri), een succesvolle journalist die de beste clickbait artikels aanlevert op zijn redactie, verliefd te laten worden op Carla die hij in een bar ontmoet en waarmee hij een te gekke onenightstand mee beleeft, de zeer naturelle acteerprestaties, de spitse dialogen van het genre ‘Je bent gestoord! Dan ben ik hier aan het juiste adres.’ maar vooral ook de sterke storytelling met een retestrakke spanningsboog en een mooie moraal om jezelf te aanvaarden zoals je bent, jezelf te zijn en je niet anders voor te doen dan je bent. Last but not least geeft de film mee dat liefde draait om er voor iemand te zijn.

Recensie: Crazy about her ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter