Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

(Te) veel onzekerheden voor Belgische muziekfestivals

desc

Bert Hertogs

In een panelgesprek ‘Don’t mind the future’ georganiseerd door vi.be, Het Depot, OLT Rivierenhof en Trix ging het vandaag over ‘De economische impact van de coronacrisis: hoe starten we de relance?’ Moderator van dienst was Mike Naert (Het Depot). Christian Pierre (oprichter Musickness), Coralie Berael (venue manager Vorst Nationaal), Toon Martens (managing director Sony Music) en Kurt Melens (algemeen directeur Handelsbeurs) namen deel aan het gesprek. Oorspronkelijk zou ook Chokri Mahassine (organisator  Pukkelpop) deelnemen, maar die werd om god weet welke reden vervangen door de ‘goeroe van de Belgische muzieksector’ aldus de moderator: Herman Schueremans (Live Nation Belgium en Live Nation Festivals).

(Te) veel onzekerheden voor Belgische muziekfestivals

Geen arenaconcerten voor herfst 2021 en geen zomerfestivals met Amerikaanse toppers dit jaar!

desc

Bert Hertogs

In september vorig jaar klonk het nog bij de Sportpaleisgroep dat het Sportpaleis niet zou heropenen voor deze lente. Uiteindelijk moet CEO Jan Van Esbroeck dat veel te optimistische scenario waar we eens hartelijk om moesten lachen nu al met twee seizoenen bijstellen. Niet in de lente, niet in de zomer, maar ten vroegste in de herfst dit jaar zullen er arenaconcerten kunnen plaatsvinden in de Lotto Arena, Vorst Nationaal of het Sportpaleis meent de man nu. Deze lente hoopt hij enkele schouwburgen nog te kunnen openen met beperkte capaciteit (lees: stoelen vrij gelaten tussen de bubbels zoals vorig jaar).

Geen arenaconcerten voor herfst 2021 en geen zomerfestivals met Amerikaanse toppers dit jaar!

De 30 beste love songs

desc

Bert Hertogs

Een goeie love song hoeft geen ballad te zijn. Het mag gerust dansbaar zijn, sensueel, erotisch of zelfs rocken. Zo lang de spirit van de liefde er maar in zit. Liefde kent ook vele facetten, van je afvragen of het nu liefde is dat je voelt, de nood voelen om bij de ander te zijn, de twijfels, op de knieën gaan voor een tweede kans, op de knieën gaan om die ultieme ‘ja’ te krijgen of vinden dat de liefde nog weinig geuit wordt … Zo’n lied kan vormelijk erg fragiel en lieflijk zijn tot extreem bombastisch. Onze hoofdredacteur Bert Hertogs brak zijn hoofd welke songs in deze categorie een (speciale) plek in zijn hart hebben. Hij laat zich – voor een keer - van zijn meest aimabele kant zien.

Nog dit: ‘All you need is love’ van The Beatles staat niet in het lijstje. Simpelweg omdat hij er niks mee heeft, behalve dan dat het een intro was van een tv-programma. Als we die toer op zouden zijn gegaan, hadden we ook Jo De Poorters versie van ‘Liefde op het eerste gezicht’ moeten weerhouden wellicht. Helaas …

“En die ‘Purple rain’ van Prince waar ik gewoon jeugdtrauma’s op de dansvloer aan overgehouden heb – ja, die extended versie uit moeten slowen met een plank van een meisje bleek fysiek erg belastend en dat nummer bleek dan meermaals een marteling en oneindig te duren! – daar is om begrijpelijke redenen ook geen plek voor in deze lijst.

De 30 beste love songs

Samson en Gert in 30 beelden

desc

Bert Hertogs

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. De geparafraseerde uitdrukking van Henrik Ibsen gebruiken we graag om in een nostalgische bui terug te blikken naar onze jeugd, naar de tijd dat we op zondagochtend vroeg opstonden om naar Samson en Gert te kijken op TV1. Samson en Gert bestaat 30 jaar. 30 beelden uit het VRT-archief op een rij. 

Samson en Gert in 30 beelden

Geen Belgische festivalzomer in 2021 zoals we die kenden

desc

Bert Hertogs

The Mirror en The Sun berichtten eerder deze week dat het grootste festival in het VK: Glastonbury Festivals zijn boekingsteams niet aan het werk gezet zou hebben voor de zomer van 2021 en ook Paul McCartney uitte op Radio 4 zijn twijfels of er festivals - ‘super verspeider evenementen’ - zouden plaatsvinden volgend jaar. Nu lijkt ook onze premier Alexander De Croo een streep door de Belgische festivalzomer te trekken zoals we die tot voor 2020 kenden. Massaevenementen, inclusief zomerfestivals, lijken zo ook in 2021 steeds onwaarschijnlijker te worden.

Geen Belgische festivalzomer in 2021 zoals we die kenden

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter