Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie The whale ★★

desc

vrijdag 10 maart 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

3 Oscarnominaties heeft The whale op zak. De prent die Darren Aronofsky regisseerde naar het toneelstuk van Samuel D. Hunter dingt mee in de categorieën beste acteur (Brendan Fraser), beste vrouwelijke bijrol (Hong Chau) en beste make-up en haar (Adrien Morot en Judy Chin). Daar valt zeker iets voor te zeggen. Dat ie niet genomineerd is als beste film vinden we dan weer niet meer dan logisch. The whale sleept zich immers voort als een obese man met een looprekje.

Recensie: The whale ★★

Recensie 65 ★★★★

desc

woensdag 8 maart 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

De sci-fi actiethriller 65 die Scott Beck en Bryan Woods regisseerden is véél meer dan de zoveelste dinosaurussenfilm. De prent gaat niet alleen over hoe je tussen die kolossen moet zien te overleven wanneer je op aarde gecrasht bent met je ruimteschip en maar liefst 65 miljoen jaar terug in de tijd belandt. Nee, aan onder andere geisers, gevaarlijke insecten, giftige bessen, drijfzand, een instortende uitgang van een grot, en finaal een fatale asteroïde die alle leven op aarde bedreigt, moeten de piloot Mills (Adam Driver) en zijn enige overlevende passagier Koa – Hawaiiaans voor ‘Krijger’ (Ariana Greenblatt) zien te ontsnappen. Bijkomende uitdaging is dat zij zijn tienerdochter zou kunnen zijn, was het niet dat ze een andere taal spreken en beiden een compleet andere culturele achtergrond hebben. Hoe krijgt hij haar uitgelegd dat hun enige redding een reddingsschip bereiken is dat meer dan tien kilometer van hen op een berg ligt?

Recensie: 65 ★★★★

Recensie What’s love got to do with it? ★★★

desc

dinsdag 7 maart 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een film die je eerder in het najaar in de bioscoop verwacht dan na Valentijn. Dat is de romcom What’s love got to do with it die Jemima Khan schreef en Shekhar Kapur regisseerde. Een prent die even veel gaat over familie(waarden) en het cross-culturele thema als over de liefde zelf. Vandaar dat ie wat atypisch is. Centraal staan Zoe (Lily James) en Kazim (Shazad Latif). Zij kennen elkaar al van hun kindertijd omdat ze buren waren. Zijn eerste kus was met haar in de boomhut. Maar als dertigers zijn ze elk hun weg ingeslagen. Allebei hebben ze gekozen voor een carrière. Zij is een documentairemaakster, hij een chirurg. Wanneer ze nieuwe ideeën pitcht bij een productiemaatschappij, worden die allemaal afgewezen. Tot ze voorstelt om een docu te maken over Kazim die voor een gearrangeerd traditioneel huwelijk kiest ook al is ie geboren en getogen in Londen.

Recensie: What’s love got to do with it? ★★★

Recensie Creed 3 ★★★

desc

maandag 6 maart 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Creed 3 is de eerste sportfilm ooit die opgenomen werd in IMAX. Dat is niet de enige primeur trouwens die deze prent in petto heeft. Hij werd namelijk geregisseerd door Michael B. Jordan die tevens de titelrol voor zijn rekening neemt. Wij trokken naar Kinepolis Antwerpen om de film daar in de IMAX-zaal te bekijken.

Recensie: Creed 3 ★★★

Recensie The son ★★★★1/2

desc

donderdag 2 maart 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een hartverscheurende film over het psychologisch welzijn van een kind en de verpletterende verantwoordelijkheid van de ouders daarvoor. Dat is The son, de prequel van The Father. Een prent die – terecht – de verantwoordelijkheid volledig in het kamp legt van de ouders (en bij uitbreiding ook een generatie verder) wat er met hun kind gebeurt en waarom die angstig is om het leven, zich niet goed in zijn vel voelt, zwaarmoedig wordt en uiteindelijk uit het leven wil stappen. Eigenlijk zien we hoe Nicholas sociaal verwaarloosd wordt hoewel zijn ouders dat zelf (aanvankelijk) niet zo aanvoelen.

Recensie: The son ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter