Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Love again ★★★★

desc

dinsdag 23 mei 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Met een score van 7,2 op 10 quoteert de Kinepolis-bezoeker Love again, het romantisch drama met enkele komische elementen in die James C. Strouse schreef en regisseerde, een stuk hoger in dan IMDB waar filmliefhebbers de prent net een voldoende geven: 6 op 10. Wij zijn geneigd de Kinepolis-bezoekers te volgen in hun mening. Zeker, de film die gebaseerd is op ‘SMS für Dich’ is wat awkward en totaal ongeloofwaardig op bepaalde vlakken. Zo zien we bijvoorbeeld Céline Dion in een bijrol liefdesadvies geven aan een muziekjournalist die blijkbaar zo maar kan binnen wandelen in een concertzaal wanneer ze aan het soundchecken is. Ze neemt meteen de tijd voor hem om hem advies te geven terwijl ze op een flight case met daarop ‘Céline on tour’ plaatsneemt. Eerder eindigde een interview met haar in een hotel in een heel persoonlijk gesprek tussen de twee waarbij ze samen op de grond zitten, zij op blote voeten. Met alle respect, maar in realiteit zijn wereldsterren van het niveau van Céline Dion nauwelijks bereikbaar voor journalisten omdat ze sterk afgeschermd worden door hun entourage.

Recensie: Love again ★★★★

Recensie Het geheugenspel ★

desc

maandag 22 mei 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Het probleem met Het geheugenspel, de Vlaams-Nederlandse coproductie die Jan Verheyen en Lien Willaert regisseerden? De verfilming naar het gelijknamige boek van Nicci French is verre van spannend. Een whodunit opbouwen op basis van onderdrukte en vervolgens vervormde herinneringen werkt ook uiterst verwarrend. En de acteerprestaties die zwak tot middelmatig zijn, kunnen de prent al helemaal niet redden. Het enige lichtpuntje is zo waar Gert Winckelmans die op zijn vierenveertigste voor het eerst in zijn leven aan ons bewijst dat ie wel degelijk kan acteren. Man, wat zijn die - we schatten tien minuten dat ie donker en dreigend uit de hoek mag komen - heerlijk om te zien. Met zijn acteerprestatie speelt ie ook al de rest (op de jongerencast met o.a. Elske Stout en Ella Van Remortel na misschien) iedereen naar huis.

Recensie: Het geheugenspel ★

Recensie Beau is afraid ★★★

desc

vrijdag 19 mei 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Beau is afraid van Ari Aster is een visueel prikkelende maar weliswaar bijzonder lange trip in de Freudiaanse psyche van het hoofdpersonage Beau die zich afspeelt in een Kafkaiaanse setting. Centraal staat hoe de zoon zich verhoudt tot zijn moeder.

Recensie: Beau is afraid ★★★

Recensie Fast X ★★★1/2

desc

donderdag 18 mei 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Fast X luidt de finale in van de Fast & The Furious franchise. Luidt, want het is dus nog niet de laatste prent. Deze actiefilm die Louis Leterrier regisseerde, eindigt dan ook met een open einde. Op het moment dat de slechterik van dienst, de genderfluïde van ballet houdende ‘Hou je van het Zwanenmeer of ben je eerder een Notenkraker-type?’ Dante Reyes (Jason Momoa) die zijn nageltjes lakt en soms voor hipsterdotjes kiest, twee tankwagens frontaal op elkaar laat inrijden. Dom Toretto (Vin Diesel) en zijn zoon Little B zitten dan in de wagen terwijl die gevaartes hun richting uit gereden komen. Overleven ze dat?

Recensie: Fast X ★★★1/2

Recensie Stars at noon ★★★

desc

maandag 15 mei 2023 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Vorig jaar won Stars at noon van Claire Denis de Grand prix op het festival van Cannes. Die eer deelde de prent met het Belgische Close. Denis’ zwoele erotische thriller voelt echter wat gedateerd aan. Dat komt omdat de film zich afspeelt in coronatijden in Nicaragua waar een man en een vrouw elkaar vinden omdat ze allebei willen vluchten uit hun steeds benarder wordende situatie. Zij, Trish (Margaret Qualley) doet zich voor als journaliste maar is in se een sekswerker die geen paspoort meer heeft en terug naar de VS wil. Hij, Daniel (Joe Alwyn), is een consultant in de petrochemie, maar wordt door de Costa Ricaanse politie gezocht omdat hij het land zou kunnen destabiliseren.

Recensie: Stars at noon ★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be