Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Augure ★★★

desc

woensdag 15 november 2023 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Intrigerend. Dat is Augure, de eerste langspeelfilm van Baloji, die internationaal uitgebracht wordt onder de titel Omen en onze Oscarkandidaat is. De prent die anderhalf uur duurt heeft alvast enkele prijzen op zak. In Cannes won ie de New Voice prijs, een nevencategorie binnen ‘Un certain regard’. Op een Zuid-Afrikaans filmfestival werd ie bekroond tot beste Afrikaanse film, in Angoulême werd de regisseur dan weer in de bloemetjes gezet en in München koos men deze boven andere bij CineRebels.

Recensie: Augure ★★★

Recensie The Marvels ★★★1/2

desc

dinsdag 14 november 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Wie altijd al geweten heeft dat er een prinses schuilt in Brie Larson, komt in The Marvels helemaal aan zijn trekken. Wie daarnaast ook nog eens houdt van musical, weet niet wat ie meemaakt in deze bij momenten bijzonder grappige superheldinnenfilm. Want jawel, de vier hoofdpersonages zijn allemaal vrouwen. Girl power dankzij kwantumverstrengeling.

Recensie: The Marvels ★★★1/2

Recensie Fallen leaves ★★1/2

desc

maandag 6 november 2023 Cinema Cartoon sBert Hertogs

De juryprijs op het jongste filmfestival van Cannes. Dat won de Finse tragikomedie Fallen leaves van Aki Kaurismäki die tevens tekende voor het scenario. Een trage film is het geworden waarbij de acteerstijl vooral opvalt: onderkoeld, afstandelijk, zakelijk, aliënerend (zoals Jamie-Lee Six in Zo vader zo zoon recent), ja zelf behoorlijk bevreemdend. 81 minuten duurt de prent maar, toch lijkt die bij momenten een eeuwigheid te duren door de trage vertelstijl, en de zuinige en trage dialogen. Pas helemaal op het einde geeft de film zich helemaal prijs wanneer we de naam te horen krijgen van een hond. Dan vallen alle puzzelstukjes samen en weet je als kijker waarom welke (verre van voor de kijker makkelijke) keuzes genomen werden.

Recensie: Fallen leaves ★★1/2

Recensie The old oak ★★★1/2

desc

maandag 30 oktober 2023 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Een prachtige en ontroerende maatschappelijk geëngageerde prent. Die levert regisseur Ken Loach af met The old oak. Een film die gaat over mededogen, mensen helpen en meandert tussen hoop en wanhoop om zo te komen tot een bijzonder emotionele catharsis.

Recensie: The old oak ★★★1/2

Recensie Killers of the flower moon ★★1/2

desc

zaterdag 28 oktober 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Iets minder dan 3 uur en half duurt Killers of the flower moon, de jongste prent van Martin Scorsese waar Eric Roth mee het script voor schreef. Een lange zit is dat dus. Kinepolis voorziet gelukkig na iets meer dan een uur op een gepast moment een korte pauze van tien minuten. Het is pas daarna dat de epische film die zowel karakteristieken van een Western, drama en misdaadfilm in zich heeft, op dreef komt. Want wat duren die eerste vijfenveertig minuten wel heel lang…

Recensie: Killers of the flower moon ★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter