Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Het Geheim van Te Veel Torens ★★★

desc

zaterdag 28 augustus 2021 Waagnatie AntwerpenSascha Siereveld

“Sultissime sed non periculose” Het is niet alleen de wapenspreuk van de prettig gestoorde familie Trop de Tours, maar het vat ook de nieuwste productie ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ van Deep Bridge in enkele woorden samen: “Stapelgek, maar niet gevaarlijk”. Mark Tijsmans herwerkte zijn jeugdboek tot een musicalscript en oude rot in het vak Ad Van Dijk voorzag het verhaal van de twee weeskinderen die van adel blijken te zijn van muziek. Het resultaat is een spannende schattenjacht in de vorm van een familiemusical voor en door jongeren met een beetje hulp van volwassenen. Louis Maes en Rosa Kolacny mogen in de huid kruipen van de tweeling Wilhelmus en Petronella Trop de Tours en Steve de Schepper is de verteller/butler die het verhaal en de personages in de juiste richting weet te sturen op zoek naar de verborgen schat.

Recensie: Het Geheim van Te Veel Torens ★★★

Recensie Ketnet Musical Knock-Out ★★★

desc

dinsdag 24 augustus 2021 DVDBert Hertogs

Volgend jaar wordt de allerlaatste Ketnet Musical op Vlaanderen losgelaten. Ketnet Musical de finale heet de zevende editie. Knock-out, de zesde Ketnet Musical liep dit jaar in de zalen met een jaar vertraging door de coronacrisis. De dvd is nu uit en toont een registratie van de voorstellingen van 7 maart 2020 in de Panne. Dat is dus van voor de tijd dat er een stoeltje vrij moest blijven tussen bubbels en mensen in de zaal een mondmasker moesten dragen. Was Ketnet Musical oorspronkelijk een vehikel om nummers uit Junior Eurosong uit te melken, dan bleken die al gauw uitgemolken en werd dan maar gekozen om songs uit het Studio 100-repertoire uit te gaan melken. In Ketnet Musical Knock-Out zien we Studio 100 voor the next level gaan. Twee formats komen hier samen: Campus 12 dat Studio 100 liedjes in het Engels uitmelkt en waar volgens ons net als op Gert Verhulsts ‘Zijn mooiste songs’ album waarin ie zijn geschreven songs uitmelkt écht niemand zat te wachten, en Ketnet Musical waarmee Studio 100 ook de eigen nummers uitmelkt. Goed dus dat er een einde komt aan het inhoudelijk en muzikaal uitgemolken concept.

Recensie: Ketnet Musical Knock-Out ★★★

Recensie Mamma Mia! ★★★

desc

zondag 8 augustus 2021 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Op zoek naar een last minute in eigen land met 100% zon-garantie, die baadt in de heerlijke sfeer van een Grieks eiland maar dan een dat géén avondklok heeft, géén muziekverbod oplegt, bijeenkomsten met meer dan 20 man toelaat en ook geen last ondervindt van de bosbranden die er op dit moment woeden? Dan is Mamma Mia! de ideale bestemming om naartoe te trekken. Zeker wanneer Helle Vanderheyden en Matthew Michel de hoofdrollen spelen. Deze zomer staat de hitmusical nog tot 4 september in de Stadsschouwburg in Antwerpen.

Recensie: Mamma Mia! ★★★

Recensie 40 45 de spektakelmusical ★★

desc

zondag 11 juli 2021 Studio 100 Pop-Up Theater PuursBert Hertogs

Het zijn solden. Leve de solden! In de bak ‘Buitenkansjes’ bij Fnac vonden we de dvd 40 45 de spektakelmusical. Deze overhypete Studio 100-productie lieten we feestelijk links liggen toen die onder grote bombarie in première ging in het Pop up theater in Puurs op 7 oktober 2018. Rode lopers, een overaanbod aan BV’s, veel te veel media, de zucht naar erkenning van Bourlon en Verhulst, het opgeklopte en fake happy sfeertje van Hollywood in Vlaanderen willen spelen … Dat zijn allemaal factoren waar we hartelijk om danken. De dvd staat nu aan 9,99 euro in plaats van bijna 26,99 wat 26,99 euro overprijsd is. Het voordeel om de voorstelling later te zien dan de rest als het momentum voorbij is, is dat je op een veel nuchtere manier naar het product kan kijken. En dat is … zoals te vrezen viel, totaal overroepen.

Recensie: 40 45 de spektakelmusical ★★

Recensie Ruthless! the musical ★★★★1/2

desc

zondag 10 januari 2021 YoutubeBert Hertogs

In 2018 kon je op de West End naar Ruthless! the musical in het Arts Theatre (waar de hype SIX the musical loopt als ze die coronapandemie in de Britse hoofdstad onder controle krijgen). De musical met teksten van Joel Paley en muziek van Marvin Laird ging voor het eerst in première off-Broadway in 1992 en kende recent een bescheiden revival. Fijn weetje: Natalie Portman en Britney Spears waren destijds understudies voor de hoofdrol van Tina die het zo graag wil maken in de showbusiness en ervan droomt om beroemd te worden simpelweg omdat ze geboren is om mensen te entertainen. Of dat denkt en zingt ze althans.

Recensie: Ruthless! the musical ★★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter