Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Mario Brunello

desc

zondag 13 januari 2013 Cartagena, ColombiaConcertnews.be

Brunello ‘s silence in the space of Cartagena        

It’s about space and silence. And silence is where music is born. The Italian cellist Mario Brunello reveals the two keywords that support his special relationship with nature.  Known for carrying his cello from Alps to Mount Fuji, from Sahara desert to his own garden, from prestigious concert halls in Europe, Japan and the USA to intimate chamber music venues, Brunello proves that he is more than a musician. He proves that every new venue for him is more than a place. In the early January of 2013 he arrives at the seventh Cartagena International Music Festival in Colombia to give three performances: in a chapel of Santa Tereza Hotel, in an open space of Plaza San Pedro and on the stage of Santa Clara Hotel

Recensie: Mario Brunello

Recensie Ennio Morricone

desc

zaterdag 22 december 2012 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

84 Is hij, maestro Ennio Morricone. Precies 25 jaar geleden brachten Jan Van Esbroeck en Jan Vereecke de grootste en misschien wel meest veelzijdige (film)componist uit de twintigste eeuw naar het Sportpaleis. Toen was dat om hem centraal te stellen tijdens het evenement The World of Movies & Music dat vooraf ging op de derde reeks van de Night of the Proms. Ook nu geraakte het Sportpaleis uitverkocht voor een adembenemende avond waar op het scherpst van de snee werd gemusiceerd. De stilte van het publiek, en het oorverdovend applaus, met voetgestamp en meer dan verdiende staande ovatie heeft zelden zo mooi geproefd. Dit is waar muziek om draait: om mensen te vervoeren, iets los te weken bij hen. Want ook zonder beelden emotioneert het werk van Morricone.

Recensie: Ennio Morricone

Recensie Kodo One Earth Tour

desc

zaterdag 17 maart 2012 Kon. Elisabethzaal AntwerpenDanny Héroufosse

Zelfs in een concertzaal ontkomt men niet aan de tragedie van het moment. De oproep tot 1 minuut stilte werd door het publiek wezenloos opgevolgd.  Of het in de sterren stond geschreven zal niemand ooit kunnen zeggen maar het woord KODO heeft 2 betekenissen: ‘kinderen van de drum’ en ‘hartslag’. En laat nu net de hartslag niet alleen de bron van alle ritmes maar ook van het – soms te korte - leven zijn. 

Recensie: Kodo One Earth Tour

Recensie Galaconcert Koningin Elisabethwedstrijd

desc

zondag 5 juni 2011 deSingel AntwerpenBert Hertogs

Eens om de drie jaar is het zover: de Koningin Elisabethwedstrijd voor Zang. En wanneer de prijzen uitgereikt zijn, volgt een kleine tour door Vlaanderen. Ook dit jaar viel de eer te beurt aan de 6 prijswinnaars van deze prestigieuze zangwedstrijd om met het Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera op de planken te staan. Wie de zangers en zangeresssen in de finale zag, had meer dan voldoende om te ontdekken tijdens het Galaconcert in deSingel. Enkel Clémentine Margaine (6de prijs) en winnares Haeran Hong bleven trouw aan hun songlijst. De anderen kozen om andere werken aan te snijden dan bij hun finale. Daarnaast viel er ook wat te ontdekken in de duetten. Gepast werd er tenslotte in de enige bis getoast, met een glas bubbels in de hand op de tonen van Libiamo Ne‘ Lieti Calici uit Verdi’s La Traviata.

Recensie: Galaconcert Koningin Elisabethwedstrijd

Recensie Explosions in the sky

desc

dinsdag 24 mei 2011 Ancienne Belgique BrusselBert Hertogs

“Als we terug zouden komen en bissen spelen, zouden we zelfs in de verste verte niet benaderen wat we op een uur tijd gecreëerd hebben.” Met die zin, die meteen ook het uiverkochte optreden van Explosions in the sky samenvat, probeert de band begrip van het publiek te krijgen waarom ze geen toegiften doen. Dat publiek begrijpt de boodschap gelukkig en legt zich er bij neer. Soms moet je mensen honger naar meer geven, ook al heb je hen laten smullen van intense muzikale gitaarpartijen, met hier en daar huilend en scheurende momenten tot puur melodische waar de lijn van melancholische sfeerschepping dan weer getrokken wordt.

Recensie: Explosions in the sky

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter