Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Dylan Moran

desc

maandag 23 september 2013 Arenbergschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

De Ierse komiek Dylan Moran was volop bezig met een tour door Europa en na o.a. Berlijn was nu ook Antwerpen aan de beurt. Belgen, Nederlanders, Engelsen, Ieren, Polen en zelfs een Duitsers hadden de weg naar de Arenbergschouwburg gevonden om te komen kijken naar “Yeah, Yeah”. Dylan Moran had zelfs de moeite gedaan om speciaal voor deze gelegenheid enkele grappen over Belgen, Kuifje en Magritte in zijn voorstelling te verwerken. En toch bleven we tijdens de eerste helft behoorlijk op onze honger zitten. Gelukkig zat er meer vaart en meer chocolade en wijn in het stuk na de pauze.

Recensie: Dylan Moran

Recensie Adriaan Van den Hoof | Hoogspanning

desc

woensdag 14 augustus 2013 Openluchttheater Rivierenhof DeurneSascha Siereveld

De synthesizermuziek begon. De spots draaiden rondjes over het podium. Het rookkanon hulde alles in een dikke mist en daar was hij dan: Adriaan Van den Hoof verkleed als ruimtereiziger. “Ik kom net uit de toekomst en daar is niks te beleven.”, vertelde hij. Het was de start van zijn laatste opvoering van “Hoogspanning”, maar de sleet zat er nog lang niet in. Vol enthousiasme wist hij zijn publiek mee te nemen op een zoektocht naar geluk. Op eenvoudige wijze wist hij de verschillende personages uit de voorstelling uit te beelden en te voorzien van een juist accentje. Nieuwe hypes en grote trends passeerden de revue en er werd vol nostalgie gemijmerd over de tijd toen geluk nog in kleine dingen zat. Deze zoektocht naar het geluk leverde een vrolijke avond op … behalve voor het fruit: dat werd met een samoeraizwaard professioneel in stukken gehakt.

Recensie: Adriaan Van den Hoof | Hoogspanning

Recensie An Nelissen | De Moedermonoloog

desc

woensdag 15 mei 2013 Arenbergschouwburg AntwerpenSascha Siereveld

“Wij moeders zijn niet logisch; wij steken toch raar in elkaar.” We hadden het al langer gedacht, maar nu werd het op het podium door An Nelissen volmondig toegegeven in “De Moedermonoloog”. Voor een overwegend vrouwelijk publiek bracht ze een voorstelling waarin ze in grote lijnen het leven van de vrouw overloopt van de fase van mogelijk toekomstige moeder tot stiefmoeder. Zich bedienend van een hele reeks clichés  en gewapend met een gezonde dosis zelfrelativering wist ze een zeer herkenbaar verhaal te brengen. Er werd vlot gelachen met thema’s als de voorlichting uit lang vervlogen tijden, de reactie van vrouwen als ze baby’s zien en puberende kinderen. 

Recensie: An Nelissen | De Moedermonoloog

Recensie Bert Kruismans - Vaderland

desc

zondag 5 mei 2013 Arenbergschouwburg AntwerpenDanny Héroufosse

Men krijgt niet elke dag de kans om de ‘allerslimste mens van de wereld’ te kunnen aanschouwen. Zeker niet wanneer hij tevens een succesvolle tweede carrière heeft lopen over de taalgrens. Zo wordt ook deze show, ‘Vaderland’, bij onze francofone landgenoten gespeeld, dit weliswaar onder de naam ‘La Bertitude des choses’. Dit is een parafrasering van ‘La Mertidude des Choses’, wat dan weer een vertaling is van ‘De Helaasheid der Dingen’. Bent u nog mee? Hoe dan ook, met ‘Vaderland’ mijmert Bert Kruismans over de vaderlandsliefde maar stelt zich ook de existentiële vraag : welk vaderland eigenlijk? 

Recensie: Bert Kruismans - Vaderland

Recensie Guga | Maestroloog

desc

vrijdag 26 april 2013 Arenbergschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Een concertsite die naar een comedy show trekt. Dat kan toch niet? Uiteraard kan dat wel. Zeker wanneer het om Guga Baúl gaat (bekend om zijn geweldige imitaties van Jan Becaus, Greet De Keyser en Geert Hoste in Tegen de Sterren op). Op een avondje imiteert hij journalisten,  sportmannen, bekende koks, BV’s die het al dan niet moeten hebben van hun rondingen en zangers als Raymond van het Groenewoud, Stijn Meuris, Luc De Vos (Gorki), Jimmy B, Bart Peeters, Rick de Leeuw, Willem Vermandere, Frans Bauer, Ozark Henry en Zjef – “jawel ik volg mijn actualiteit” - Genie.

Recensie: Guga | Maestroloog

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter