Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie iD | Cirque Éloize

desc

zaterdag 26 oktober 2013 Koninklijk Circus BrusselBert Hertogs

Cirque Éloize bestaat sinds 1993 en staat voor hedendaags circus, ook wel cirque nouveau genoemd. Theater, dans en circustechnieken koppelt het gezelschap dat net als Cirque du Soleil zijn thuisbasis in Montréal heeft. 10 Creaties staan er op de teller van het gezelschap. Momenteel tourt de compagnie met iD en Cirkopolis. Die eerste hield het eerste weekend van de herfstvakantie halt in het Koninklijk Circus.

Recensie: iD | Cirque Éloize

Recensie Cirque Ici

desc

dinsdag 30 juli 2013 Nieuw-Zuid AntwerpenBert Hertogs

Negen jaar geleden stond Johann Le Guillerm voor het laatst met zijn voorstelling Secret geprogrammeerd op de Zomer van Antwerpen. Le Guillerm, wellicht een van de meest excentrieke artiesten die we tijdens de Zomer van Antwerpen zagen, blijft aan zijn voorstelling knutselen. Zagen we hem jaren geleden nog balanceren op de wijnflessenhalsen op schoeisel van een ridderharnas, dan kiest hij nu voluit om samen met zijn medewerkers hallucinante houten constructies op te zetten. Of hoe hij meer en meer opschuift naar beeldende kunst en installaties gemixt met acrobatische technieken. Dat maakt hem een uniek man.

Recensie: Cirque Ici

Recensie Klaxon | Cie Akoreacro

desc

vrijdag 19 juli 2013 Nieuw-Zuid AntwerpenBert Hertogs

Nog nooit hebben we dit eerder meegemaakt. Een publiek dat een volledig staande ovatie geeft en een  applaus aan zo’n hoog aantal beats per minuut dat de doorsnee song die straks op Tomorrowland klinkt een ballad lijkt. Maar het was wel meer dan terecht: Klaxon van Akoreacro is simpelweg de perfecte circusvoorstelling en áf van begin tot einde. Puur spelplezier domineert, scènes gaan naadloos in elkaar over. Live muziek én de terugkeer van de kleinere tent op Zomer Van Antwerpen zoals in de beginjaren aan ATV en de Waagnatie, juichen we toe. De laatste jaren koos de organisatie te vaak voor grote tenten met frontale tribune, wat de circusbeleving niet altijd ten goede kwam. Nu, terug met zijn allen dicht bij elkaar in een cirkel zorgt dat voor 75 minuten pure magie. Knap dus dat circus terug naar de basis durft gaan.

Recensie: Klaxon | Cie Akoreacro

Recensie Kooza | Cirque du Soleil

desc

donderdag 18 juli 2013 Knokke, naast treinstationConcertnews.be

Cirque du Soleil is in het land. En met ‘Kooza’ zorgt het wereldbefaamde circus alweer voor een onvergetelijk spektakel dat de verbeelding van jong en oud prikkelt en wel van de eerste tot de laatste minuut. Topklasse dus!

Recensie: Kooza | Cirque du Soleil

Recensie Michael Jackson The Immortal World Tour by Cirque Du Soleil

desc

vrijdag 1 maart 2013 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Michael Jackson The Immortal Tour door Cirque du Soleil is big business. Billboard weet dat de tour vorig jaar een slordige 147 miljoen dollar opbracht.  1.374.482 toeschouwers lokte de productie naar 183 van haar shows waarvan er 9 uitverkocht geraakten. Goed voor de vierde stek als succesvolste tour. Enkel Madonna, Bruce Springsteen & the E Street Band en Roger Waters deden beter. Met 3 voorstellingen in Antwerpen en 3 in Amsterdam blijkt ook onze regio pap te lusten van de formule dans, acrobatieën, visuals en live band die Michaels stem op tape begeleiden. Een erg goede keuze om Jacksons originele zang te behouden: heel wat andere tributeshows doen dat niet, waardoor de zanger in kwestie erg snel door de mand valt. Michael Jackson The Immortal Tour droeg misschien wel MJ’s boodschap en visie uit, maar meegezogen in het geheel werden we nauwelijks.

Recensie: Michael Jackson The Immortal World Tour by Cirque Du Soleil

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter