Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Take That ★★★★1/2

desc

zaterdag 1 juli 2023 Hyde Park LondenBert Hertogs

Amazing, dat is het minste wat je kon zeggen van Take Thats optreden op BST Hyde Park. In 2016 stonden ze daar voor het laatst en daar koesterden ze zo’n mooie herinneringen aan dat de popband terugkeerde en er voor het eerst in vier jaar live optrad. BST Hyde Park wist dan ook de band te boeken voor een exclusieve UK-show deze zomer. Dat ie in no time uitverkocht geraakte, hoeft dan ook niet te verbazen. En het publiek? Dat was al even excited als de groep zelf. Resultaat: een meezingfeestje om ú tegen te zeggen als dé ultieme apotheose van de London Pride.

Recensie: Take That ★★★★1/2

Recensie Glastonbury Festival 2023 ★★★★1/2

desc

maandag 26 juni 2023 Glastonbury UKBert Hertogs

Terwijl in België Pennenzakkenrock vroegtijdig stopte door de zware regenval, was het op de dag voor Glastonbury Festival écht helemaal van start ging bijzonder lekker weer. Een blauwe hemel, zon en zoals ze dat in het Engels zeggen ‘a gentle breeze’. 25 graden stond er op de thermometer. Wie had dat ooit durven denken dat het beste festival ter wereld al twee jaar op rij het best mogelijke festivalweer aan kan bieden? Niet te warm, niet te koud, maar vooral droog. Als je dan docu’s bekijkt met de grote slijkpartijen waarin festivalgangers zitten te glijden of met hun rubberen laarzen proberen door te ploeteren, lijkt het wel alsof die beelden dateren van een ver ver verleden en is het maar de vraag of modder in de toekomst nog een usp van het festival zal kunnen blijven.

Recensie: Glastonbury Festival 2023 ★★★★1/2

Recensie Scala: Gloaming ★★★★

desc

zondag 4 juni 2023 deSingel AntwerpenSascha Siereveld

Elk einde is een nieuw begin. Deze uitspraak geldt eens te meer voor het dameskoor Scala onder leiding van Stijn en Steven Kolacny. De laatste ‘uitgestelde voorstelling wegens pandemie’ werd het startschot van de splinternieuwe tournee waarmee het koor gaat toeren. Onder de sprankelende naam ‘Gloaming’ trekken ze de zalen in met de hoogtepunten uit het Scala-repertoire en een hele resem liedjes die gebruikt zijn in diverse Hollywood-producties. Hits als ‘Perfect Day ‘van Lou Reed, ‘You Keep Me Hangin’ On’ van Kim Wilde, ‘Survivor’ van  Destiny’s Child en het geweldige ‘With Or Without You’ van U2 krijgen een heuse Scala-make-over. Voor liedjes als ‘Here Comes The Sun’ van The Beatles krijgen de dames extra ondersteuning van elektrische gitaar en bas aangevuld met drums. Het klinkt dan allemaal net iets voller, maar het blijft onmiskenbaar Scala.

Recensie: Scala: Gloaming ★★★★

Recensie Adamo ★★★1/2

desc

zaterdag 27 mei 2023 Kon. Elisabethzaal AntwerpenSascha Siereveld

Stel je voor: je bent bijna 80 jaar, je brengt een concert van twee en een half uur zonder pauze en je geeft daarin een overzicht van 34 liedjes uit zestig jaar carrière. Het klinkt misschien als pure waanzin, maar het is precies wat Salvatore Adamo zijn publiek gaf in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen. En ja, tijdens de eerste nummers was de stem nog niet echt wakker. De charme en de inzet waren er wel al vanaf de eerste noot bij. En tegen de tijd dat we bij ‘Quand Les Roses’ waren aangekomen, was Adamo’s stem al merkbaar beter.  De ene hit na de andere passeerde de revue en het concert van deze sympathieke, Italiaanse Belg werd één groot feest ter ere van zijn zestig jaar carrière. Tegen de tijd dat ‘Les Filles Du Bord De Mer’ werd ingezet, stond iedereen al lang mee te zingen en te dansen als een uitgelaten menigte voetbalfans die net een grote wedstrijd hebben gewonnen terwijl op de scène Salvatore Adamo stond te swingen en te shaken als één brok energie. Misschien is muziek dan toch het geheim achter de eeuwige jeugd.

Recensie: Adamo ★★★1/2

Recensie Zillion Presents Iluminati ★

desc

vrijdag 5 mei 2023 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Een feestje met een erectieprobleem. Eentje dat maar niet van de grond wist te komen. Dat leverde de eerste Zillion Presents Iluminati van twee uitverkochte shows dit weekend in het Antwerps Sportpaleis op. Teleurstelling hoorden we rond de klok van enen toen de eerste toeschouwers naar huis trokken. Dat het feestje van Dimitri Vegas and Like Mike eind vorig jaar zo veel beter was in dezelfde venue, klonk het onder andere. De belofte dat we iets zouden meemaken dat we nog nooit eerder hadden meegemaakt, werd dan ook gewoon niet ingelost.

Recensie: Zillion Presents Iluminati ★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter