Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Christian Mendoza Group: fotoverslag

desc

donderdag 3 maart 2011 Vooruit GentConcertnews.be

In de Christian Mendoza Group spelen verschillende generaties samen: naast de jonge pianist Mendoza, herkennen we rietblazers Ben Sluijs en Joachim Badenhorst en drummer Teun Verbruggen (Jef Neve). Samen putten ze uit allerhande stijlen: van jazz over pop wereldmuziek, cross-over, hedendaags klassiek, vrije improvisatie, zelfs muziek- en danstheater. Jan Garrevoet was er bij.

Recensie: Christian Mendoza Group: fotoverslag

Recensie Yaron Herman Trio: fotoverslag

desc

donderdag 3 maart 2011 Vooruit GentConcertnews.be

Dankzij zijn Israëlische roots heeft Yaron Herman Oosterse muzikale bagage. Maar hij is ook vertrouwd met Oost-Europese klezmer en Westere traditionals. De muzikant die nog geen dertig is, combineert jeugdig geweld met een romantische lyriek. Jan Garrevoet ging naar het optreden in de Vooruit.

Recensie: Yaron Herman Trio: fotoverslag

Recensie Anouar Brahem Quartet: fotoverslag

desc

donderdag 10 februari 2011 Vooruit GentConcertnews.be

Jazzmuziek met een Oosters accent. Dat bracht de Tunesisch-Franse Anouar Brahem en zijn kwartet in de Gentse Vooruit. Een interessante mix vonden velen, en dus geraakte de Vooruit al snel gevuld. Onze fotograaf wist last minute nog een plekje te veroveren.

Recensie: Anouar Brahem Quartet: fotoverslag

Recensie Ralph van Raat

desc

donderdag 20 januari 2011 deSingel AntwerpenBert Hertogs

Enkele toeschouwers slaagden erin om zich tijdens de pauze af te vragen wat nu de rode draad precies was doorheen het programma dat Ralph van Raat in deSingel presenteerde. Zeer vreemd dat ze niet bij de minimal music belandden.

Recensie: Ralph van Raat

Recensie Toots Thielemans Quartet

desc

woensdag 12 januari 2011 De Roma BorgerhoutBert Hertogs

“Het was niet echt een jazzconcert hé” geeft Toots Thielemans toe na zijn tweede uitverkochte optreden in de Roma. Eind vorig jaar stond ie er al eens. Nu opnieuw, met twee data na elkaar. We kunnen lichtjes overdreven spreken van een Tootsmania. Wie hem nog live aan het werk wil zien, grijpt immers best nu zijn kans. Straks, in april, wordt de man 89. Hoewel muziek zijn vitaminen zijn, weet iedereen dat mooie liedjes niet blijven duren. “Blijf vooral leven” zegt een stevige fan na het optreden tegen de Belgische jazzartiest.

Recensie: Toots Thielemans Quartet

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter