Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Bazar ★★★

desc

zaterdag 25 februari 2023 DE Studio AntwerpenBert Hertogs

Soms kan het gewoon te veel zijn. De wereld en alles erbij dat op je afkomt. Daarover gaat Bazar, de jongste voorstelling van Laika naar een concept van Aminata Demba, een tekst van Mieke Versyp die zich liet inspireren door Aya Sabi in een regie van Michai Geyzen.

Recensie: Bazar ★★★

Recensie Dit is niet de titel ★★★★

desc

vrijdag 24 februari 2023 De Klap DeurneBert Hertogs

“Actors are some of the most evil, devious people on the planet. They lie for a living!” Het is een quote die Mrs. Bird zegt in Paddington 2. En of het er kwaadaardig en slinks aan toe ging tijdens ‘Dit is niet de titel’ van Compagnie Barbarie in De Klap!

Recensie: Dit is niet de titel ★★★★

Recensie De störm ★★★

desc

zondag 19 februari 2023 Bourla AntwerpenBert Hertogs

Staande ovatie in de Bourla na De störm dat Tutti Fratelli opdroeg aan haar overleden bezielster Reinhilde Decleir. Tom Lanoye nam de tekst van Shakespeare onder handen, een tekst die overigens gratis downloadbaar is op de site van de sociaal-artistieke werkplaats. Jan Sobrie tekende voor de regie.

Recensie: De störm ★★★

Recensie Zippi ★★★★

desc

zaterdag 18 februari 2023 DE Studio AntwerpenBert Hertogs

Met Zippi brengt Theater FroeFroe de fabel van de krekel en de mier van Jean de La Fontaine voor 3-plussers. Hoewel dit verre van een politieke voorstelling is, kan wie dat wil er een verwijzing in zien naar de huidige asielcrisis waarbij asielzoekers op straat moeten kamperen in Brussel (de mier geraakt in deze voorstelling ondergesneeuwd wanneer die geen eten vindt en de andere dieren, het konijn, de beer en de vogel willen hem géén onderdak verlenen, laat staan eten met hem delen), de ratrace van werken werken werken die onze huidige kapitalistische samenleving geworden is en een verwijzing naar de uitspraak van Antwerps cultuurschepen Nabilla Ait Daoud die eind vorig jaar zei: “Als jonge kunstenaar zou ik werken voor mijn centen zoals iedereen“ wat hier leest als een politicus die (de maatschappelijke rol van) een krekel verwart met (die van) een mier.

Recensie: Zippi ★★★★

Recensie We denken de wereld ★★★

desc

donderdag 16 februari 2023 corso BerchemBert Hertogs

Muziektheater De Kolonie is niet meer. Lang leve Johnny Mus! We denken de wereld, de allereerste muziektheatervoorstelling van dit rebranded huis ging in corso in première. Een voorstelling die drie spelers in een vak zet op het podium. Ze stopt als er eentje uitstapt en is pas écht gedaan als ze met hun drieën met een voorstel op de proppen kunnen komen hoe ze de wereld kunnen veranderen. Pas als ze slagen in het experiment mogen ze weg.

Recensie: We denken de wereld ★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter