Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Roy Lichtenstein Visions Multiples ★★★★1/2

desc

zaterdag 5 december 2020 BAM BergenBert Hertogs

Het Museum voor Schone Kunsten in Bergen, het BAM, toont in de expo Roy Lichtenstein Visions Multiples wat een ambachtsman de Amerikaanse popartkunstenaar was. Net zoals zijn collega’s Andy Warhol (waarover tevens een puike overzichtstentoonstelling loopt in Luik) en Keith Haring (recent was diens expo van de Tate te gast in Bozar), gooide hij het klassieke idee van de kunstenaar die een uniek werk maakt overboord. Produceren en reproduceren zal hij zijn werken dan ook doen, parallel met wat de Amerikaanse massaconsumptiemaatschappij doet. Popart is overigens ontstaan in het VK, dan overgewaaid naar de VS en teruggekomen naar Europa. In Parijs maken de Nouveaux Réalistes van gewone gebruiksvoorwerpen die we dagdagelijks gebruiken heuse symbolen, anderen die tot de stroming Figuration narrative ondergebracht kunnen worden bekritiseren de (consumptie)maatschappij met humoristische en/of geëngageerde werken die wat grotesk of politiek aanvoelen.

Recensie: Roy Lichtenstein Visions Multiples ★★★★1/2

Recensie Hotel Beethoven ★★★1/2

desc

donderdag 3 december 2020 Bozar BrusselBert Hertogs

250 jaar geleden werd Ludwig van Beethoven geboren. Reden voor Bozar om aan de componist een tentoonstelling te wijden. Zijn ouders kregen in totaal 7 kinderen maar enkel hij en zijn jongere broers Kaspar Karl en Nikolaus Johann zouden overleven. Het concept van deze expo? Alle verschillende ruimtes als ‘hotelkamers’ voorstellen met tussenin een gang met sfeervolle – weliswaar wat verouderde lampjes en dito stoffen behang – die erop wijzen dat de meeste hotels die verwijzen naar de componist al een tijdje hetzelfde rustieke klassieke interieur hebben.

Recensie: Hotel Beethoven ★★★1/2

Recensie Technopolis waar verbeelding ook werkt

desc

zondag 18 oktober 2020 Technopolis MechelenBert Hertogs

Wat heeft een cultuursite te zoeken in Technopolis? We vroegen het ons ook af. Toegegeven, heel wat erg technische zaken, liggen niet meteen in ons interessegebied. Toch biedt het doe-centrum een aantal zeer interessante zaken. Nog maar net voorbij de ingang kan je dankzij de zoötroop het basisprincipe van de (animatie)film ontdekken. Als je door een spleetje kijkt en de trommel laat draaien lijkt het alsof je bewegende beelden ziet. In realiteit zijn het los van elkaar staande foto’s die te zien zijn. Maar ons brein zorgt ervoor dat we die beelden als een vloeiend geheel zien.

Recensie: Technopolis waar verbeelding ook werkt

Recensie Dinopolis factcheckt Jurassic Park

desc

zondag 18 oktober 2020 Technopolis MechelenBert Hertogs

Als een welgekomen factcheck zo leest Dinopolis, de openluchtexpo met reuzensculpturen die echt bewegen dankzij robottechnieken in Mechelen. Naast deze robots die kinderen een beeld geven hoe groot of klein sommige dino's waren, toont de expo ook skeletten zoals die van de Mamenchisaurus en zijn voorloper de Lufengosaurus, eieren, en echte fossielen die miljoenen jaren oud zijn. Sommige beelden waren te zien in Jurassic Park, klinkt het bij de organisatie.

Recensie: Dinopolis factcheckt Jurassic Park

Recensie EXPOTIP Toetanchamon en Andy Warhol in Luik

desc

maandag 12 oktober 2020 LuikBert Hertogs

De expo Toetanchamon is voor de tweede keer verlengd. Nu tot 3 januari 2021. De tentoonstelling toont voornamelijk replica's die onder andere het verhaal vertellen hoe archeoloog Howard Carter bijna 100 jaar geleden het graf van de jonge farao vond dat nog steeds tot de verbeelding spreekt. De expo vindt plaats bij Europa Expo in het station Luik-Guillemins.

Recensie: EXPOTIP Toetanchamon en Andy Warhol in Luik

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter