Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie WIL ★★★★

desc

woensdag 27 september 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

WIL is het soort film dat erin slaagt om een gekend kinderliedje zo’n andere betekenis te geven in een specifieke context dat één zin eruit nog lang nadat je de prent van Tim Mielants naar het boek van Jeroen Olyslaegers hebt bekeken, blijft nazinderen. In dit geval: ‘Ik stond erbij en ik keek ernaar’ uit ‘’k zag twee beren’. Waar het ook schuurt voor de kijker is het spreekwoord ‘waar een wil is, is een weg’. Als je iets écht wil, zal dat je ook lukken, wil dat zeggen. WIL blijkt dat gezegde te nuanceren tot zelfs de nek om te wringen.

Recensie: WIL ★★★★

Recensie Retribution ★★

desc

donderdag 21 september 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Retribution, de actiethriller van regisseur Nimród Antal die gebaseerd is op El desconocido van Alberto Marini leest als een anderhalf uur durende metafoor over een man die in een huwelijkscrisis verkeert. In dit geval gaat het om Matt Turner (Liam Neeson) die als beleggingsadviseur bij Nanite Capital werkt. Anders Muller (Matthew Modine) is zijn CEO en tevens een vriend van hem. Maar de man heeft veel werk, staat onder stress waardoor zijn work-life balance dan ook danig onder druk staat. Matts echtgenote Heather (Embeth Davidtz) is het beu en wil de scheiding aanvragen. Zorgt een crisis waar Matts leven en dat van zijn kinderen Emily (Lilly Aspell) en Zach (Jack Champion) op het spel staan ervoor dat het gezin definitief uit elkaar getrokken wordt of brengt het iedereen net dichter bij elkaar?

Recensie: Retribution ★★

Recensie After everything ★★

desc

dinsdag 19 september 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

‘Wij hebben ons voorgenomen dat zo lang we minstens één erectie krijgen tijdens een After-film, we de filmserie blijven volgen.’ Die zin uit onze recensie van After ever happy viel vorig jaar blijkbaar niet in goede aarde bij sommigen. Want jawel, we hebben daarover een boze mail ontvangen. Het kwam erop neer dat de lezeres vond dat de After-serie meer dan over seks alleen gaat en volgens haar was mijn focus te eng vermits ik bijna uitsluitend inzoomde op de erotische aantrekkingskracht. Valt dat even mee voor ons dat er met After everything nu een einde is gekomen aan deze franchise. Want inderdaad, deze keer bleef de erectie uit. En neen, een stoornis op dat vlak hebben we nog niet.

Recensie: After everything ★★

Recensie A haunting in Venice ★★★

desc

maandag 18 september 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Anno 2023 kan alles. Hellmut Lotti goes metal. En dus kan Hercule Poirot (Kenneth Branagh) terwijl ie met pensioen is, ook flirten met het horrorgenre. In de jongste verfilming naar een boek van Agatha Christie is het niet alleen de taak van de beroemde detective op rust om de fraude van medium Joyce Reynolds (Michelle Yeoh) bloot te leggen, hij mag vooral aan de bak om een moordmysterie op te lossen dat lijkt op een dubbele zelfmoord.

Recensie: A haunting in Venice ★★★

Recensie Passages ★★★

desc

zondag 17 september 2023 Cinema Cartoon sBert Hertogs

Passages, het Franse romantische drama dat Ira Sachs regisseerde waarin deels in het Frans deels in het Engels gesproken wordt, gaat over een onstuimige onstabiele homo die verliefd wordt op een vrouw en haar zwanger maakt. De man die voor het eerst sinds lang terug verliefdheid voelt, weet niet te kiezen tussen zijn echtgenoot die hem aan de deur zet omdat ze een exclusieve relatie hadden en de vrouw in kwestie. Uiteindelijk verliest ie beiden en zien we het hoofdpersonage als een loser op de fiets door de straten in Parijs rijden op de tonen van het Franse volkslied. ‘Le jour de gloire est arrivé?’ we dachten het niet! Zo leest de prent dus als een ode aan de deugdelijkheid. Met de emoties van mannen noch vrouwen mag gesold worden.

Recensie: Passages ★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter