Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Balthazar grote winnaar Mias met drie beeldjes

desc

donderdag 21 januari 2016 AED Studio s LintNiels Bruwier

De Music Industry Awards zijn de jaarlijkse hoogmis voor de Vlaamse muziekindustrie. De artiest die de meeste Mia’s 2015 in ontvangst mocht nemen was Balthazar.  Ze kregen de Mia voor Best Alternative, Beste Album en Beste Groep. Daarnaast haalden ze nog een primeur binnen. Met drie verschillende albums won de band een Mia voor beste album. Een hattrick die geen enkel andere artiest of band hen voordeed. Tourist LeMC, Oscar And The Wolf & Stuff wonnen elk twee Mia’s. De hit van het jaar is voor Stan Van Samang met “Een Ster”.

Recensie: Balthazar grote winnaar Mias met drie beeldjes

Recensie Bart Steenhaut en Alex Vanhee | Backstage/Frontstage

desc

vrijdag 10 januari 2014 CC LuchtbalBert Hertogs

Het komt zelden voor dat Bart Steenhaut en Alex Vanhee, respectievelijk muziekchef en fotograaf, al meer dan twintig jaar partners on the road voor de Morgen, in de eigen keuken van de muziekjournalistiek laten kijken. Steenhaut had ook nieuws bij. Zo werkt ie aan een boek met en rond Arno. Het moet zijn dat ie concertnews.be ook wel eens een nieuwtje gunt. Naar eigen zeggen, hebben beide heren nauwelijks een sociaal leven en het is niet eens zo gek dat ze een lezing gaven begin januari. De concertmachine komt namelijk pas halfweg januari stilaan terug op gang omdat de meeste bands na hun eindejaarsstop – ze zijn graag tijdens de feestdagen thuis – de draad opnieuw moeten oppikken. Omdat studenten (journalistiek) wegens blokperiode ondervertegenwoordigd waren in het CC Luchtbal, accrediteerde concertnews.be zich en stelt het zijn notities en samenvatting (met kanttekeningen in cursief) gratis ter beschikking aan het grote publiek. Alle commerciële initiatieven ten spijt waar studenten samenvattingen en zo kunnen kopen: in onze studententijd gaven wij notities en samenvattingen met plezier door aan collega studenten in ruil voor die van hen. Noem ons gerust old fashioned.

Recensie: Bart Steenhaut en Alex Vanhee | Backstage/Frontstage

Recensie Top Gear Live

desc

zondag 28 april 2013 Sportpaleis MerksemDanny Héroufosse

Zoals de lokale burgervader zou zeggen: ‘panem et circenses’. ‘Brood en spelen’ dus. De Romeinen konden hier wat van maar ook de BBC-parade ‘Top Gear’ trok alle registers open om het publiek te plezieren. Alle ingrediënten van het populaire BBC-programma kwamen aan bod: 3 presentatoren die op elkaars kap zitten, snelle en dure auto’s die kilo’s rubber verbranden, zelf ineen geknutselde machines die toch blijken te rijden en The Stig, de mysterieuze stuntrijder die ondertussen een cultfiguur is geworden.

Recensie: Top Gear Live

Recensie Best of 2011-2012: The selection

desc

Sunday September 9, 2012 Headquarters of concertnews.beConcertnews.be

Which concerts and festivals were the best during season 2011-2012?. Watch the ultimate list: the selection by concertnews.be | concertnews.nl.

Recensie: Best of 2011-2012: The selection

Recensie Milow en zijn protégé Selah Sue halen meeste MIA’s 2011 binnen

desc

zaterdag 10 december 2011 Eurocam LintBert Hertogs

Selah Sue zijn de grote winnaars van de Mia’s 2011 met elk drie MIA’s. Beste live, beste mannelijke artiest en beste pop zet Jonathan Vandenbroeck op zijn naam. “De mooiste act die we gewonnen hebben” zegt ie over zijn live award. Best verkochte artiest(e) is Selah Sue (Clara Cleymans) die opnieuw een hilarische parodie van Putseys neerzette. Sue haalt ook de MIA voor beste vrouwelijke solo artiest en beste album mee naar huis. Intergalactic Lovers tekende voor de doorbraak van het jaar. dEUS nam de band mee op tour als voorprogramma. Frankrijk lonkt. Gotye wint Hit van het Jaar en heeft met Somebody That I Used To Know ook de beste videoclip afgeleverd. School is Cool mag door de zure appel bijten. Geen van de 5 nominaties kon de band verzilveren. Hooverphonic mag zich dan weer beste groep van 2011 noemen. Dat kan u straks ook live merken wanneer ze met symfonisch orkest in de Kon. Elisabethzaal optreden in Antwerpen. dEUS moet het met 2 van de zes MIA’s stellen waar ze voor genomineerd waren:  rock/alternative en onrechtstreeks ook Mauro Pawlowski als beste muzikant.

Recensie: Milow en zijn protégé Selah Sue halen meeste MIA’s 2011 binnen

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter