Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Home Sweet Home

desc

donderdag 9 augustus 2012 Nieuw-Zuid AntwerpenSascha Siereveld

Een volle circustent met vooraan een schijnbaar willekeurige hoop afval en een zwerver die tussen al die rommel slenterde. Zo startte Karakasa Circus haar eerste voorstelling van “Home Sweet Home” op de Zomer van Antwerpen. Een reeks potige turners/acrobaten, drie muzikanten, een jongleur en een clown brachten vervolgens een mix van circus en theater waarbij de kracht soms in de eenvoud zat terwijl enkele minuten later het publiek overspoeld werd door een golf van impulsen. Het was een voorstelling met veel publieksinteractie die groot en klein wist te boeien met menselijke torens, klassieke mime, gymnastische krachttoeren en visuele grappen. 

Recensie: Home Sweet Home

Recensie Wear it like a crown

desc

vrijdag 3 augustus 2012 Nieuw-Zuid AntwerpenBert Hertogs

Wear it like a crown” is de laatste circusvoorstelling uit een trilogie waarin het circusgezelschap Circus Cirkör stilstaat bij het menselijk lichaam. Deze voorstelling gaat over de linker-en rechterhelft van onze hersenen, terwijl “Inside Out” nog over het hart ging en “99% Unknown” over cellen en neuronen. Hoewel het idee erg sterk is, bleek het Zweedse gezelschap alle moeite van de wereld te hebben om er een geslaagde voorstelling van te maken. Visueel zit alles erg goed, en al snel weten de acrobaten samen met de videobeelden een eigen dromerige wereld te creëren, dan weer luchtig met droge humor, dan weer donker. Ook de muziek (op tape) van Rebekka Karijord komt erg poëtisch over. Maar het geheel lijkt meer op een aaneenschakeling van losse delen en de spanningsboog is meermaals ver zoek. De podiumwissels worden erg ongelukkig ingevuld, wat het een moeilijke voorstelling om volgen maakt, ook voor de jongsten.

Recensie: Wear it like a crown

Recensie Cirkanto Volta

desc

zondag 19 februari 2012 Arenbergschouwburg AntwerpenCatherine Gysels

Volta vertelt het verhaal van Juan Trukyman, een zingende levensgenieter, en van Madam, een toeriste op vakantie in Juan’s exotische wereld vol zon en muziek. Ze leren elkaar kennen en worden dikke vrienden die elkaar graag plagen. Ze hebben een geweldige tijd samen tot het moment komt dat Madam’s vakantie erop zit en ze weer naar huis moet. Trukyman wil haar niet laten gaan en besluit met haar mee te reizen. Maar dan loopt het mis, hij wordt tegengehouden aan de grens omdat hij niet de juiste papieren heeft.

Recensie: Cirkanto Volta

Recensie Apassionata | Samen voor altijd

desc

vrijdag 6 januari 2012 Lotto Arena MerksemBert Hertogs

Mens en paard, een combinatie die tot de verbeelding blijft spreken. 3 Dagen slaat Apassionata zijn tenten op in Merksem en brengt er 6 shows in de Lotto Arena. Heel wat kinderen kregen dankzij Amika van Studio 100 een extra zetje om aan paardensport te doen of om er op zijn minst in geïnteresseerd te worden. Gek dus dat er niet gek veel paardenshows binnen de entertainmentindustrie te bespeuren vallen. En dus vult de jongste “Samen voor Altijd”-productie de Lotto Arena tot zes keer toe. Dat het publiek de edele dieren mag aaien na afloop maakt de band tussen publiek en productie er een van gelijkgezinden. Community building noemen ze zoiets. 

Recensie: Apassionata | Samen voor altijd

Recensie Fuerza Bruta

desc

donderdag 3 november 2011 Waagnatie AntwerpenBert Hertogs

Fuerza Bruta staat voor brute kracht en dekt eigenlijk niet volledig de lading van het spektakel dat neergestreken is in Antwerpen. Juist ja, vaak gaat het er zeer hevig aan toe, met flitsende momenten, water, lucht, rook, geloop, stroboscopisch licht of zinderende choreografieën met voetgestamp. Maar de voorstelling is evenzeer poëtisch met momenten, en flirt niet enkel met circus (acrobatie) of dans, maar ook met theater. Moeilijk samen te vatten dus in 1 woord al ligt het Engelse “experience” in zijn  meerdere betekenissen zeer dicht bij wat je als toeschouwer/deelnemer meemaakt. 

Recensie: Fuerza Bruta

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter