Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie A symphonic evening with ★★★★

desc

donderdag 15 december 2022 Sint-Romboutskathedraal MechelenBert Hertogs

“Karen heeft het weer gedaan!” klonk het uit de mond van Gene Thomas na haar Pet Shop Boys-cover ‘Rent’ tijdens A symphonic evening with. En of ze het gedaan had. “Meestal als artiesten badend in het zweet ontwaken na een nachtmerrie is dat er een waarbij ze ofwel naakt op een podium staan ofwel hun tekst kwijt zijn.” voegde ie eraan toe. “Ik heb geen idee wat ik moet doen. OMG! Ik ken diene tekst niet” klonk het daarvoor wat paniekerig uit de mond van Karen Damen naar Walter Proost, de dirigent van European Philharmonia die dan maar besloot om de song neer te leggen en opnieuw te starten. Damen dacht dat ze ondertussen de tekst terug kende maar twijfelde. Gelukkig kwam Sean to the rescue met zijn smartphone waarop ie de tekst van de song even op het internet opgezocht had. Het zou wel eens de running joke “Kent ge uwen tekst?” voor de volgende maanden en misschien wel jaren kunnen worden die de voormalige rosse van K3 wel eens zou kunnen blijven achtervolgen in de Vlaamse muziekindustrie.

Recensie: A symphonic evening with ★★★★

Recensie Angèle ★★★★

desc

zaterdag 10 december 2022 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Maar liefst drie MIA’s won Angèle dit jaar. Samen met Dua Lipa had ze met ‘Fever’ in 2021 de hit van het jaar te pakken vond het televotende publiek in Vlaanderen. Ook in de categorie pop en solo vrouw trok ze aan het langste eind en mocht ze de trofee mee naar huis nemen. In totaal heeft ze zo over verschillende edities genomen maar liefst 11 MIA’s in de wacht gesleept. En toch blijkt zelfs dat niet genoeg om een Sportpaleis uit te verkopen. Zeker, met zo’n 15.000 verkochte tickets was de grootste concertzaal van het land meer dan aardig gevuld. Maar met dat cijfer vul je de zaal als je een volledig zittend concert geeft en dat was niet de bedoeling van Angèle. Het gevolg was dan ook dat er wel nog héél veel plek over was op het staand middenplein.

Recensie: Angèle ★★★★

Recensie Simply Red ★★★★

desc

vrijdag 9 december 2022 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Drie jaar geleden kwam ondertussen het jongste album van Simply Red uit. Dat heette Blue Eyed Soul. Niet dat het album potten gebroken heeft in de charts bij ons. Verder dan de 28ste stek in Vlaanderen en de 35ste in Wallonië geraakte die niet. In de hitparade vertoefde het schijfje welgeteld 3 weken in Vlaanderen en 8 in Wallonië.  Oorspronkelijk zou de band optreden op 14 november 2020. Maar door corona ging dat feest niet door en werd de show verplaatst naar 30 oktober 2021 om vervolgens om dezelfde reden opnieuw verplaatst te worden naar 9 december 2022. De frontman verwees daar ook naar in een humoristisch welkomstwoord: “Hallo. Het is geweldig om jullie te zien. Jullie leven nog. Wij leven nog. Simply Red vs. covid 7-0.”

Recensie: Simply Red ★★★★

Recensie De gelaarsde kat 2 ★★★1/2

desc

zondag 4 december 2022 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Te hard, te zacht of juist goed. Daarom draait het in het leven en dus ook bij De gelaarsde kat 2. Dreamworks voerde de gelaarsde kat voor het eerst op in de Shrek-franchise, in Shrek 2 18 jaar geleden. 11 jaar geleden kreeg de kat een eigen film die als een prequel leest op Shrek 2. En nu, 11 jaar later is er een uitstekende sequel in de cinema: De gelaarsde kat 2. Wij bekeken hem met de Vlaamse stemmencast die uitstekend werk heeft afgeleverd. De stemmenregie en vertaling was in handen van Govert Deploige. Marlies De Bock en Eva Vermeire stonden in voor de casting en de productie.

Recensie: De gelaarsde kat 2 ★★★1/2

Recensie Studio 100 rewind party ★★★★

desc

zaterdag 3 december 2022 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

De allerlaatste show van Spring. Die wilden wij samen met 18.500 toeschouwers tijdens de laatste van 3 Studio 100 rewind parties absoluut niet missen. Even dreigde de lastige verkeerssituatie rond Antwerpen (wij kwamen speciaal hiervoor van Parijs over) roet in het eten te gooien. Maar het roet zou uiteindelijk enkel op de wangen van enkele pieten belanden en wij geraakten net op tijd binnen. Om kort te gaan: Spring was - mocht dit de allerlaatste keer geweest zijn dat ze opgetreden hebben (wij vermoeden van niet) - net als 5 jaar geleden bij Throwback Thursday in het Sportpladijs weer buitengewoon goed. Qua live sound en arrangementen is de band rond Jelle Cleymans dan ook al lang de kindermuziek ontgroeid. Alleen hadden ze niet zo’n sterk voorprogramma als 5 jaar geleden.

Recensie: Studio 100 rewind party ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter