Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Charlie Chaplins ‘Modern Times’ ★★★1/2

desc

woensdag 13 september 2023 Kon. Elisabethzaal AntwerpenSascha Siereveld

Hoewel ‘Modern Times’ ondertussen al meer dan 85 jaar oud is, bevat deze zwart-wit-film waarschuwingen en referenties die anno 2023 nog altijd actueel zijn. Charlie Chaplins meesterwerk zit op de grens van de stomme film en de “talkie”. Alleen de fabrieksdirecteur heeft een gesproken rol en voor de rest van de film componeerde Charlie Chaplin muziek die de capriolen van zijn personage ‘The Tramp’ begeleidt. Het resultaat is best verbluffend. Als kijker word je getrakteerd op de romantische klank van de violen, een walsje, een tango én de melodie die later bekend zou worden onder de titel ‘Smile’. Het Antwerp Symphony Orchestra zorgde voor de live uitvoering en stond voor de gelegenheid onder leiding van Stefan Geiger.

Recensie: Charlie Chaplins ‘Modern Times’ ★★★1/2

Recensie The Equalizer 3 ★★★1/2

desc

maandag 4 september 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

De toekomst van Altamonte, een dorpje in het zuiden van Italië, staat op het spel in The Equalizer 3. De maffia ook wel de Camorra genoemd, wil van het dorpje een plek maken met kuuroorden en casino’s. Dan moet de huidige bevolking uiteraard weggejaagd worden. Dat doet de maffia door eerst en vooral een lokale visverkoper onder druk te zetten en vervolgens zijn zaak in vlammen doen opgaan. Gio Bonucci (Eugenio Mastrandrea), een lokale carabiniere, die de eigenaar opzoekt van het busje waaruit de gasten kwamen die de brand gesticht hebben wordt een lesje geleerd door vrouw en kind te knevelen op bed. Zij worden gespaard, hij niet. Zijn gezicht wordt zwaar toegetakeld. Het doel is uiteraard angst zaaien zodat de locals het dorp zouden verlaten. Maar dat is zonder Robert McCall (Denzel Washington) gerekend die er herstelt van een rugblessure (hij werd door een tiener in de rug geschoten). Hij voelt zich namelijk verbonden met de lokale bevolking, wordt er gastvrij onthaald en als een van hen beschouwd, dat ie niet anders kan dan het opnemen voor zijn familie. The Equalizer 3 leest vooral als een confrontatie tussen het goede, het geloof, het katholicisme versus het kwade. De uitkomst is dan ook tamelijk voorspelbaar.

Recensie: The Equalizer 3 ★★★1/2

Recensie Talk to me ★★1/2

desc

vrijdag 1 september 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Met Talk to me hebben regisseurs Danny en Michael Philippou een middelmatige bovennatuurlijke horrorfilm afgeleverd. Deze Australische prent is namelijk enigszins voorspelbaar, maar wringt zich qua script en dialogen na een tijdje ook iets te veel in vreemde bochten.

Recensie: Talk to me ★★1/2

Recensie Greatest Days ★★★★★

desc

woensdag 30 augustus 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Greatest Days is een heerlijke feelgood jukeboxmusical. Dat ie vijf sterren van ons krijgt, hoeft niet te verbazen voor al wie onze site al enkele jaren volgt. Ruim 4 jaar geleden gaven we de musical The Band in Londen namelijk 4,5 ster. En wil nu net Greatest Days toch wel gebaseerd zijn op The Band zeker? Voor Take That-fans is dit absoluut een must-see. En voor mensen zoals wij gewoon een guilty pleasure. Wat het helemaal leuk maakt, is dat deze film een hilarische cameo bevat met de huidige leden van de legendarische boysband ‘Ze doen ook hun best!’ die we deze zomer nog live in Hyde Park in Londen aan het werk zagen.

Recensie: Greatest Days ★★★★★

Recensie Hypnotic ★★★★

desc

dinsdag 29 augustus 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Een boeiende mindfuck. Dat levert de Amerikaanse mystery actiethriller Hypnotic die Robert Rodriguez regisseerde, hij ook schreef en samen met Max Borenstein in een script goot, op.

Recensie: Hypnotic ★★★★

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter