Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie InStallation

desc

maandag 25 juli 2011 Nieuw-Zuid AntwerpenBert Hertogs

Wie in 2007 “Le fil sous la neige” gezien heeft op de Zomer van Antwerpen, herkent in “inStallation” Ulla Tikka en Andreas Muntwyler. In de voorstelling die nu te zien is in Antwerpen, lieten ze een prachtig duet zien. Ze trekken elkaar aan, stoten dan elkaar af, dansen – of was het eerder springen van één been op het ander – op het koord. Bij momenten vergeet je als toeschouwer dat er een koord is. Beiden willen elkaar overtroeven zo lijkt het. Grandioos is de achterwaartse salto die Muntwyler op het koord voert. Faut-le faire!

Recensie: InStallation

Recensie Pfffffff Cie Akoreacro | Zomer van Antwerpen 2011

desc

donderdag 14 juli 2011 Nieuw-Zuid AntwerpenBert Hertogs

Als 7 mannen indruk willen maken op 1 vrouw (Claire Aldaya), dan komen daar ongetwijfeld ongelukken van. 1 Van de 7 mannen, Maxime Solé - de trapezist - die om haar aandacht dingt, is out wegens een blessure. 3 Man musiceert, de overigen die in de circusscholen van Châtellerault, Stockholm, Brussel en Moskou de kneepjes van het vak leerden, proberen elkaar te overtroeven met kracht, humor, soepelheid of pure romantiek. Dat maakt van Pfffffff een fijne familievoorstelling.

Recensie: Pfffffff Cie Akoreacro | Zomer van Antwerpen 2011

Recensie Cirq’ulation locale: Second life

desc

zondag 13 maart 2011 De Roma BorgerhoutBert Hertogs

Jongleren op hoog niveau dat is wat Charlie Marey, Lonis Mouhoubi, Jan Patzke, Jan Vermeersch en Guillaume Montels in het wervelende “Second life” brengen. Het gezelschap van Cirq’ulation locale draagt zijn jongste creatie op aan Bo Frese die lid was van het gezelschap en op sinterklaasdag vorig jaar overleed.

Recensie: Cirq’ulation locale: Second life

Recensie Chipolatas: Gentlemen of the road

desc

zaterdag 12 maart 2011 De Roma BorgerhoutBert Hertogs

Het Engelse trio Samuel Thomas, Gareth King en Tristan Glover vormen samen Chipolatas. In de Roma brachten ze de korte circusvoorstelling “Gentlemen of the road” van een kleine drie kwartier. Een voorstelling die uiterst aanstekelijk werkte voor de allerkleinsten. “Wat gaat die meneer doen?” was de eerste kindervraag die we al hoorden in het publiek net toen het zaallicht gedoofd was. En toegegeven, het trio wist de aandacht van de kinderen er bij te houden. Sommige erg kleine fans dansten op de fijne accordeonmuziek van het gezelschap. A go go bells en cowbell maakte het helemaal feestelijk zodat de peuters met de armpjes in de lucht begonnen te dansen. “Do these children belong to anybody?” vroegen de Britten halverwege het optreden. Probleem was dat die kids de show aan het stelen waren en steeds meer van hun speelvlak veroverden én dat de concentratie van de artiesten niet echt bevorderde.

Recensie: Chipolatas: Gentlemen of the road

Recensie Kay Fou: Leaving Las Zirkus: fotoverslag

desc

dinsdag 8 maart 2011 De Roma BorgerhoutConcertnews.be

“Leaving Las Zirkus” heet de jongste (amateur)voorstelling van Kay Fou, een vzw die mensen de kneepjes van de circustechnieken aanleert. De jongeren kregen de kans om in de Roma hun kunstjes tijdens dit toonmoment te laten zien. En ook al gebeurde niet alles foutloos, was de voorstelling wat naar de korte kant, toch zaten er ook flitsen in die deden verbazen. Zoals die ene act met de twee meisjes op de trapeze bijvoorbeeld die lenigheid, vertrouwen met evenwicht combineert. Maar ook op de grond viel er wat te beleven met een acrobatische act waar kracht en evenwicht centraal stond tussen twee meisjes die verschillende figuren vormden. Onze fotograaf Bert Noble was er bij.

Recensie: Kay Fou: Leaving Las Zirkus: fotoverslag

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter