Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Apassionata | Samen voor altijd

desc

vrijdag 6 januari 2012 Lotto Arena MerksemBert Hertogs

Mens en paard, een combinatie die tot de verbeelding blijft spreken. 3 Dagen slaat Apassionata zijn tenten op in Merksem en brengt er 6 shows in de Lotto Arena. Heel wat kinderen kregen dankzij Amika van Studio 100 een extra zetje om aan paardensport te doen of om er op zijn minst in geïnteresseerd te worden. Gek dus dat er niet gek veel paardenshows binnen de entertainmentindustrie te bespeuren vallen. En dus vult de jongste “Samen voor Altijd”-productie de Lotto Arena tot zes keer toe. Dat het publiek de edele dieren mag aaien na afloop maakt de band tussen publiek en productie er een van gelijkgezinden. Community building noemen ze zoiets. 

Recensie: Apassionata | Samen voor altijd

Recensie Fuerza Bruta

desc

donderdag 3 november 2011 Waagnatie AntwerpenBert Hertogs

Fuerza Bruta staat voor brute kracht en dekt eigenlijk niet volledig de lading van het spektakel dat neergestreken is in Antwerpen. Juist ja, vaak gaat het er zeer hevig aan toe, met flitsende momenten, water, lucht, rook, geloop, stroboscopisch licht of zinderende choreografieën met voetgestamp. Maar de voorstelling is evenzeer poëtisch met momenten, en flirt niet enkel met circus (acrobatie) of dans, maar ook met theater. Moeilijk samen te vatten dus in 1 woord al ligt het Engelse “experience” in zijn  meerdere betekenissen zeer dicht bij wat je als toeschouwer/deelnemer meemaakt. 

Recensie: Fuerza Bruta

Recensie InStallation

desc

maandag 25 juli 2011 Nieuw-Zuid AntwerpenBert Hertogs

Wie in 2007 “Le fil sous la neige” gezien heeft op de Zomer van Antwerpen, herkent in “inStallation” Ulla Tikka en Andreas Muntwyler. In de voorstelling die nu te zien is in Antwerpen, lieten ze een prachtig duet zien. Ze trekken elkaar aan, stoten dan elkaar af, dansen – of was het eerder springen van één been op het ander – op het koord. Bij momenten vergeet je als toeschouwer dat er een koord is. Beiden willen elkaar overtroeven zo lijkt het. Grandioos is de achterwaartse salto die Muntwyler op het koord voert. Faut-le faire!

Recensie: InStallation

Recensie Pfffffff Cie Akoreacro | Zomer van Antwerpen 2011

desc

donderdag 14 juli 2011 Nieuw-Zuid AntwerpenBert Hertogs

Als 7 mannen indruk willen maken op 1 vrouw (Claire Aldaya), dan komen daar ongetwijfeld ongelukken van. 1 Van de 7 mannen, Maxime Solé - de trapezist - die om haar aandacht dingt, is out wegens een blessure. 3 Man musiceert, de overigen die in de circusscholen van Châtellerault, Stockholm, Brussel en Moskou de kneepjes van het vak leerden, proberen elkaar te overtroeven met kracht, humor, soepelheid of pure romantiek. Dat maakt van Pfffffff een fijne familievoorstelling.

Recensie: Pfffffff Cie Akoreacro | Zomer van Antwerpen 2011

Recensie Cirq’ulation locale: Second life

desc

zondag 13 maart 2011 De Roma BorgerhoutBert Hertogs

Jongleren op hoog niveau dat is wat Charlie Marey, Lonis Mouhoubi, Jan Patzke, Jan Vermeersch en Guillaume Montels in het wervelende “Second life” brengen. Het gezelschap van Cirq’ulation locale draagt zijn jongste creatie op aan Bo Frese die lid was van het gezelschap en op sinterklaasdag vorig jaar overleed.

Recensie: Cirq’ulation locale: Second life

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter