Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<

Recensie Circus Ronaldo: Circenses

desc

maandag 3 januari 2011 De Roma BorgerhoutBert Hertogs

Circenses heet Circus Ronaldo’s jongste voorstelling die acteren combineert met circustechnieken. Bij aankomst wordt het publiek al meteen opgedeeld. De ene helft maakt de circusvoorstelling frontstage mee. De andere helft ziet wat er tijdens en tussen de verschillende acts achter de schermen gebeurt. En dat blijkt niet altijd rozengeur en maneschijn te zijn.

Recensie: Circus Ronaldo: Circenses

Recensie Corteo: Cirque du Soleil

desc

zondag 2 januari 2011 Alfons Gossetlaan 9, Groot-BijgaardenBert Hertogs

Corteo, wat ‘processie’ betekent in het Italiaans, is een vrolijke stoet, een feestelijke parade vanuit het perspectief van een clown. Mauro, de clown droomt in zijn bed zijn eigen begrafenis in een carnavalssfeer, terwijl zorgzame engelen stil de wacht houden. Tot 30 januari staat Cirque du Soleil met deze productie in Groot-Bijgaarden. Daarna trekt het gezelschap naar Wenen. Hier en daar wordt al gefluisterd dat Corteo in 2012 Antwerpen zou aandoen in de maand augustus.

Jean Rabasse tekende voor het decorontwerp van Corteo. Hij koos om een cirkelvormig podium met twee draaischijven in het midden op te stellen dat de tent en het publiek in twee verdeelt. De toeschouwers zitten aan de twee zijden van het Grand Chapiteau en kunnen elkaar zien. Bovenaan hangt een metalen structuur met 2 rails waar telkens 4 karretjes scène of acrobatie-elementen vervoeren.

Recensie: Corteo: Cirque du Soleil

Recensie Saltimbanco: Cirque du Soleil

desc

woensdag 22 december 2010 Lotto Arena MerksemBert Hertogs

Dit jaar blies Saltimbanco 18 kaarsjes uit op 23 april. De voorstelling van Cirque du Soleil tourde 14 jaar langs 75 steden in de tent van de Grand Chapiteau. 3 Jaar geleden herzag het gezelschap de voorstelling om die te kunnen opvoeren in arena’s. Het podium is nu hoger dan vroeger en ook aan het licht en geluid werd gesleuteld. Op de première in de Antwerpse Lotto Arena merkten we dat de charme, warmte, humor, choreografieën, live muziek en uiteraard ook de fenomenale acrobatieën meer dan overeind bleven.

Recensie: Saltimbanco: Cirque du Soleil

Recensie Cirque Eloize: Rain

desc

vrijdag 29 oktober 2010 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Het Canadese circusgezelschap Cirque Eloize brengt met “Rain” een mooie intimistische voorstelling die authenticiteit uitademt. Een voorstelling over dromen van donder en regen op het toneel, die er om technische redenen niet zou kunnen komen. Dromen en verlangens van de artiesten komen aan bod op een prachtige soundtrack waar strijkers en accordeon een zeer huiselijk gevoel geven of waar dan weer de piano voor een jazzy sfeer zorgt. Al durven de muzikale overgangen wel eens abrupt gebeuren. Liever horen we die zachtjes in elkaar over gaan, maar dat is dan ook de enige detailkritiek die we kunnen leveren.

Recensie: Cirque Eloize: Rain

Recensie Afrika! Afrika!

desc

donderdag 12 maart 2009 Gedempte Zuiderdokken AntwerpenBert Hertogs

“The Magical Circus adventure” daarmee prikkelde Afrika! Afrika! onze interesse. Heel vaak vragen we aan een organisator om een ticketje voor de première te krijgen. Je kan er dan donder op zeggen, dat je als redacteur in de watten wordt gelegd, en dat je een adembenemende avond meemaakt. Immers, wat de dag nadien op tv, radio en in de krant wordt verteld is belangrijk. Soms gunnen we een show wat voorstellingen. Zodat ze zeker af is. Ook nu gunden we Afrika! Afrika! voldoende speeltijd in Antwerpen, er volgen immers nog maar 5 optredens in Antwerpen, waarna de karavaan verder trekt naar Brussel.

Recensie: Afrika! Afrika!

<<
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter