Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Peter en De Wolf door Gène Bervoets

desc

zaterdag 2 januari 2010 De Roma BorgerhoutBert Hertogs

De eerste voorstelling van het nieuwe jaar, dat mocht iets extra’s zijn, vonden de medewerkers van de Roma in Borgerhout. Dus werd iedereen verwelkomd met een glaasje cava. De vele kinderen konden kiezen tussen sinaasappelsap of warme chocomelk. Een verademing was dat nadat we het drukke verkeer (het was de eerste dag van de koopjes) hadden overleefd. Op het menu stond Peter en de Wolf met een 14-koppig orkest en Gène Bervoets als verteller.

Recensie: Peter en De Wolf door Gène Bervoets

Recensie Peter en De Wolf

desc

zaterdag 26 december 2009 Stadsschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Bart Peeters deed het. Warre Borgmans deed het. Gène Bervoets doet het. En nu mocht ook Peter van den Begin niet ontbreken op het lijstje. Het lijstje van artiesten die Peter en de Wolf vertellen. De “Peter en de Wolf” in de Stadsschouwburg is echter anders dan de meeste voorstellingen. Een proloog met nieuw geschreven instrumentale muziek door de Britse componist Philip Feeney gaat vooraf aan het bekende werk van Prokofiev. Het is dus wachten tot na de pauze voor het gekende leitmotiv door het orkest gespeeld wordt.

Recensie: Peter en De Wolf

Recensie Toots Thielemans Quartet

desc

zondag 20 december 2009 De Roma BorgerhoutSascha Siereveld

Het publiek moest er iets voor over hebben om een monumentale artiest in een monumentale omgeving aan het werk te kunnen zien. Sneeuw, moeilijk berijdbare wegen en vrieskou werden getrotseerd om in een uitverkochte Roma te kunnen genieten van de meester van het mondmuziekje. En de commentaren logen er niet om: “Fantastisch, hé!”, “’t Is ongelooflijk dat die dat nog uit zijn lijf krijgt.”, “Gewoon hartverwarmend.” het waren maar enkele van de reacties die we achteraf sprokkelden. De ondertussen 87-jarige jazzlegende Toots Thielemans wist groot en klein weer te ontroeren met zijn mondharmonicaspel.

Recensie: Toots Thielemans Quartet

Recensie André Rieu

desc

donderdag 17 december 2009 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

12000 man naar het Sportpaleis halen en het op die manier doen uitverkopen voor een klassiek optreden. Velen dromen ervan, weinigen is het gegeven om dit kunstje op eigen kracht te volbrengen. André Rieu kan het, zo bewees hij tijdens zijn eerste optreden in het Sportpaleis in Merksem. De Nederlander die dertig jaar geleden nog begon met een bezetting van 5 man die met twee auto’s van optreden naar optreden reed, heeft tegenwoordig alleen al op het podium meer dan 50 muzikanten staan. Rieu draait ondertussen mee in zijn eigen zeer goed geoliede machine.

Recensie: André Rieu

Recensie deFilharmonie

desc

vrijdag 11 december 2009 De Roma BorgerhoutBert Hertogs

Het orkest onder leiding van Takuo Yuasa bracht in de Roma muziek van Moesorgski (Boris Godoenov - Symfonische synthese), Bruch (Schottische Fantasie, opus 46) en Prokofjev (Walssuite, opus 110).

Recensie: deFilharmonie

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter