Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Arcanto Quartett en Silke Avenhaus

desc

woensdag 25 november 2009 deSingel AntwerpenBert Hertogs

Het Arcanto Quartett bracht in de Singel Six moments musiciaux van Györgo Kurtág en Strijkkwartet nr. 6 in f, opus 80 van Felix Mendelssohn. Na de pauze sneden ze samen met pianiste Silke Avenhaus, het pianokwintet in A, opus 81 van Dvorák aan. Het kwartet, dat zijn Antje Weithaas , Daniel Sepec (beiden viool), Tabea Zimmermann (altviool) en Jean-Guihen Queras (cello).

Recensie: Arcanto Quartett en Silke Avenhaus

Recensie Warre Borgmans & Fidelio Strijkkwartet - Wolfgang

desc

maandag 16 november 2009 Arenbergschouwburg AntwerpenNathalie Charlier

Dat Warre Borgmans een begenadigde verteller is, konden we al zien in “Schone Woorden”. Daar liet hij zich begeleiden door gitarist Jokke Schreurs. Voor “Wolfgang” koos hij voor het Fidelio Strijkkwartet en neemt hij ons mee doorheen de wereld van Joannes, Chrysostomus, Wolfgangus, Theophilius Mozart.

Recensie: Warre Borgmans & Fidelio Strijkkwartet - Wolfgang

Recensie Quinteto Astor

desc

zondag 15 november 2009 CC MerksemBert Hertogs

Quitento Astor, voor de gelegenheid in zijn oorspronkelijke bezetting met Saartje De Muynck op viool, bracht een aperitiefconcert in het Kasteel van Bouckenborgh. Niet meteen de beste plek voor een optreden zo’n polyvalente zaal. De klank was er namelijk behoorlijk dof. Eigenlijk verdient het kwintet een betere zaal. Volledig uitverkocht was het optreden trouwens. Tussen de spelende scouts op het grasplein vooraan, moesten heel wat ontgoochelde mensen naar huis omdat de zaak vol zat. Niet slecht voor een instrumentaal optreden, al moeten we er wel aan toevoegen dat het hier om geschoolde musici gaat, die hun passie voor tango op het conservatorium ontwikkelden.

Recensie: Quinteto Astor

Recensie Dave Douglas Quintet

desc

dinsdag 27 oktober 2009 De Roma BorgerhoutBert Hertogs

Hedendaagse jazz met Dave Douglas en zijn kwintet in de Roma. 21 cd’s heeft de man al op zijn naam, hij componeert en is leraar aan verschillende conservatoria. Niet verwonderlijk dan ook dat we heel wat jongeren in het publiek van de Roma zagen, met hun instrument in hun tas. Rechtstreeks overgekomen van op conservatorium of muziekschool om deze muzikanten te zien musiceren.

Recensie: Dave Douglas Quintet

Recensie Omer Klein Trio

desc

woensdag 14 oktober 2009 Arenbergschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Omer Klein is 27, studeert nog, maar treedt al op diverse plaatsen met zijn 2 muzikanten op. De pianist en componist speelde een naar onze mening te korte set. Na een uurtje was het optreden immers al afgelopen. Jammer was dat, want zowel wij als het publiek wou meer.

Recensie: Omer Klein Trio

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter