Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Maanrock 2022: de schaamte voorbij

desc

vrijdag 26 augustus 2022 Grote Markt MechelenBert Hertogs

De vijfentwintigste editie van Maanrock toont aan hoe problematisch het gesteld is tussen openbaar bestuur en pers anno 2022. Al sinds 2008, onze eerste zomer trekken wij naar het gratis stadsfestival in Mechelen. Hoe het festival nu omgaat met journalisten, daar is slechts 1 woord voor: ronduit degoutant. Wij hebben klacht neergelegd bij de ombudsdienst en het Agentschap Binnenlands Bestuur wegens het niet faciliteren van de hoofdredacteur van concertnieuws.be en het gebrek aan informatie dat daaruit volgt.

Recensie: Maanrock 2022: de schaamte voorbij

Recensie Clouseau ★★

desc

vrijdag 26 augustus 2022 Grote Markt MechelenBert Hertogs

Wie dacht dat Clouseau dé headliner was van de openingsavond van de 25ste editie van Maanrock heeft het mis. The Clement Peerens Explosition kende immers meer toeschouwers op de Grote Markt dan de broers Wauters. Koen, die zag er uit als een dakloze. Ongeschoren en met een kapsel dat smeekte om een kapbeurt. Zangtechnisch bleek ie bij Eén keer in een leven bijzonder gecrispeerd schor zijn hoge noten uit zijn strot te proberen persen. Daarbij moest ie zo veel moeite doen dat het gewoon onaangenaam was om naar te luisteren. Ook Kris, die nooit een geweldig zanger is geweest overigens, moest de noten er uit persen tijdens Zij is mijn waarheid. Dit is te hoog gegrepen, jongens.

Recensie: Clouseau ★★

Recensie Calvin Harris ★★★

desc

zaterdag 13 augustus 2022 Sziget BudapestBert Hertogs

Één van de troeven van Sziget Festival is dat de organisatie bijzonder flexibel is in haar ticketverkoop. Zint de programmatie van het hele festival je niet volledig of zit je met een beperkt budget op het einde van een al dure festivalzomer 2022 in combinatie met de hoge inflatie? Dan kan je in plaats van voor een volledige festivalpas gaan, kiezen om drie dagen Sziget mee te maken. Nog voordeliger is kiezen voor een dagticket. Als je de headliners wil laten voor wat die zijn en uitsluitend de nachtraaf in je loslaten, kan je het voordeligst proeven van de sfeer van Sziget Festival. In dat geval kan je het terrein op na 11 uur ’s avonds tot de stilte terug aanbreekt op het eiland op de Donau bij het ochtendgloren. Kamperen zit er dan uiteraard wél niet in. Voor de eerste keer in al die jaren dat wij naar Sziget Festival gaan, kozen we dit keer om maar de helft van het festival mee te maken. Ook omdat afsluiten met een feestje aan het hoofdpodium, een dj-set van de beste muziekproducer van dit moment: Calvin Harris ons lang niet zo’n fout idee leek. Vroeger sloot Sziget Festival overigens met een dj set af. Wij wilden dus trouw blijven aan een goeie traditie.

Recensie: Calvin Harris ★★★

Recensie Justin Bieber ★★

desc

vrijdag 12 augustus 2022 Sziget BudapestBert Hertogs

Justin Bieber deed op Sziget Festival zijn live reputatie alle eer aan. Die is op zijn zachtst gezegd wisselvallig. Zo ook was zijn optreden in Boedapest. Naar het einde van zijn headlinerset vond ie het zelfs een goed idee om maar liefst 10 (!) minuten een instrumentaal nummer te spelen aan de witte piano samen met zijn muzikanten. Zijn vingerzetting werd daarbij weliswaar niet in beeld genomen, zodat zich de vraag stelde of hij überhaupt wel live aan het spelen was. Dat ie een enorme backing track met zijn stem op gebruikt, stak ie ook niet onder stoelen of banken. Meermaals hoorden we zijn stem een song zingen terwijl hij de micro ver van zich hield (vroeg tijdens het concert bij Where Are Ü Now bijvoorbeeld al) en zelfs niet eens de moeite doen om zijn lippen op de juiste manier te bewegen. De Canadese wereldster startte nochtans zijn concert bijzonder energiek in de manier waarop hij met zijn dansers choreografieën neerzette, al na een kwartier tijdens het optreden. Bieber is een goeie danser. Maar na iets minder dan een half uur stelden we vast dat het steeds wat minder werd hoe hij zijn danspassen afwerkte en hoe hij op het podium bewoog. Soms zagen we hem gewoon spieken bij zijn dansers en zo verraden dat hij eigenlijk de choreo’s niet allemaal (meer) onder de knie had. Hij oogde kortom net als Stromae vermoeid maar dan veel erger dan onze eigen landgenoot. Kleine oogjes had ie en hij leek zich vooral doorheen zijn concert te slepen. Bieber stak dan ook na een half uur al zijn tong uit om dat te laten blijken.

Recensie: Justin Bieber ★★

Recensie Stromae ★★★1/2

desc

vrijdag 12 augustus 2022 Sziget BudapestBert Hertogs

Legendarisch. Dat was het concert van Stromae op Sziget Festival. In 2014 welteverstaan. Toen hadden de organisatoren hem nog voor zijn doorbraak geboekt voor wat nu de Freedome tent heet. 8 jaar geleden was dat een gesloten tent. En hanteerden de Hongaren een vol is vol-beleid. Toen zagen ze de bui al hangen, vandaar dat ze een ledscherm op het open veld ernaast hadden geplaatst. Maar uiteraard wou niemand genoegen nemen om een optreden op tv te kijken dat op enkele meters live aan het plaatsvinden was. Gevolg: festivalgangers kropen over de omheining en het was opletten om niet verpletterd te geraken als je er net zoals wij toch nog net bij konden. Al vanaf het eerste nummer regende het toen condens in de tent. 8 jaar later bleek Stromae voor een afgeladen volle main stage te staan, waar er meer volk in één grote stofwolk stond dan voor Justin Bieber die na hem optrad. Stromae bleek dé headliner van de vrijdagavond. Bieber zijn after show.

Recensie: Stromae ★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter