Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Haunted Mansion ★★

desc

woensdag 26 juli 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Het is niet de eerste keer dat Disney een film maakt naar een pretparkattractie. Twee jaar geleden nog maar kwam Jungle Cruise namelijk uit. En nu is er Haunted Mansion, een bovennatuurlijke komedie die Justin Simien regisseerde. Alleen is de slapstick zo slap, en de taalhumor (die nauwelijks te vertalen bleek) zo zwak, dat je bezwaarlijk van een goeie film kan spreken. Tenzij je met lage eggs-pectations naar deze prent trekt.

Recensie: Haunted Mansion ★★

Recensie Oppenheimer ★★★

desc

donderdag 20 juli 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Christopher Nolan kan de was die buiten hangt te drogen, maar gedeeltelijk binnenhalen wat ons betreft met zijn nieuwste epische film Oppenheimer die het verhaal vertelt over de vader van de atoombom: J. Robert Oppenheimer. Veel heeft te maken met de vertelstructuur (die veel te lange expositie!) in combinatie met de duur van de film waardoor je rond de 85ste minuut al op je klok gaat kijken. Nolan heeft meer dan de helft van zijn film nodig om zijn hoofdpersonage de eerste tests te laten uitvoeren rond een atoombom (de Trinity test op 16 juli 1945) in het Los Alamos Laboratorium waar hij de directeur, sheriff en weet ik wat nog allemaal was. Maar vooral: deze biografische thriller wordt nooit echt spannend omdat je gewoon van tevoren al weet hoe het afloopt.

Recensie: Oppenheimer ★★★

Recensie Barbie ★★★★★

desc

woensdag 19 juli 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Gewoon briljant en wellicht daarom dé film van het jaar. Dat is Barbie van regisseuse Greta Gerwig. De Amerikaanse weet perfect de tijdsgeest waarin we leven vast te pakken. Een waar zowel mannen als vrouwen eigenlijk in een existentiële crisis verkeren. Centraal stelt deze prent dan ook de vraag: wie ben je en hoe vul je je (gender)rol in?

Recensie: Barbie ★★★★★

Recensie No hard feelings ★★★★

desc

maandag 17 juli 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Je hebt zo van die films die je blijven achtervolgen. Van die prenten waarvan je denkt, ja misschien wil ik die wel zien maar die je pas na een tijd over de streep trekken om een ticketje te bemachtigen. Bij No hard feelings was dat bijvoorbeeld het geval. De trailer vond ik nogal dom en niet zo bijster grappig. Maar de reclameaffiches in eigen land en in Londen bleven op de een of andere manier me aanspreken. Blij dat ik uiteindelijk toch ben gaan kijken. Want de sexy komedie die Gene Stupnitsky regisseerde is niet alleen grappig, hij is verdomd nog verrassend en creatief ook bij momenten. En hij doet vooral wat dit genre hoort te doen, je helemaal opgeladen met positieve energie met een grote glimlach op je gezicht de zaal verlaten. Lang geleden trouwens dat we dat nog hebben ervaren.

Recensie: No hard feelings ★★★★

Recensie Mission Impossible dead reckoning ★★★1/2

desc

vrijdag 14 juli 2023 Kinepolis AntwerpenBert Hertogs

Het tweede deel van Mission Impossible dead reckoning dat voorzien is om eind juni volgend jaar in de bioscoop uit te komen, zal wellicht wat langer op zich laten wachten. De opnames voor het vervolg op het eerste deel dat sinds deze week te zien is in de cinema bij ons, zijn namelijk stilgelegd door een grote staking bij de Hollywood-acteurs ook al wordt de prent in Surrey, Engeland ingeblikt. De acteursbond vreest het ergste nu AI steeds dominanter wordt bij bepaalde producties en wil hiertegen beschermd worden enerzijds en anderzijds een hogere verloning bekomen van de film- en tv-studio’s en streamingdiensten voor hun acteurs. De onderhandelingen leverden tot nog toe niets op. Gevolg: de ganse Amerikaanse film- en tv-sector ligt plat, ook als men buiten de VS draait. Oh ironie. Het toeval wil dat het net allemaal in Mission Impossible dead reckoning draait om AI…

Recensie: Mission Impossible dead reckoning ★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter