Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie Ryuichi Sakamoto - Playing the Piano - Europe 2009

desc

dinsdag 13 oktober 2009 Arenbergschouwburg AntwerpenBert Hertogs

Ryuichi Sakamoto, een Japans componist en pianist deed exclusief voor België de Arenberg aan in Antwerpen. Die zat zo goed als vol. De Japanner grasduinde in zijn oeuvre maar bracht ook nieuw materiaal mee. Stipt kwart na acht begon het optreden. Het zaallicht ging uit terwijl mensen nog op zoek waren naar hun zitje. Discipline en stiptheid zijn twee woorden die geassocieerd kunnen worden met Japanners. Dat kan niet (altijd) gezegd worden van het Belgische publiek blijkbaar.

Recensie: Ryuichi Sakamoto - Playing the Piano - Europe 2009

Recensie Jef Neve trio

desc

zondag 30 augustus 2009 Openluchttheater Rivierenhof DeurneBert Hertogs

Nog net voor Jef Neve met zijn trio het podium van het Rivierenhof opstappen, zien we een pianostemmer aan het werk. Die wil niets aan het toeval laten. Tussen voorprogramma Score Man en het trio wordt het instrument opnieuw gestemd. Geen overbodige luxe, want elke minuut wordt het wat frisser in het Openluchttheater. En het wil nu toch wel zeker, dat snaren gevoelig zijn aan temperatuurschommelingen.

Recensie: Jef Neve trio

Recensie Liebrecht Vanbeckevoort

desc

woensdag 6 mei 2009 CC BrasschaatBert Hertogs

Een staande ovatie dat moet je verdienen voor een Brasschaats publiek door hard, zeer hard te werken en het beste van jezelf te geven. In die zin, zag ik de afgelopen jaren nog nooit het publiek spontaan rechtveren in dit cultuurcentrum na een voorstelling. Wel zo bij Liebrecht Vanbeckevoort. Een primeur.

Recensie: Liebrecht Vanbeckevoort

Recensie Toots Thielemans Quartet

desc

dinsdag 9 december 2008 Zuiderkroon AntwerpenBert Hertogs

Er gaat geen week voorbij of ik zit in een of andere zaal om een voorstelling of concert bij te wonen. Vaak, zeer vaak zien we goede dingen. Maar concerten die me écht raken, die kan je jaarlijks op een hand tellen.  Toots Thielemans en zijn begeleidingsband slaagden er moeiteloos in om me ontroeren. En ik was helemaal niet de enige. Wat rondkijken in de zaal leverde enkel blije gezichten op. Thielemans was in topvorm zoveel was duidelijk. Het was zijn laatste concert dit jaar in ons land, op een privé concert na. ”Drummer Hans Van Oosterhout is verkouden”, zo liet Thielemans weten. “So, no kissing between us”. Het publiek kon er smakelijk om lachen.

Recensie: Toots Thielemans Quartet

Recensie Wim Mertens en Ensemble

desc

zaterdag 8 november 2008 Kon. Elisabethzaal AntwerpenBert Hertogs

Subliem. Geniaal. Ontzettend straf. Meesterlijk. Klasse. Het zijn maar enkele adjectieven die bij ons opkomen nadat we bijna 3 uur Wim Mertens en zijn strijkerskwintet aan het werk zagen. Ook lijken het aantal sterren dat we toekennen aan een concert ontoereikend. 3 Sterren betekent bij ons een ‘zeer goed’ concert. Dit was meer dan zomaar ‘zeer goed’. Dit was het soort concert dat nog lang in je geheugen gegrift blijft. Het soort concert waar je een weeklang mee in je kop zit omdat het zo top was. Wellicht waren we niet de enigen die daar zo over dachten. Drie bisrondes telden we. Mertens was overuren aan het kloppen en dat liet hij ook aan zijn ensemble zien wanneer hij voor de derde keer terugkwam en naar zijn horloge wees. Het volledige ensemble kreeg 3 keer een volledige staande ovatie. Meer dan terecht.

Recensie: Wim Mertens en Ensemble

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter