Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
<<    >>

Recensie K3 ★★1/2

desc

donderdag 21 juli 2022 Grote Markt LierBert Hertogs

Ondertussen is Julia al meer dan een half jaar de blonde van K3 en maakt ze deel uit van een sector waar wel wat in scheefgepoept wordt. Het is geen publiek geheim immers dat haar baas het in het verleden met twee K3-leden deed. Me dunkt dat we Julia ondertussen voldoende vlieguren gegund hebben voor een eerste recensie. Wij kozen ervoor om naar Lier Centraal te trekken waar dit Studio 100-product een gratis live on tape-optreden gaf dat welgeteld een half uurtje duurde. In onze tijd noemden ze dat een showcase eerder dan een concert. Maar bon, tijden veranderen blijkbaar. Hoewel. Een moeder naast ons reageerde behoorlijk verbaasd én teleurgesteld tegelijkertijd: ‘Wasda geen uur? Allez jong!’

Recensie: K3 ★★1/2

Recensie Coldplay ★★★★1/2

desc

zondag 17 juli 2022 Stade de France ParijsBert Hertogs

De beste stadium act van dit moment. Dat is Coldplay. Maar liefst vier keer vult de band rond Chris Martin het Stade de France en vanaf de allereerste noot die ze live brengen, na John Williams Flying Theme uit E.T., lijkt het al alsof we in de toegiften van de show zitten qua sfeer. Martin dankt de Fransen door Magique in het Frans voor hen te zingen op het C-podium begeleid door onder andere de cajon, vlak voor de frontale tribune in de toegiften. Later zal ie zeggen dat we the greatest audience of all time zijn wanneer Sky full of stars abrupt stopt op het moment dat het nummer zou moeten opentrekken. De frontman overlegt met zijn bandleden en doet alsof er zich een technisch issue stelt. Maar dat is niet zo, blijkt later. Het is een bewuste zet. De zanger zal niet veel later op zijn knieën het publiek vragen om voor deze song het moment te vangen door alle smartphones en andere elektronische apparaten even te laten voor wat die zijn. Gevolg: een zinderend meezing – en dansfeestje ontvouwt zich in de Franse hoofdstad.

Recensie: Coldplay ★★★★1/2

Recensie Queen + Adam Lambert ★★★★★

desc

vrijdag 15 juli 2022 Sportpaleis MerksemBert Hertogs

Queen + Adam Lambert bevestigde in het Sportpaleis nog maar eens dat die de greatest rock ’n roll band of all time is. Klokslag acht uur begonnen de fans al massaal het ritme van We will rock you te klappen. Pas twee uur later zou dat nummer ook in de toegiften volgen na een weergaloos, heerlijk theatraal en bombastisch concert waarbij de band werkelijk alles uit de kast haalde. Een discobol tijdens Radio Ga Ga? Check. Het publiek massaal de smartphones laten bovenhalen en meezingen op Love of my life waar we Freddie ook naar het einde toe op de projectieschermen zien? Check. Vuurwerk dat uit de kop van de gitaar van Brian May spuit? Check. Vuurwerk op het podium tijdens A kind if magic? Check. Lasers tijdens Who wants to live forever? Check. Witte confetti tijdens afsluiter We are the champions? Check. En een nummer als Fat bottomed girls in de setlist dat minstens één geradicaliseerde woke radiohost van het commercieelste radiostation van de openbare omroep hoogstwaarschijnlijk niet meer draait als ie consequent is tussen wat voor ondemocratische cancelstandpunten hij tegenwoordig allemaal op Twitter pleurt hoewel zijn werkgever nochtans als kerntaak ‘De programma’s dragen bij tot de verdere ontwikkeling van de identiteit en de diversiteit van de Vlaamse cultuur en van een democratische en verdraagzame samenleving.‘ heeft? Check!

Recensie: Queen + Adam Lambert ★★★★★

Recensie Koen Buyse ★★

desc

donderdag 14 juli 2022 Gemeentepark KapellenBert Hertogs

Er bestaan kort samengevat twee soorten festivaloptredens in Vlaanderen. Ofwel die na een tijd het publiek meehebben en dus een feestje worden, ofwel die – TW Classic heeft er een patent op in de namiddag en vroege avond – die niet veel meer bieden dan wat achtergrondradio, muzikaal behang met andere woorden waar de toeschouwers overheen lullen terwijl het festivalterrein aanvoelt als een grote openluchtreceptie of recreatiedomein waar drinken, eten en bijpraten met vrienden en vriendinnen in combinatie met zonnekloppen belangrijkere activiteiten zijn dan het concert zelf. Bij Parkies is het zo dat je eigenlijk in een openluchtreceptieconcept zit waar een derde van het terrein tussen podium en mengtafel voorzien is voor de concertgangers en de rest tafels zijn waar je aan kan zitten of staan. Best wel een uitdaging vormt dat dus voor artiesten om iedereen mee te krijgen. Koen Buyse slaagde daar in Kapellen pas bij zijn toegift Scared of yourself min of meer in.

Recensie: Koen Buyse ★★

Recensie #Likeme On Tour 2022 ★★★1/2

desc

maandag 11 juli 2022 Park BrasschaatBert Hertogs

Iets meer dan 3 maand geleden zagen we #LikeMe in Concert in het Sportpaleis. Kort samengevat vonden we dat de cast te veel bezig was met camerastandpunten en daardoor te weinig met het publiek. Dus vonden we het een goed plan om #Likeme On Tour 2022 te checken in Brasschaat.

Recensie: #Likeme On Tour 2022 ★★★1/2

<<    >>
Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter