PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Arsenal

donderdag 21 april 2011Ancienne Belgique Brussel

Arsenal

‘Dit is ongeloofuckingamazing’ brulde zanger John Roan terwijl hij stond na te genieten van een zaal die blijvend ‘ooo-ooo-oh-oh’ scandeerde na de reprise van ‘Melvin’. Een kolkend einde van een feestje dat weliswaar traag op gang kwam. De Schuer wist wel wat hij deed toen hij Arsenal programmeerde als afsluiter van het hoofdpodium op 1 juli...

Wanneer een dance-geörienteerde act een live-versie van zichzelf wil brengen, dan is het altijd hout vasthouden. Arsenal stond, met hun versgeperste 4de album ‘Lokemo’ onder de arm, aan het begin van een uitverkochte AB-driedaagse. Hoewel we onze bedenkingen hebben over de term uitverkocht wanneer er nog stoelen vrij zijn bij de zitplaatsen en er zowel op het gelijkvloers als op de verdiepingen nog lucht en ruimte was. De warmte daarentegen was weer om te smelten.

Al vroeg in de set stond de huidige single ‘Melvin’ dat direct de eerste opwelling bij het publiek teweeg bracht. Deze opwelling keerde terug bij ‘Estupendo’ waar Roan bewees dat hij de uitspraak van de Portugese taal toch niet helemaal onder de knie had. Die op- en neerwaartse beweging in de publieksreactie was kenmerkend voor dit concert. Neerwaarts was zeker ‘Fear of Heights’ dat door de flauwe stem van voorprogramma Mélanie Pain de zaal werd ingegooid. Het tempo werd vervolgens terug de hoogte ingejaagd en de aanwezigen begonnen stilaan in de mood te geraken. Het Gentse enthousiasme van Roan was aanstekelijk en dat was nodig want vocaal was het helemaal niet mindblowing. Op een golfbeweging denderde de Arsenaltrein richting einde eerste luik. Brullen en roepen was de boodschap.

Een eerste bisluik werd ingezet, de massa begon meer en meer te dansen, zingen, handjes zwaaien. Maar pas tijdens het 2de bisluik, bij de hernemingen van ‘Melvin’ en ‘Lotuk’, kwam het dak er helemaal af. Het is vanaf dan dat we moesten zeggen dat Arsenal, mits enkele schoonheidsfoutjes, toch bewees dat ze een groep is die men zeker live moet ervaren.

< Danny Héroufosse >

De setlist:
 

Integral

Melvin

Satellites

Estupendo

Longee

High Venus

Lokemo

Saudade Pt.2

Pacific

Fear of Heights

The Coming

Lotuk

Personne Ne Bouge

One Day at a Time

 

Switch

Mr. Doorman

Glitter & Gold

 

Melvin (reprise)

Lotuk (reprise)


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter