PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie Das Pop | The Game

vrijdag 13 mei 2011


Cd

Foto: EMI

Op hun vorige plaat moesten we, door een dispuut met de platenfirma, nog veel te lang wachten. Nu wordt in het kielzog van Bent Van Looy’s populariteit in de Allerslimste Mens The Game uitgebracht. Op de hoes prijkt The Black Juggler, een mysterieuze figuur , die als teaser vóór de release van de plaat her en der opdook. Das Pop staat sinds hun doorbraak in 1998, ze wonnen toen Humo’s Rock Rally, garant voor complexloze  popmuziek.

Titelnummer The Game deed ons al verheugen naar meer. Aanstekelijk en voor je het weet, ben je al aan het meezingen. Bij de eerste luisterbeurt bleven we toch een beetje op onze honger zitten. Aan enthousiasme geen gebrek, maar we misten het pretentieloze. Deze plaat is meer geproduced en gestroomlijnd.

Skip The Rope is Das Pop pur sang en voor ons hét fijnste nummer op de plaat. Let vooral ook eens op de “oh-oh-oh” en het lachje van Van Looy op het einde. Girl Wolf en Wronging The Rights krijgen een gitaarintro mee. I Me Mine krijgt dan weer een lange intro mee, maar wordt daarna voorzien van een aanstekelijke melodie. The Thunder is een mooie ballad die in z’n eenvoud siert. Een contrast is het dan weer met Yesterday waarbij een saxofoon u welkom heet bij de start. A Kiss Is Not a Crime is voor ons een ander hoogtepunt.

Geen slecht woord over The Game van Das Pop. Het is weer een fijne popplaat geworden met aanstekelijke meezingers. Voor ons is het gewoon geen klassieker.

< Nathalie Charlier >

De tracklist:
1. The Game
2. Skip The Rope
3. Flowers In The Dirt
4. Girl Wolf
5. Fair Weather Friends
6. Wronging The Rights
7. I Me Mine
8. The Thunder
9. Gold
10. A Kis Is Not A Crime
11. Yesterday


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter