PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Cd recensie Arsenal | Lokemo

maandag 20 juni 2011


Cd

Foto: Pias

Dat Arsenal nog steeds garant staat voor een feestje bewijzen hun succesvolle doortochten in een veelvuldig uitverkochte Ancienne Belgique. Arsenal zorgt trouwens al jaren voor een zonnige en vrolijke zomer. Heren John Roan en Hendrik Willemyns kiezen voor hun vierde langspeler echter een zijweg in te slaan. Lokemo is donkerder geworden en Arsenal ruilde de samba invloeden voor elektrische gitaren. Weg zijn de wereldmuziekinvloeden, het is tijd om te experimenteren.

Opener en titelnummer Lokemo zet meteen al die nieuwe koerswijziging in werking. Johnny Whitney van de Amerikaanse hardcoreband The Blood Brothers drukt meteen al de nieuwe stempel door. We vinden hem ook terug in Glitter & Gold waarin de stem toch enigszins overslaat.

Alweer een resem gastzangers trouwens.  Naast Johnny Whitney ook Mélanie Pain, bekend van het Franse Nouvelle Vague, het Waalse Depotax en Mike Ladd.

Single Melvin kent u waarschijnlijk al en brengt u ongetwijfeld, of u het nu wilt of niet, aan het dansen. Satellites is nog zo’n nummer met een hoog hitpotentieel.

Verder vinden we op Lokemo nog een aantal muzikale interludes, korte intro’s tot de nummers. Veel dragen ze niet bij tenzij een vlotte overgang tot het volgende nummer.

Slotnummer Sunn Drumms heeft eerder de neiging af te remmen dan voor een feestelijk slotnummer te gaan. Toch hebben wij meteen de repeatknop ingeschakeld om Lokemo nogmaals te beluisteren.

Onze hoogtepunten zijn Lokemo, Melvin en Satellites.

Ook al klinkt Lokemo donkerder, het is nog steeds een plaat die een soundtrack vormt voor de zomer. Arsenal schiet met andere woorden voor de vierde keer raak.

< Nathalie Charlier >

De tracklisting:
1. Montaña Rusa
2. Lokemo
3. One Day at a Time
4.Pacific
5. I-330
6. Satellites
7. Fear of Heights
8.High venus
9. Integral
10. Melvin
11. Natolin
12. Glitter & Gold
13. Sunn drumms


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter